Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 21, 2004

National Treasure is een heel goede film

Oh, wat heb ik vandaag genoten! Allereerst vanwege het heerlijke weer, het blijft enorm zacht en het is heerlijk om zo maar, zonder jas, naar buiten te lopen.

Lopen is precies wat Brynna en ik vanochtend deden. Gewoon een lekkere wandeling, geen powerwalk, een dag per week mag het wel wat rustiger! Gewapend met mijn fototoestel liepen we door Vienna.

Zelfs nu het merendeel van de bomen kaal is, is er nog veel moois om op de gevoelige plaat vast te leggen. Wat te denken van de schoolbussen, die in de rij staan bij Saskia's school, wachtend op hun taak morgenochtend om de kinderen weer veilig van huis naar school te vervoeren. Een stille rij van gele bussen, ogenschijnlijk allemaal hetzelfde. Tot je door de voorruit tuurt en bij de bestuurdersplaats allerlei persoonlijke dingen ziet: foto's van kinderen, een speelgoedbeest, een tekening...

De schoolbuschauffeurs zijn belangrijk in het leven van de kinderen, als ze een leuke treffen begint hun dag al heel vroeg goed. Is het een strenge zuurpruim, dan kan dat de hele dag bederven. Veel chauffeurs (chauffeuses) zijn zelf ouders en nemen hun kleine kinderen mee op de bus. Katja is bijvoorbeeld dol op het vierjarige meisje van haar buschauffeur. Gedurende het jaar bouwen ze een relatie op met de kinderen en het is altijd even weer wennen aan een nieuw persoon aan het begin van het jaar.

Saskia had vanmiddag een verjaarspartijtje van ons buurmeisje bij een bowling alley. Dit is een populaire plek voor partijtjes, want voor kinderen doen ze railings omhoog, zodat de ballen niet de goot in gaan. Zo heeft iedereen plezier, van klein tot groot.

En terwijl Katja met een vriendin winkelde bij Fair Oaks Mall namen Rick, Kai en ik de gelegenheid waar om naar de film te gaan. Er spelen een aantal films, die we willen zien op het moment, maar National Treasure stond bovenaan.

Ik moet zeggen, ik vond hem fantastisch. Recensisten zullen er wel weer van alles op aan te merken hebben, maar het verhaal was boeiend, de good guys/bad guys interessant, de romance daar, maar niet overweldigend en een feel good ending.
Maar wat ik nog het mooist vond waren de beelden van mijn favoriete stad, vooral de National Archives en de historische plaatsen in Philadelphia. Prachtig verhaal, ik kan hem ten zeerste aanraden (ook na de Da Vinci Code nog meer mysterie over de Knights Templar en de Free Masons).

En nu is het weer zondagavond, wat vliegt zo'n weekend toch om! We kijken zoals altijd naar ABC, eerst Extreme Home Makeover, altijd aandoenlijk om te zien hoe de hele buurt samen komt om een gezin te helpen. En hierna "Desperate Housewives", de sexy nieuwe soap, die in korte tijd vreselijk populair is geworden!

0 reacties: