Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 11, 2021

Over herfstkleuren en happy hour

Nog een mooie en warme dag en dan wordt het kouder dus ik moet er volop van genieten. Rick en ik zijn om kwart over zeven al beneden. Ik eet mijn ontbijt en dan begin ik, zoals zo vaak, aan mijn stappen terwijl Rick zich klaarmaakt. 


Wanneer we van Starbucks terugkomen zien we dat onze esdoorn opeens ook helemaal gekleurd is. Dat was gisteren nog niet het geval. Hopelijk blazen de mogelijke onweersbuien vannacht niet het gros van de bladeren eraf. 

De afgesproken wandeling met mijn buurvrouw Mel gaat niet door, want haar man heeft vanwege Veteranendag vrij. We waren beiden vergeten dat dit een vrije dag is voor medewerkers van de federale regering.

Niet getreurd, dan ga ik er wel alleen op uit. Is misschien ook maar beter, want dan is niemand geergerd als ik telkens stop om foto's te maken. Mijn wandeling voert me naar het Southside Park, waar ik een stuk door het herfstachtige bos loop.









Dan loop ik een andere weg door de buurt terug, genietend van de felle kleuren. Kai is dol op Japanse esdoorns en daarvan staan er heel wat. Ze kleuren fel oranje of rood en zijn zeker het mooist in dit seizoen. 







Bewijs dat de kleur van het esdoornblad op de Canadese vlag terecht fel rood is

Na een uur ben ik weer thuis en fris me op. Dan ga ik even bij DePaul's Urban Farm kijken of ze nog mooie sierpompoenen hebben om voor het huis te zetten. Er zijn er wel, maar ik vind ze niet zo bijzonder en toch nog te duur nu het seizoen vrijwel op zijn einde is. 




Ze zijn langzaamaan voor Kerst aan het versieren



Zonder pompoenen rijd ik verder naar Whole Foods om mijn lunch te halen. Dat wordt een bakje van de salade bar en een moot gerookte zalm. Op weg naar huis maak ik mijn architectuur themafoto van een ongewoon huis in Vienna. 


Katja heeft inmiddels definitief vernomen dat ze vier dagen vrij heeft met Thanksgiving. Tijdens mijn lunch ga ik gauw op zoek naar een fotograaf. Het is zo ongewoon dat we allemaal bij elkaar zijn, dat wil ik door een professionele fotograaf vastgelegd krijgen. 

Na een aantal portfolio's bekeken te hebben benader ik Kelly. Aan de naam dacht ik een vrouw, maar hij blijkt man te zijn. Zijn foto's zien er allemaal zo onbedwongen en leuk uit. Dat wil ik ook. Tot mijn grote verbazing heeft hij op de vrijdag na Thanksgiving tijd en voor ik het weet heb ik om twee uur die dag een fotosessie bij de locomotief in Vienna geboekt. 
Zorro vindt de huid van mijn zalm lekker

Als ik dat alles geregeld heb ga ik de basement in. Daar haal ik beddengoed van het bed van Kai en Raquel en daarna boven ook dat van het bed van Katja en Kevin. Verder heb ik de lakentjes voor Fiona's reisbedje. Het is een wasmachine vol, morgen zullen Rick en ik gezamenlijk de bedden weer opmaken. 

Het is alweer twintig graden en ik ga voor het huis zitten lezen tot Rick komt verkondigen naar Norm's Beer & Wine te gaan. Ik wil mee, want ik wil kijken of zij interessante sake's hebben. Dat hebben ze en een Amerikaanse nog wel. Ik ben zeer benieuwd!

Net op tijd voor het happy hour met Chuck en Christine zijn we terug. We beleggen wat crackers met de heerlijke kaas, die ik van Riekje kreeg, en onze favoriete gerookte zalmsalade. Die laatste doet me altijd aan Dad denken. Die maakte altijd de lekkerste zalmdip.

Christine en Chuck zitten buiten en daar ben ik wel een beetje jaloers op. Wij hebben nu wel een aantal warme dagen gehad, maar de kou komt eraan. In Austin, waar zij wonen, wordt het meestal niet veel kouder dan 16 graden (behalve vorige winter, maar dat was uitzonderlijk). 

Natuurlijk gaat het uur weer snel voorbij. We bespreken onze Thanksgiving menu's, althans Rick en Christine, die het maal klaarmaken. We zullen over drie weken horen hoe het was, want de komende twee weken zijn Kai en Raquel er. 

We hebben intussen avondeten besteld, Rick Indiaas en ik sashimi van Passion Fin. Daar heb ik een paar (sake) glaasjes van de sake, die ik net bij Norm's Beer & Wine heb gekocht, bij en die is inderdaad heel lekker. 

Mijn lichaam speelt zoals vaker voor barometer en ik voel goed dat er slecht weer aankomt. Ik ben ook moe van vandaag om de een of andere reden. Ik ga een paar uurtjes tv kijken en dan is deze donderdag ook alweer voorbij. De tijd vliegt!

5 reacties:

Reny zei

Prachtig al die foto's met herfstkleuren, hopelijk kan Kai er nog van meegenieten.

Heerlijk voor jullie dat alle kinderen met Thanksgiving (langere tijd) thuis zullen zijn en wat een leuk idee om professionele foto's te laten maken.

Geniet van alle voorbereidingen voor Thanksgiving!

Ik ga mijn kleinzoon zo meteen naar de middelbare school brengen. Wij wonen in Maastricht maar hij gaat in Sittard naar school (hij voetbalt bij Fortuna Sittard), daarna ga ik een beetje met onze dochter shoppen = quality time :).

Alvast een fijn weekend.

Petr@ zei

Mooie herfstkleuren. Hopelijk waait het meeste er niet af voordat Kai er is.

Wat bijzonder om met Thanksgiving iedereen samen te hebben. Leuk dat je dat vast gaat leggen door een professionele fotograaf. Ik vind Kelly ook meer een meisjesnaam, maar grappig genoeg ken ik in real life meer mannelijke Kelly's dan vrouwelijk (2 ten opzichte van 0)

Anja L. zei

Wat een mooie foto’s!
Heerlijk voor Katja dat ze vrij is, en wat leuk dat jullie nu met z’n allen kunnen zijn.
Goed idee om een fotograaf te boeken.
De tijd vliegt echt, het is alweer vrijdag.
Fijne dag!

Anja zei

Mooie herfstkleuren, hopelijk kunnen Kai en Raquel er ook nog van genieten.
Ik heb DePaul's Urban Farm ook enkele keren bezocht, zo leuk en fotogeniek.
Wat leuk om jullie gezin door een professionele fotograaf vast te leggen.
Wij hebben dat ook gedaan, zo waardevol die foto's.

Petra zei

@Reny - Ik hoop dat je een gezellige winkeldag had met je dochter!

@Petra - Grappig inderdaad, volgens mij is Kelly voor een man vrij ongewoon hier.

@Anja - Jij een fijn weekend gewenst!

@Anja - Inderdaad, vroeger deden we het vaker, maar de laatste tien jaar of zo niet meer.