Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 08, 2004

Vanochtend heb ik weer eens de fiets gepakt. Het fietspad is werkelijk nooit hetzelfde en het is zoveel mooier en interessanter, dan de saaie sportschool! Het was heerlijk fietsweer, warm genoeg, maar eerst nog bewolkt, dus niet te warm. Ik word er altijd weer heel vrolijk van, die ongerepte natuur in het midden van een stedelijk gebied. Prachtige kardinalen en goudvinken vlogen rond en ik moest stoppen, omdat een eekhoorn en een chipmunk eerst hun cicade maaltijd op wilden eten midden op het pad.

De cicades worden trouwens steeds minder. Ze zijn er nog wel en nog luid ook, maar de aantallen dode insekten op de stoep neemt ernstig toe en er wordt nog maar weinig gevlogen. Als je ze levend ziet zitten, zien ze er levensmoe uit.

Intussen neemt het aantal vuurvliegjes toe. Als je in het donker naar buiten kijkt, zie je de kleine lichtpuntjes overal, hun lijfje licht op als ze naar boven vliegen. Kai heeft er net een gevangen en naar binnen genomen om aan Annelies te laten zien. Zonder lichtend lijfje zijn ze maar saai, maar dat lichtje maakt ze heel bijzonder.

Katja belde om 12 uur, dat ze was gevallen met gym en haar knie erg had bezeerd. Het ziet er gelukkig naar uit, dat het een flinke kneuzing is, maar niets ernstigs.

Terwijl Rick op haar paste (hij werkt veel van huis op het moment), gingen Annelies en ik lunch eten in Old Town Alexandria. Het was lekker warm en zonnig, dus we vonden een terrasje aan de Potomac bij het Chart House restaurant. Het eten was er werkelijk heel lekker en origineel!

Old Town blijft me bekoren met zijn oude gekleurde huisjes en schattige winkeltjes. Helaas hadden we niet veel tijd om er verder rond te kijken, want Katja en ik hadden een kappers afspraak.

Mijn kapster, waar ik al jaren heen ga, is Libanese. Ze knipt ontzettend goed en is zo langzamerhand al een goede kennis. De kapster, die Katja's haar deed, is Engels. De meeste kapster/kappers, die ik ken, zijn niet Amerikaans, sterker nog, ik ken geen enkele Amerikaanse kapster, waar dat aan ligt weet ik niet.

Vanavond hebben we heerlijke crabcakes van Whole Foods gegeten, met een pasta salade en asperge salade. Koud eten smaakt in deze warmte het best!

0 reacties: