Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 19, 2004

Echt "Nederlands" weer vandaag, een beetje druilerig, maar wel lekker warm met 20 graden. Maar ja, we smelten niet, dus een lange wandeling mocht niet uitblijven. Ik kan mezelf er op het moment niet toe krijgen naar de sportschool te gaan. Veel te saai, de tijd gaat veel sneller als ik mooie dingen te zien heb! Wel zonde van het lidmaatschapsgeld, maar iets zegt me, dat ik er in de winterkou toch weer vaker te vinden zal zijn.

Dat je Halloween kostuums voor je huisdieren (arme dieren!) kunt kopen wist ik al, maar ik vond vandaag na even nog snuffelen ook uit, dat je ze nu ook voor je mobiele telefoon hebt! Katja wil er natuurlijk meteen een hebben.

Ik hou het voor Brynna bij een halsdoekje met pompoenen erop. Iets anders vindt ze vreselijk.

Ik schreef een aantal dagen geleden over het inleveren van onze oude vlag bij een speciale "mailbox" daarvoor, die door de American Legion zijn neergezet. Nu las ik vandaag, dat er een speciale ceremonie is om die vlaggen te vernietigen! Geeft weer een hele nieuwe dimensie aan vlag verbranden, sommigen doen het uit protest, anderen doen het met het grootste respect. Dit blijft een maatschappij van uitersten!

Dat de VS onderhand een anti-roken maatschappij heeft is wel bekend. Toen ik hier 20 jaar geleden kwam, rokend en wel, was er nog ruimschoots gelegenheid om te paffen. Ons kantoor zag iedere dag blauw. Nu zijn er plaatsen in Californie waar je zelfs buiten niet mag roken. En hier plaatselijk kunnen we op het internet de strijd van Mary, die het roken op wil geven, volgen. Mary woont in dit gebied en heeft van de zomer het roken opgegeven terwijl de camera's haar volgden!

Ikzelf ben in 1987 van de ene op de andere dag gestopt omdat Rick een grote hekel aan roken had. Voornamelijk omdat zijn ouders beiden zware rokers waren, hoewel ze, toen ik ze ontmoette, gestopt waren. Helaas te laat voor Ricks moeder, die in 2001 aan longkanker overleed. Onze kinderen zijn tot nog toe zwaar tegen roken, Katja incluis, hoewel ze nu wel veel kinderen kent, die roken. Hopelijk blijft het zo!

De media blijven maar paniek zaaien over het tekort aan de griepprik. Ieder griepgeval zal van nu af aan uitgebreid belicht worden, let maar op. Heel irritant vind ik, want mensen, die eigenlijk helemaal geen risicogeval zijn, worden erdoor in paniek gebracht en gaan een vaccin halen, wat veel belangrijker is voor een oude van dagen of een baby.

Dit is onze laatste avond zonder Rick, wat gaan 5 dagen toch altijd snel! We kijken de nieuwste realiteitsshow: "The Biggest Loser", waarin 12 te zware mensen wedijveren om het meeste gewicht te verliezen. Wat ze al niet bedenken!

0 reacties: