Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 27, 2021

Dag 14 Raquel en Kai: Over de kerstboom ophalen

Als Rick en ik beneden komen zijn Katja, Kevin en Saskia daar al. Fiona werd vroeger dan gewoonlijk wakker en slaapt nu weer. We bespreken de wensen voor het ontbijt, ook met Kai en Raquel en dan gaan Rick en ik erop uit.

We beginnen bij Starbucks met koffies en ontbijt voor Rick, Katja, Kevin en mij. De andere drie bestelden een acai bowl van South Block en hun favoriete Mexicaanse warme chocolade van Caffe Amouri.


Na het eten ga ik aan mijn stappen, maar ik ga nu tot vijfduizend, hopelijk komt de andere helft later vandaag. Intussen is Fiona wakker en Kai, Raquel en Saskia ontfermen zich over haar. 









Voor we het weten is het lunchtijd. De heren en Raquel eten overblijfselen van het maal van gisteren. Saskia bestelt veganistisch eten van Sunflower. Rick haalt dat op en ik ga naar Zoe's Kitchen voor bloemkoolrijst bowls voor Katja en mij. 

Als ik mijn eten opheb pas ik op Fiona in haar stoeltje. Vanmiddag wil Katja de sling proberen en ik kijk of de nieuwe, die ik heb, goed is. 



Fiona vindt het duidelijk ook fijn in de sling. Ik loop wat met haar rond en voor ik het weet slaapt Fiona! Dat is niet heel handig, want ze moet na een half uurtje wakker gemaakt worden om in haar autostoeltje gezet te worden. 



We gaan met zijn allen in twee auto's naar de Moose Apple Christmas Tree Farm. Onderweg valt Fiona weer in slaap en eenmaal bij de boerderij vindt ze haar roze pakje zo lekker dat ze prompt weer in Katja's armen in slaap valt. Veel maakt Fiona dus niet mee van haar eerste kerstboom ervaring. 

Er heerst hier een gezellige sfeer. De houten blokhut is gezellig versierd. Er is een winkel met kerstspullen, die ik later wil bezoeken, maar eerst gaan we onze boom weer opzoeken.






We zien de Halloween decoraties al van verre en Rick zaagt hem bekwaam om met het elektrische zaagje dat ik hem voor zijn verjaardag gaf. Het is een mooie volle boom. 

We doen de boom op een slee en dan trekken Kai en Raquel hem de heuvel op. Dat valt nog niet mee en op het laatst helpen Rick en ik ook mee, want de boom rolt telkens van de slee af. Maar uiteindelijk krijgen we hem bij de schuur waar hij in een net wordt gebonden. 





Terwijl Rick daarmee bezig is gaan we wat foto's maken met de leuke kerstslee. Fiona slaapt door alles heen, maar dat is ook wel weer schattig met haar roze pakje en roze wangetjes. 





De anderen hebben de winkel eerder al bekeken en ik besluit dat nu te gaan doen. Het is zo leuk! Allerlei warme en gezellige dingen zijn er te koop en leuk uitgestald. Er zit niets dat bij ons decor past, een beetje te rustiek. 




Iedereen heeft het koud en Kevin koopt een rondje warme chocolade en cider. Ik houd het bij water en ga op een gegeven moment in de auto wachten, want mijn spieren vinden deze kou niet fijn. Als Fiona wakker is rijden we terug naar huis. Het was een leuke excursie!


Rick geeft Saskia daar een snelle les om in zijn auto te rijden. Dan vertrekt zij naar Washington om met twee vriendinnen te gaan eten. Wij dragen met zijn allen de kerstboom naar binnen. Rick en ik zetten de ster erop.

Rick werpt zich op de lichtjes en Fiona vindt die prachtig om naar te kijken. Kai en Raquel helpen de slingers in de boom te hangen. Fiona is intussen flink moe en Katja en Kevin gaan haar naar bed brengen. Ze lezen een Gouden Boekje voor aan Fiona. Dat is lang geleden!

Voor het avondeten halen we Indiaas van Jaipur. Dat is lekker met dit koude weer. Ik heb een spinazie salade en kip in spinaziesaus. De anderen smullen ook van hun keuzes.

Rick maakt de hot tub klaar en we gaan met zijn zessen bubbelen. Na een klein half uurtje vinden we het te warm worden. Jammer genoeg voor Rick, want die wilde net een foto nemen en alleen Kevin is nog in de hot tub. Dit evenement werd dus niet op de gevoelige plaat vastgelegd. 

Saskia is intussen ook terug en we spelen weer Pick Your Poison. En zo eindigt deze fantastische dag met zijn allen. Helaas gaat iedereen behalve Raquel en Kai morgen weer naar huis. Maar deze dag neemt niemand van ons af!

7 reacties:

Anja L. zei

Wat leuk dat jullie met z’n allen de kerstboom hebben opgehaald en opgetuigd.
Logisch dat Fiona zo moe is, ze doet zoveel nieuwe indrukken op. Ze zag er weer schattig uit.
Fijne zondag!

Sonja zei

Wat een schitterende dag, jullie hebben prachtige herinneringen gemaakt deze Thanksgiving. Fiona is werkelijk té schattig. Fijne dag!

Tineke zei

Gezellige happening om samen de kerstboom op te halen en leuke foto's
Mooi kerst vest heb je aan.
Fijn dat Fiona zo goed bij jullie en buiten slaapt, veel nieuwe indrukken voor haar.

Anoniem zei

Wat hebben jullie weer een paar geweldige dagen gehad. Wat zul je genoten hebben.Alles en iedereen weer even thuis. Was weer heerlijk om mee te genieten van je verhalen.Groetjes Wilma Loeffen

Petr@ zei

Fijn voor Katja en Kevin dat er zoveel mensen waren om even op Fiona te passen. En de ooms en tantes, en jij en Rick natuurlijk, vonden dat vast niet erg om te doen ;)
Wat een heerlijke dag was dat. Super leuke ervaring met het complete gezin!

Anja zei

Dat is genieten om je hele gezin bij elkaar te hebben!
Wat een mooi popje is Fiona, zo schattig. Wanneer zie je haar weer?
Onze kleinkinderen zitten in quarantaine i.v.m een corona uitbraak op hun school.
We hebben ze vandaag "achter glas" gezien. Ze hadden de schoen bij ons gezet
maar konden deze dus niet leeghalen. Tja, dan brengen opa en oma de cadeautjes.

Petra zei

@Anja - Ja, veel indrukken voor dat kleintje. Daardoor sliep ze wel heerlijk.

@Sonja - Het is ook zo'n makkelijk kindje.

@Tineke - Dank je, ik vind kersttruien e.d. erg leuk.

@Wilma - Het was heel bijzonder, nu nagenieten.

@Petra - Fiona had aan aandacht geen gebrek, ha ha

@Anja - Ach jee, gelukkig waren opa en oma er om de cadeautjes te brengen. Ik hoop dat we ooit van deze pandemie af komen!