Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 28, 2004

De kinderen genieten van hun zomervakantie door tot na het middaguur te blijven slapen! Ik mocht dat als kind nooit, dan ging mijn vader om half negen expres stofzuigen om ons uit bed te krijgen. En 9 uur was wel het alleruiterste. Ik sta dus nog steeds versteld hoe lang je als kind kan slapen, als er geen invloeden van buitenaf je wakker maken!

En daarna, als ze eenmaal uit bed gerold zijn, gaan ze met vriendjes en vriendinnetjes naar het zwembad. Wat een leven! Echt vakantie, ook al zijn we thuis. Het is dan ook heerlijk weer, 27 graden en niet te vochtig.

Net na de lunch vandaag kwam een vriendin van mij, die vorig jaar naar Pennsylvania is verhuisd, met haar kinderen langs. Ze heeft twee meisjes en een jongen en de meisjes zijn de leeftijd van Katja en Saskia. Het was alsof ze elkaar gisteren nog gezien hadden en Ann en ik hadden ook heel wat af te kletsen. Ze bleef vanavond pizza eten en eind juli volgt er een logeerpartij, eerst bij hen en dan een paar dagen hier. Erg leuk!

En vandaag was het tijd om afscheid te nemen van Annelies. Wie van ons had een maand geleden gedacht, dat we zo'n leuke vriendschap zouden opbouwen! Wel uniek, iemand, die ik alleen van het Internet kende, die zo'n heel leuke gaste bleek te zijn in ons gezin. We vonden het moeilijk gedag te zeggen, maar we zullen elkaar vast weer zien.

Voor de ingang van het vliegveld stond ook een van de 150 kleurige Panda standbeelden, die over heel Washington te zien zijn. Deze had een vliegtuigje zoals dat wat de gebroeders Wright vlogen om hem heen. Je ziet de panda's overal, op de hoeken van straten, voor de musea etc. Allemaal hebben ze een thema en degenen voor speciale gebouwen hebben te maken met dat gebouw. Zo is degene voor het Air and Space museum aangekleed als een astronaut. Ze voegen wat gezellige kleur toe aan de grijze straatstenen van de stad.

Een soortgelijk project is gaande in Milwaukee, Wisconsin, waar we allerlei gekleurde koeien uitgestald zagen. Ik vind het wel iets hebben, die kleurige straatkunst. Wel jammer, dat sommige kunstwerken gevandaliseerd zijn, ook vervelend voor de artiesten, die er toch uren aan hebben gewerkt.

0 reacties: