Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 18, 2021

Dag 5 Raquel en Kai: Over Great Falls en Alexandria

We hoeven vandaag niet zo te haasten, dus ik blijf tot Alexa me met een Frozen liedje wekt in bed. Als ik beneden kom is alleen Rick daar, van de kinderen nog geen teken. Ik maak mijn ontbijt en wacht tot Rick klaar is met zijn douche.

Hij moet vandaag vroeg beginnen en we gaan naar het Pan Am Center voor onze koffies. Dan gaat Rick aan het werk en ik douche en maak me klaar voor de excursies van vandaag. Intussen zitten Kai en Raquel aan hun ontbijt.


Keurig om de afgesproken tijd van negen uur vertrekken we naar Great Falls. Raquel valt in de ene na de andere verbazing van de enorme landgoederen waar we langskomen. Bij de ingang van het park laat ik mijn America The Beautiful pas zien. Die heb ik er dit jaar heel ruim uit. 

Kai heeft gekozen om het River Trail te gaan lopen. Dat is altijd weer prachtig en ook wat klimmen en klauteren. Daar is Kai dol op, maar soms houd ik mijn adem in met hoe dicht ze bij de rand van de rotsen komen. De uitzichten hier zijn altijd geweldig, zeker met de blauwe lucht van vandaag. 






We lopen een heel eind tot het pad super nauw wordt aan de rand van de rivier en ik tegen Kai en Raquel zeg dat ik hier wel op ze wacht. Zij vinden het echter prima om terug te lopen. Dit keer nemen we het Canal Trail langs de ruines van het Patowmack Canal dat hier laat achttiende eeuw was aangelegd. 







Als laatste gaan we naar de uitkijkpunten over de watervallen. Die zijn vandaag helemaal perfect om te fotograferen. Het is intussen ook warm genoeg om zonder jas te lopen. Ongekend dat het vandaag 22 graden wordt!





Via de mooie George Washington Memorial Parkway gaan we vervolgens naar Old Town Alexandria. Onderweg filmt Raquel de mooie herfstkleuren en uitzichten. Deze parkweg is helemaal een nationaal park.

In Alexandria parkeer ik onder het stadhuis en dan lopen we naar Gadsby's Tavern waar ik een tafel gereserveerd heb. Kai herinnert zich niet hier ooit geweest te zijn, maar mijn blog meldt (en ik herinner het me goed) dat hij en ik hier op zijn twaalfde samen hebben gegeten. 

Deze taverne uit 1785 heeft een menu dat ook George Washington had kunnen eten. We bestellen alle drie een kop van de Virginiaanse pindasoep. Dan heeft Kai de fish & chips, Raquel een groentepasteitje en ik een salade met Gorgonzola en walnoten. Het smaakt ons allemaal erg goed. 




Na deze lekkere lunch bezoeken we het Carlyle House. Dit vind ik altijd een van de beste huizen om iets van de vroege Amerikaanse geschiedenis te leren. Bob is ook nog eens een goede gids en vertelt een paar dingen, die ik ook nog niet wist. Raquel en Kai stellen heel goede vragen en zijn duidelijk geinteresseerd. 

Men hield van drukke patronen in die tijd

Na een klein uur staan we weer buiten en ga ik mijn rondleiding door Alexandria geven. Het is super weer en het stadje is helemaal in de herfstsfeer. Als eerste lopen we naar de Christ Church en gaan daar binnen. 

Deze kerk uit 1773 is een typisch voorbeeld van een Amerikaanse kerk uit die periode. Iets wat ik tot vanmiddag niet wist en dankzij Bob wel: John Carlyle was degene, die de bouw van de kerk overzag.






We lopen verder naar het Presbyterian Meeting House waar we het graf van John Carlyle zien. Hier is ook het graf van de onbekende Revolutionaire soldaat uit de Onafhankelijkheidsoorlog. 


Als laatste lopen naar de rivier en kijken daar wat rond. Het begint al te schemeren als we terug bij de auto zijn en Kai biedt aan terug te rijden. 

Dat gaat niet helemaal goed, want ondanks Waze neemt Kai een verkeerde afslag. We komen nu vlak langs het Airforce Memorial. Zo ziet Raquel dat ook onverwachts. Dan stuur ik Kai de verkeerde afslag op en we komen nogmaals langs het Airforce Memorial.

Het werkt zeker op onze lachspieren, een soort National Lampoon's European Vacation met eindeloos rond de rotonde in Parijs rijden. Gelukkig gaat het de tweede keer goed. 

Voor we de I-66 oprijden zet ik onze tol meter op HOV (high occupancy vehicle). Zolang we met twee of meer personen zijn hoeven we dan geen tol te betalen. Dat scheelt weer $6,75.

Thuis wacht Rick ons al op. Hij heeft mijn Rooster sap van Greenheart gehaald en maakt meteen mijn mocktail met bloody Mary mix. We bespreken wat we voor het avondeten willen. 

Tot mijn vreugde is Raquel helemaal voor Vietnamees. We gaan voor het eerst sinds 2019 bij Viet Aroma eten en Lani, de eigenaresse, begroet ons als oude vrienden. We hebben natuurlijk wel afgehaald sindsdien, maar dit is toch anders. 

Om haar blijheid te laten zien krijgen we een heerlijke papayasalade om te delen. Ik ben blij die geprobeerd te hebben, want de Thaise vind ik altijd veel te pittig. Deze Vietnamese is juist erg lekker en fris. 

Raquel neemt een pho, Kai een garnalengerecht, Rick een rundvlees gerecht en ik, ik neem mijn favoriet: de fantastic four. 


Dat zijn spiesjes van kip, varkensvlees, biefstuk en garnalen. Die wikkel ik met groente in rijstpapier. Dit gerecht is alleen leuk in het restaurant, want thuis is het teveel werk.

Na afloop praten we Lani nog even bij over het feit dat we nu grootouders zijn en hoe Kai en Raquel hier uit Frankrijk zijn. Het voelt zo goed dit restaurant weer meer klandizie te geven. Ik ga er ook weer eens lunchen neem ik me voor. 

Thuis steek ik de kaarsen aan en zet een Hallmark film aan. Kai en Raquel kleden zich in hun flanellen pyjama's en identificeren met Kai's Audubon boek de bladeren, die ze uit Great Falls hebben meegenomen. 

Het koufront is aangekomen en het plenst buiten. Morgen zal het maar liefst veertien graden kouder zijn dan vandaag. Maar wij hebben alle belangrijkste dingen tijdens het lekkere weer gedaan. Morgen wordt het een "plaatselijke" dag, een beetje van het gewone leven voor Raquel om mee te maken.  

7 reacties:

Sophie zei

Wat een prachtige foto's van Great Falls en Alexandria! Ik zou naar beide graag eens willen als we weer eens in de regio zijn.
Fijn dat je weer zo lekker Vietnamees hebt gegeten.

Anja L. zei

Wat is de natuur toch mooi, zeker met zo’n blauwe lucht.
Gelukkig kun je morgen rustig aan doen.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Wat een schitterend weer hadden jullie! En dan te bedenken dat je een paar dagen geleden nog een muts, sjaal en handschoenen nodig had.

Ik blijf steeds weer genieten van je foto's en verhalen van Alexandria. Dat zou ik zeker bezoeken als ik in buurt zou zijn (wie weet gebeurt dat nog eens).

Geniet van je rustige dag morgen (vandaag)!

naomi zei

Ik sluit me bij de bovenstaande dames aan. Als ik dacht tojdens het lezen als ik ooit weer eens in de buurt ben, dan wil ik ook Alexandria bezoeken. Klinkt iedere keer weer als een heerlijk stadje. Wat een leuke dag en heerlijk die blauwe luchten maken je foto’s toch allemaal stuk mooier. Flinke drikke intensieve dagen, lekker vrijdag wat rustigere dag. Ohja wat gaaf dat je weer in het Washington monument naar boven kan. Zo bijzonder. Liefs Naomi

Tineke zei

Genieten van het mooie weer en mooie landschap, veel indrukken voor Raquel. Is ze voor het eerst in het buitenland?
Hoe is het met covid bij jullie, hier stijgen de cijfers met de dag, ook onder kids heerst het nu vaak.

Anja zei

Wat een heerlijke dag weer. Zo leuk om Raquel al dat moois in jullie omgeving te laten zien.
Fijn dat het zulk lekker weer was en dan die mooie blauwe lucht.
Je blog van de afgelopen dagen doet mij zo denken aan het bezoek van onze kinderen
toen wij in Virginia woonden........heimwee.
Lekker genieten samen!!

Petra zei

@Sophie - Ik heb altijd het gevoel op vakantie te zijn als ik naar die plekken ga.

@Anja - Zo rustgevend, die natuur.

@Petra - De muts en handschoenen zijn terug, helaas, maar we hebben goed van het mooie weer geprofiteerd.

@Naomi - Inderdaad, ik vond het ook super om weer naar boven te kunnen!

@Tineke - Nee, Raquel heeft in verschillende landen in Europa gewoond. Het valt hier nog mee met de gevallen en nu mogen kinderen vanaf 5 jaar gevaccineerd worden en iedereen boven de 18 een booster prik.

@Anja - Er zijn zoveel dingen hier, Raquel moet echt terugkomen. Volgende week is het voornamelijk familietijd.