Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 08, 2021

Over een idyllische Indian Summer dag

Eigenlijk ben ik om kwart voor zes al wakker, maar blijf nog een uurtje liggen. Dat uur extra is wel fijn, al had ik liever dat het niet hoefde. Rick staat om half zeven op en ik volg een kwartier later. 

Bij het maken van mijn ontbijt volgt een teleurstelling. De cantharellen zijn heel slijmerig en dat lijkt me niet goed of lekker. Ik gooi ze weg en ga daar wel iets van zeggen, want goedkoop zijn ze niet. Gelukkig zijn de andere paddestoelen wel erg lekker. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik alvast de helft van mijn stappen. Dat is nog een voordeel van vroeg opstaan. Daarna doen we ons gewoonlijke Starbucks en Pokemon Go rondje. 

Rick gaat aan het werk en ik aan de rest van mijn stappen. Orion weet al dat hij niets krijgt als hij piept of blaft, dus hij heeft iets nieuws bedacht. Hij komt vlakbij me staan en legt zijn kop heel zielig op de bank. Ik moet zo lachen! Nou vooruit, een botje mag dan wel. 


Ondanks dat het vanochtend iets warmer is dan de afgelopen dagen kan ik me er niet toe zetten naar Sharon te fietsen. Bovendien wil ik erna boodschappen doen. Het halve uur personal training gaat weer snel. Helaas gaat het donderdag niet door, want Sharon moet aan haar knie geopereerd worden. 
De boom in Sharons tuin wordt steeds roder

Van Sharons huis ben ik zo bij Whole Foods. Ik koop er benodigdheden voor ons avondeten. Dan ga ik naar de Shell, de andere reden dat ik met de auto ben. VLINDRs tank is bijna leeg. Met onze Giant boodschappen sparen we korting bij de Shell. Die is opgelopen tot dertig cent per gallon, met zeventien gallon is dat zeer de moeite waard ($3,09 per gallon met korting). 

Op de terugweg naar huis kan ik het niet laten nog een foto van de vlammende bomen te maken. Het is vandaag ook nog eens een heel fijne temperatuur van twintig graden. 

Voor mijn lunch haal ik mijn favoriete Cali salade en eet die in de zon voor het huis op. Wat een luxe is dat! Om twee uur heb ik afgesproken om video te bellen met Susan in Nederland. Ook dat doe ik buiten.

Het gesprek met Susan is erg gezellig en de tijd vliegt. Na anderhalf uur nemen we afscheid, want het begint al laat te worden voor Susan. Dit soort gesprekken vind ik erg leuk!

Iedere keer als ik onze straat uitrij word ik op het moment geconfronteerd met het feit dat er nu een huis gebouwd wordt waar de herfstkleuren decennia lang zo mooi waren. Kennelijk kunnen heel wat mensen deze bijna $2 miljoen huizen betalen, want ze zijn alle negen verkocht.

Als de zon achter de bomen verdwijnt wordt het te koel om buiten te zitten. Ik verhuis naar binnen en hoor van Katja dat haar eerste dag op haar nieuwe werk erg leuk was. Kevin deed het goed met Fiona en Katja is heel blij haar kleintje na de eerste hele dag weg van haar weer te zien. 

Met dit mooie weer wilde Rick graag barbecuen. Het is nu het donker is wel een stuk koeler en de verwarmer op het deck gaat aan. Het worden vanavond kip en biefstuk kabobs en asperge van de grill met bloemkoolpuree, heerlijk!
En nu gaan de Hallmark kerstfilms weer aan. Ongelooflijk hoeveel verschillende er zijn! Maar het zijn altijd leuke, hoewel voorspelbare, verhalen.  

5 reacties:

Petr@ zei

Wat jammer dat de cantharellen niet goed waren, zonde!

Fijn dat Katja een goede eerste werkdag had. Het was vast wat makkelijker omdat Kevin bij Fiona was en niet een 'vreemde' oppas.

Anja L. zei

Je kunt zo'n koppie toch niet weerstaan. Hij weet heel goed hoe hij aan snoepjes moet komen.
Gelukkig zijn je andere paddenstoelen wel goed, anders is het helemaal zo'n teleurstelling.
Wat betalen jullie tot ongelooflijk weinig voor de benzine zeg!
Wat fijn dat Katja haar eerste dag leuk was maar wat zal ze blij zijn geweest toen ze thuis kwam.
Ik heb ook de Hallmark films ontdekt, we kijken nu de Good Witch films.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Wat heerlijk om in november nog een dag met 20 graden te hebben.

Ik ben wel jaloers op jullie benzineprijzen. Toen ik vanochtend tankte,
betaald ik € 2,07 per liter.

Anoniem zei

Jullie benzine prijzen ligt echt een stuk lager dan in Nederland. Het is echt niet meer leuk wat wij betalen aan de pomp.

Het lijkt mij heerlijk om in november 20 graden als temperatuur te hebben. Het was echt leuk en gezellig om weer bij te kletsen.
Wat een leuke foto weer van Fiona. Ze is echt een fotomodel.

Groetjes,
Susan

Petra zei

@Petra - Ja, ik vind dat echt heel slecht, want die waren dan zondag ook al niet goed. Ik denk ook dat het helpt dat Kevin voor Fiona zorgt.

@Anja - Zoetsappige verhalen, maar wel gewoon ontspannend kijkvoer.

@Marion - En dat terwijl iedereen hier steen en been klaagt over de benzineprijzen!

@Susan - Ja, Fiona is heel fotogeniek.