Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 25, 2021

Dag 12 Raquel en Kai: Over een andere Thanksgiving dan anders

Rick is al een tijdje op als ik om kwart voor acht naar beneden kom. Van de anderen is er nog geen teken. Na Orions wandeling gaan we naar Starbucks. Het is heel rustig overal. 

We bestellen vier koffies en ontbijt voor Rick en mij. De kinderen vinden de pepermunt en pumpkin spice smaken lekker. Ik houd het bij suikervrije vanille en Rick gewoon bij wat Splenda's. 



Precies op tijd voor de start van de Macy's Thanksgiving Day parade zijn we terug. Die kijken is vaste traditie bij ons. Gewoonlijk is Rick dan bezig met de kalkoen en de rest van het Thanksgiving maal, maar dat gaan we morgen als Katja en Kevin er zijn eten. 

De parade is leuk en vrolijk om te kijken terwijl ik mijn stappen bijeen trap op de mini elliptische machine. Saskia, Kai en Raquel hebben allemaal werk te doen en Rick kijkt ook naar de parade. 


Als om twaalf uur Santa Claus gearriveerd is gaan we met zijn allen op pad. De kinderen hebben een lijstje van groente gerechten en dessert en we halen de ingredienten bij Whole Foods. Nu we hier zijn kiezen we ook gelijk onze lunches. 

Bij thuiskomst wacht ons een ravage. Orion heeft besloten de kastanjes van het schaaltje waar Rick ze in legde te eten. Gelukkig zijn die prima voor honden. Niet goed voor Orion zijn de kersenthee doosjes, die in Saskia's kamer lagen. Die doosjes heeft hij kapot gemaakt, maar kennelijk was de thee niet lekker. Voortaan gaat Orion weer in zijn bench als wij weggaan, ook voor zijn eigen veiligheid. 

Mijn lunch bestaat uit een moot gerookte zalm, mini komkommers, mini paprika's en tomaatjes. Het is een kleurig geheel. Ik heb er gefermenteerde olijven en augurken bij. Zie zijn van Olive My Pickle en ik ben er dol op!

Met vereende krachten helpen we Rick na de lunch met nieuwe witte lichtjes in de magnolia voor het huis aan te brengen. Eerst moeten we de oude slingers verwijderen en dat valt niet mee, want ze zijn met de boom vergroeid. Nu doet alles het weer mooi. 

Rick stelt voor om de in aanbouw zijnde huizen aan de overkant te gaan bekijken. Eentje is nog erg in het begin en de ander al bijna klaar. Ik moet zeggen dat ik het doodsaaie huizen vind van binnen. Dan vind ik de huizen aan ons plein veel origineler. 

Deze huizen hebben bij iedere slaapkamer een badkamer en een enorme inloopkast. De kamers zelf zijn echter maar klein. Dat zou je bij een huis van bijna $2 miljoen niet verwachten. Ik kan echt niet begrijpen dat zulke huizen als warme broodjes worden verkocht. 



Rick heeft oude filmpjes van toen ons huis in aanbouw was en haalt die tevoorschijn. In januari wonen we hier alweer 23 jaar. De kinderen waren dus nog klein en het is leuk voor Raquel om kleine Kai te zien rondlopen. 

Terwijl we nog andere familiefilmpjes aan het kijken zijn horen we een bonk. We zien nog net een eekhoorn van de horizontale vogelvoeder afspringen. Ik heb daar gisteren cayenne peper en verse jalapeno in gedaan en het beestje moest daar niets van hebben. Het is gelukt!
Ze hebben hun eigen eten dat ze duidelijk ook lekker vinden

Voor het avondeten maken we met zijn allen de mini hamburgertjes, biefstukjes, zalmstukjes, veganistische hamburgers en meer. Daarbij hebben we geraspte kaas en bacon en falafels voor de veganist. De groentes zijn stukjes paprika, spinazie en gesnipperde ui. 

Dit is ook weer heel nieuw voor Raquel, die wel raclette kent. Er wordt goed gesmuld en er is lang niet zoveel over als we hadden gedacht. De overgebleven worstjes en mini biefstukjes gaan de anderen morgen ontbijt maken, dus helemaal goed. 


Katja en Kevin hadden vandaag hun eerste Thanksgiving maal bij Kevins ouders. Voor ze gingen maakte Katja deze schattige foto van Fiona. Ik kan niet wachten haar morgen weer te zien!!




 

3 reacties:

Petr@ zei

Het eten voor het gourmetten zag er lekker uit. Fijn dat je niet teveel over had.

Veel plezier vandaag met z'n allen!

Anja L. zei

Wat is Orion toch een draak af en toe.
Zijn die nieuwe huizen nou allemaal hetzelfde? Zo lijkt het wel op de foto.
Jullie tafel voor het gourmetten zag er goed uit.
Hele fijne dag vandaag met z’n allen!

Petra zei

@Petra - Dat lukt zeker!

@Anja - Orion is echt vreselijk op het moment. Nee, ze zijn niet hetzelfde, maar er is niet veel originaliteit aan.