Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 08, 2004

Lente in december Kerstsfeer

"It's beginning to look a lot like Christmas...", dat kerstliedje spookt al de hele dag door mijn hoofd. Maar het voelt helemaal niet als Kerstmis! Het was vandaag stralend weer met 18 graden, ik kreeg het zelfs warm toen ik Saskia van school ging halen zonder jas! Lang zal het niet duren, maar het is toch wel een bijzonder gevoel om op 8 december gewoon in korte mouwen buiten te staan!

Op sommige radiostations worden nu de hele dag ononderbroken kerstliedjes gedraaid, heel feestelijk. Toen ik Katja en Leah vanmiddag van school haalde zongen we luid mee met Harry Belafonte's "The Son of Mary".

Een aantal huizen in Vienna zijn heel smaakvol versierd met groene kransen en rode strikken. Op een volgende wandeling zal ik mijn fototoestel eens meenemen en ze op de gevoelige plaat vastleggen.

Al die kransen maakten, dat ik er ook een stel voor ons huis wilde en Michael's heeft nu uitverkoop van alle Kerst spullen. Voor $2 per stuk vond ik de kransen en de strikken kostten slechts 50 cent per stuk.

Kennelijk wordt er dit jaar flink versierd, want de winkel was bijna leeg gekocht! Omdat ik het ook altijd leuk vind om te knutselen met de kinderen heb ik ook gewone witte kerstballen gekocht en stiften, die ook op glas kunnen schrijven. Zelf versierde kerstballen zijn erg leuke cadeautjes voor vrienden en familie.

Na Michael's rende ik nog even Giant binnen. Ik ben namelijk verslaafd aan de Campbell's Select microwave (magnetron) soep voor lunch. Vooral hun Italian Wedding, met spinazie, gehaktballetjes en pasta, vind ik heerlijk!

Voor de Giant staat een in het Kerstseizoen zo vaak gehoorde Salvation Army vrijwilliger. Deze mensen staan daar de hele dag met een ketel voor het geld en een belletje, dat onophoudelijk rinkelt.

Deze traditie van het bel gerinkel is al meer dan honderd jaar oud en hoort echt bij het "Kerstgeluid". Alleen al omdat die mensen daar hele dagen staan, geef ik altijd iets.

Maar "onze" belrinkelaar in Vienna is wel heel speciaal, hij gaat gekleed in een felrode trainingsbroek en een rode sweater met een Kerstscene erop. Met zijn grijze haar lijkt hij op een dunne Santa Claus. Om zijn dagen wat leuker te maken (neem ik aan) zingt hij luidkeels Christmas carols en hij heeft niet eens een slechte stem. De volgende keer vraag ik, of ik een foto mag maken, hoewel de carols dan natuurlijk niet te horen zijn.

Nog drie dagen en dan is Saskia jarig. We zijn daar al maanden mee bezig en de opwinding komt nu natuurlijk op een hoogtepunt! Zelfs bij de orthodontist stond er, toen ze zich op de computer inschreef, "Birthday countdown: three days before your birthday!". Grappig toch, hoe een verjaardag zo belangrijk is voor een kind.

Op tv worden we ook doodgegooid met Christmas specials, op het moment een doodsaaie van Clay Aiken, die zelfs niet eens American Idol kon winnen, maar op de een of andere manier populairder is geworden, dan de winnaar.

Intussen staat mijn jongste, nog geen 9 jaar, hier voor me van het ene op het andere been te wippen. Ze wil me iets laten zien op het Internet: zwarte schoenen met hoge hakken. Hoe heeft ze die dan gevonden, vraag ik. "Ga naar Google..." Ik verbaas me erover hoe "Internet savvy", zoals we hier zeggen, dit kind is! Geen wonder, dat er ouders zijn, die wat dit betreft achterliggen op hun kinderen.

0 reacties: