Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 26, 2004

Boxing Day

Eigenlijk heet de dag, die in Nederland tweede Kerstdag heet en in Groot Brittannie en Canada Boxing Day, hier helemaal niets. Het feest is over en het is dat het dit jaar zondag is, anders zou iedereen ook gewoon weer terug aan het werk zijn. Daar moest ik in het begin wel aan wennen, die schamele dag vrij voor wat hier toch het grootste feest van het jaar is!

Wie er zeker aan het werk zijn, is het winkelpersoneel. De dag na Kerst is een ontzettend drukke winkeldag. Niet alleen gaan alle Kerstspullen in een grote uitverkoop en kopen veel mensen alvast de benodigdheden voor volgend jaar, maar veel Amerikanen hebben ook de (nare, vind ik) gewoonte om verkregen cadeautjes te gaan ruilen voor iets wat ze liever hadden. Nu vind ik dat prima, als men een kledingstuk heeft gekregen wat de verkeerde maat had, of een dvd, die men al had. Maar enkel en alleen ruilen omdat het niet zo mooi gevonden wordt, nee, dat vind ik ondankbaar.

Gelukkig heeft Rick tot drie januari vrij en vierden wij toch wel een tweede Kerstdag, omdat we bij mijn vader zijn heerlijke Kerstdiner gingen eten en de cadeautjes van hem voor ons gingen openen.

Het was te koud om ver te gaan wandelen vanochtend en toch wilde ik bewegen. Een van de dingen, die ik voor Kerst had gekregen, was een heel seizoen "Sex and the City" dvd's. Om het binnen oefenen op mijn elliptical machine niet te saai te maken, besloot ik een aflevering te gaan kijken. Rick kon zich daar ook wel in vinden en kwam naast me lopen op de lopende band. Het halve uur was op die manier zo voorbij! Wat een racy serie is dat toch!

Om een uur of drie stapten we in de van op weg naar Annandale, waar mijn vader woont. Hij was al helemaal klaar voor ons, de tafel stond netjes gedekt en de pakjes wachtten onder zijn enorme boom. Hij heeft dit jaar weer erg zijn best gedaan en iedereen was heel blij met de verkregen schatten!

Mijn vader werkt nog steeds bijna full time voor de Wereldbank en reist ook nog flink wat af voor hen. Dus ik vind het erg knap, dat hij in zijn schaarse vrije tijd zo voor ons gewinkeld had.

Het diner, dat hij gekookt had, smaakte ook voortreffelijk. Vooraf hadden we tomatensoep met gehaktballetjes. Deze zelfgemaakte soep vinden we allemaal heerlijk, hij is lekker pittig. De Amerikaanse tomatensoepen smaken altijd zoet, iets waar ik na al die jaren nog steeds niet aan gewend ben.

Na de soep aten we crabsalade en als hoofdgerecht reerug met allerlei groentes en aardappelpuree. Allemaal even voortreffelijk bereid.

Net toen we aan het dessert zouden beginnen (ijs, slagroom en Nederlandse schuimpjes) zagen we een auto de oprit oprijden. Het was Dennis, de webmaster van AllesAmerika.com, die tot na Oud en Nieuw bij ons logeert. Hij had er iets meer dan tien uur over gedaan vanuit Louisville en gelukkig hadden we nog wat Kerstdiner over, want hij had nog niet gegeten.

Na nog een uurtje nagetafeld te hebben namen we de hele boel weer mee naar huis. Daar hebben we op BVN het laatste stukje van "Ja Zuster, Nee Zuster" gezien en de Postcodeloterij. Ik had dat laatste nog nooit gezien en het kwam ons voor, dat de winnaars zo blase reageerden! Ik zou het wel weten als ik 200.000+ euro aangereikt kreeg!

Rond middernacht gingen we naar bed en zo kwam er alweer een einde aan dit Kerstweekend van 2004.

0 reacties: