Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 22, 2021

Dag 9 Raquel en Kai: Over de van Gogh Immersive Experience

We lagen er gisteravond wat later in dan gewoonlijk en omdat Rick toch vrij is blijven we tot acht uur "uitslapen". Ik heb paddestoelen en ei als ontbijt, geen tomaat, maar zonder is het even lekker. 

Vanwege het vele lopen van de afgelopen week heb ik besloten vandaag mijn cardio achterwege te laten. Nadat Rick en ik onze Starbucks koffies hebben gehaald maak ik me klaar voor personal training. 

Sharon heeft weer een goed half uur met verschillende oefeningen voorbereid. Ik blijf het knap vinden dat iedere personal training sessie weer anders is. Het enige wat ik iedere keer doe is een minuut planken. 


In plaats van mais heb ik deze mais en pinda blokken voor de eekhoorns gekocht. Die eten ze niet zo snel op en vinden het duidelijk wel lekker. 

Meer bladeren op de grond dan in de bomen nu

Net na elven gaan we onze lunches ophalen. De kinderen hebben beiden een sandwich van Panera en ik een van hun salades. Rick houdt het bij zijn gewoonlijke Cava salade.

Met het eten rijden we naar Washington waar ik kaartjes heb voor de Van Gogh Immersive Experience. Rick en ik hebben dat eind september al gedaan, maar ik wilde graag nog eens en weet dat het helemaal aan Kai en Raquel besteed is. 

We eten onze lunch in de auto en gaan dan met zijn drieen naar binnen. Rick wilde niet nog eens en gaat deze kant van Washington een beetje verkennen. Ik zal hem een sms sturen wanneer we klaar zijn. 

Inderdaad vinden Kai en Raquel het prachtig. Ik lees ook alles weer, want je mist zo'n eerste keer toch wat feitjes. Na een klein uurtje zijn we klaar om de Immersive Experience zaal binnen te gaan. 





Raquel en Kai zijgen neer op een kleed en ik op een stoel. Het is weer prachtig! Ik vind het een tweede keer zeker waard. Nu moet ik er wel bij schrijven dat van Gogh een van mijn favoriete schilders is. Al die kleuren, zo ontzettend mooi!







Als we terug zijn waar we begonnen verlaten we de zaal. We kijken nog even rond in de winkel en dan komt Rick voorrijden om ons op te halen. Midden door de stad, leuk voor Raquel, rijden we naar de I-66 en die brengt ons vrijwel thuis. 

Daar heb ik nog wat kerstversieringen te doen. Ik hang nieuwe rode strikken aan de kransen voor het huis, want de oude zijn roze in plaats van rood. Dan versieren Raquel en ik samen Fairyville voor Kerst. Het ziet er weer vrolijk uit. 

Met vereende krachten hangen we vervolgens de lichtjes op het deck. Rick moet er een verlengsnoer voor aanbrengen en Kai, Raquel en ik hangen de sterren van het deck en de witte lichtjes boven de deur. 

Kai moet nog wat werken en ik stel een lijstje boodschappen samen voor het gourmetten dat we donderdag gaan doen. Ik heb via Facebook al heel wat ideeen gekregen, maar sta open voor originele hapjes, vooral veganistische. 

Rick heeft nog energie om boodschappen voor Thanksgiving te gaan doen, maar ik ga morgen wel op pad voor de ingredienten om te gourmetten. Het is wel even fijn om een uurtje even helemaal niets te doen. 

Kai en Raquel hebben onze kast met knutsel- en tekendingen ontdekt. Ze halen er spullen uit waarvan ik het bestaan was vergeten. Ik krijg meteen zin om weer wat dingen te gaan maken. Wat weet ik nog niet. 

Voor het avondeten bestellen we Thais van Natta Thai. Voor mij mijn gewoonlijke sate en knapperige boerenkoolsalade, altijd een heerlijk maal. We hebben geen van allen zin om er weer op uit te gaan, dus eten we gezellig thuis. 

Vanavond kijken we met zijn allen een Hallmark film. Met de kaarsen aan en de stockings voor de haard ziet het er zo gezellig uit! 

6 reacties:

Nina zei

Ik gourmet nooit (de laatste keer is bijna 15 jaar geleden bij mijn tante...we ontdekten na zeker een half uur dat het niet opschoot met gourmetten omdat 1 van de 2 gourmetstellen op zijn kop stond...), maar deze salade is altijd een succes: https://donnacaramella.be/moorse-courgettesalade/ Niet moeilijk om temaken en oorspronkelijk een zomersalade, maar wat mij betreft altijd lekker.
Verder denk ik aan zwarte bonenburgers (binden met havermout), portobello met bijvoorbeeld chimichurri (vast k&k lekker te krijgen), tortillachips met bonen in een chiliachtig pannetje, misschien scrambled tofu met harissa als scrambled tofu niet Saskia's neus uitkomt, vegan "kip"stukjes of vegan "garnalen" in sambal/ketjapmarinade, met (zelfgemaakte?) satésaus met pindakaas met ketjap en sambal, ook altijd lekker is geroosterde paprika (uit pot) met balsamico, kun je opwarmen in je pannetje en het proberen waard is spruitjes met tamarindepasta maar ik weet niet of dat warm genoeg wordt in zo'n pannetje. (mogelijk de spruitjes even kort voorkoken, dan omzeil je dat probleem)

En dat laatste....of al deze suggesties 'lukken' in een pannetje, dat weet ik dus niet zeker van sommige ideeën. Maar dat is misschien ook de lol van koken.

Ook lekker is een salade met cannelinibonen (uit blik) en bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes, knoflook, peper, Italiaanse kruiden zoals oregano (of vraag de Franse keukenhelpers wat lekker past), citroensap en gegrilde aubergine, of gegrilde paprika...maar dit is wel ook weer een beetje een zomerse suggestie allicht. Of groene linzen met tuinbonen (uit de diepvries, even kort een paar minuten in kokend water voornamelijk ontdooien maar dan wel zo lang dat ze ook lekker zijn dus proef), artisjokharten uit pot of blik fijnsnijden, knoflook, citroensap, peper, olijfolie.

Volgens mij hebben mijn veganistische ideeën vooral zomervibes. Maar goed, wie weet zit er iets bij waar jullie iets mee kunnen en wat jullie lekker lijkt. Ook nog lekker is natuurlijk baba ganoush of humus in allerlei varianten (bijv met bietjes), maar dat kennen jullie/Saskia wel. Met de genoemde tuinbonen of cannelinibonen kun je natuurlijk ook een lekkere puree maken...(wordt dan hier vaak "paté" genoemd) moet ik nog doorgaan? :-) :-)

Het klinkt alsof jullie weer een fijne dag hebben gehad samen. En wat fijn dat Rick ook vrij heeft komende week. Veel plezier als Saskia er ook is vanaf morgen - en dan aftellen tot K&K en Fiona (voor het eerst bij jullie!) er zullen zijn: de hele familie compleet.

Nina zei

Oh ja....al mijn saladesuggesties zijn dus "maken van tevoren", (maar volgens mij niets ingewikkeld) de andere dingen zijn het proberen waard om te kijken of dat lukt aan tafel in de pannetjes. Burgers ook eerst maken en alleen opwarmen in pannetje.

Petr@ zei

Leuk om nog eens naar de Van Gogh tentoonstelling te gaan. Ik heb zelf niet zoveel met kunst maar dit ziet er erg leuk uit.

Al mijn ideeën voor gourmetten zijn al genoemd, geloof ik. Ik gourmet ook zelden en altijd alleen ergens anders (heb geen gourmet stel). In veganistisch eten ben ik sowieso niet thuis.

Anja zei

Leuk om met Kai en Raquel naar de Van Gogh Immersive Experience te gaan.
Gezellig om te gourmetten, wij doen het met kerst. Is ook lang geleden voor ons.
Fijn om donderdag je hele gezin bij elkaar te hebben, geniet ervan!!

Nicole zei

Kijk anders even op de site van Suzanne. https://wateetjedanwel.nl/vegan-feestdagen-1-gourmetten/. Wellicht voor de toekomst ook een fijne site als je vegan recepten zoekt.

Petra zei

@Nina - Dank je voor de uitgebreide tips! Als ik ze donderdag niet maak sla ik ze op voor een andere keer.

@Petra - We hebben volgens mij best een goede selectie veganistische dingen voor Saskia (en Kai en Raquel)

@Anja - Gaan we zeker doen!

@Nicole - Oh, dat is een super site! Dank je wel!