Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 24, 2004

Wat vliegt een weekend toch altijd voorbij! Gisterochtend werd ik letterlijk door de zonnestralen gewekt. Heerlijk, vooral na een aantal dagen grauw weer!

Ik was zeker een uur eerder dan de rest op en haastte me naar Christine's huis om met haar een uur flink te gaan lopen. De volgende keer neem ik mijn fototoestel mee! Het is nu echt prachtig en zij woont vlak bij een meertje met daar omheen zeer kleurrijke bomen, de droom van een fotograaf! Op het moment zie ik echt overal de mooiste plaatjes!

Na de lunch heb ik gauw van de zon gebruik gemaakt en ben met twee fototoestellen om mijn schouders op weg gegaan. Zo heb ik heel wat kleuren vastgelegd, een aantal van de foto's staan hier (ik zal dit album telkens met herfstfoto's blijven aanvullen).

Gisteravond had Katja een Halloween feest en aten Rick, Kai, Saskia en ik bij McCormick and Schmick's. Het duurde even voor we ergens een reservering konden krijgen. Het is echt onvoorstelbaar hoe druk de restaurants op zaterdagavond zijn! Het lijkt wel of heel Washington uit eten gaat!

En toch waren al onze buren thuis. Een buurman had een buitenhaardje aan, waar alle buurtkinderen marshmallows in roosterden, terwijl hij een sigaartje rookte en de buren zo af en toe een praatje kwamen maken (ik incluis, want Saskia was bang voor de monsterverhalen, die de anderen vertelden).

Bij McCormick's was de bediening nieuw en langzaam, maar het eten erg lekker. Ik had maar liefst 9 gigantische oesters als voorgerecht. Bijna rauwe tonijn met Japanse bijgerechten als hoofdgerecht en een heerlijke bessen "cobbler" als dessert.

Vanochtend was het of het mooie weer er nooit was geweest, de mist en motregen kwamen nog een dagje terug. Toch waren we vastbesloten terug naar Rappahannock county te gaan om daar bij een boerderij pompoenen te gaan plukken.

Een uurtje na ons vertrek arriveerden we bij de "Muskrat Haven Farm" in Amisville. Daar vonden we de boerin in het winkeltje met alle zelf gemaakte jams, waaronder appel boter (niet hetzelfde als appelstroop) en jalapeno jelly (heerlijk met cream cheese). Ze was een heel aardig iemand, die de kinderen allemaal gratis een kleine pompoen liet uitkiezen. Buiten op het veld kozen we 3 zware pompoenen om voor Halloween in een Jack o Lantern om te toveren.

Op de terugreis zagen we heel lekker ruikende rook uit de echte barbecues komen. In het zuiden betekent "barbecue" niet grillen op een tuin barbecue, zoals wij dat kennen. "Barbecue" is vlees, meestal rundvlees of varkensvlees, dat wordt gerookt in een pit barbecue en dan wordt opgediend met verschillende barbecue sauzen (van mild tot zeer pittig). Ik kreeg er honger van!

Een aantal mijlen verderop passeerden we twee wijngaarden. Ik ben een enorme wijnliefhebster en wil liefst zoveel mogelijk wijngaarden bezoeken om een idee te krijgen, waar de beste wijnen gemaakt worden hier in Virginia.

De eerste wijngaard, Gray Ghost, reden we voorbij, maar de Unicorn wijngaard zag er zeer aanlokkelijk uit. Om er te komen moet je door een laantje met prachtig gekleurde maples en de wijngaard ligt idyllisch aan een grote vijver. Kai en Saskia vonden er prompt vertier door steentjes in het water te gooien.

Natuurlijk moest ik foto's nemen van de kleurenpracht, die ondanks het sombere weer overweldigend was. Daarna hebben Rick en ik 7 wijnen geproefd, maar ik vond eigenlijk alleen hun witte wijnen lekker, terwijl ik voornamelijk rode wijn drink. We hebben dus geen flessen gekocht, maar wel een Sinterklaas cadeautje alvast gevonden voor Christine, een decoratief vlaggetje voor in de tuin met een wijnspreuk erop. Chuck en Christine maken namelijk zelf wijn als hobby.

Na een snelle lunch bij Subway waren we al gauw weer thuis. Een voordeel van het sombere weer was, dat het verkeer veel rustiger was, dan gewoonlijk op een herfstweekend!

Omdat we vanavond een meisje, dat ik van het Internet ken, te eten zouden krijgen, ben ik bij de Giant inkopen gaan doen. We hebben heerlijk hamburgers en hot dogs op de grill gemaakt, met S'mores toe, altijd een populair dessert voor de Nederlanders, die het meestal niet kennen.

We hadden een gezellige avond met Liesbeth, die hier niet ver vandaan blijkt te wonen en hier voor tenminste een half jaar zou zijn. Het is altijd weer leuk eens even gewoon Nederlands te kunnen kletsen en ook altijd goed voor de kinderen om het weer eens van een ander te horen.

0 reacties: