Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 01, 2004

Vreemd weer

Het vreemdste weer hadden we vandaag. Vanochtend regende het zo hard, dat de kinderen niet op de bus wilden wachten, omdat ze dan doorweekt zouden zijn (Hmmm, vroeger reed ik 7 kilometer door stromende regen op mijn fiets naar school, het moest wel heel bar zijn buiten voor mijn moeder de auto pakte om ons te brengen! Maar goed, dat lijkt wel heel erg op de "wij moesten vroeger altijd..." argumenten.).

Dus zat ik om 7 uur (lang leve de jet lag, iedereen weer om half zeven op en aangekleed) in de auto met twee high schoolers (Leah en Katja) en een middle schooler (Kai).

Onderweg zagen we tot grote hilariteit een omgevallen verlicht rendier, dat nog steeds met zijn kop lag te schudden. Leah leek er serieus door aangedaan, wat aan Katja de opmerking ontlokte "Leah, it's a Christmas decoration, ok!".

Het is nooit saai met tieners, dat is zeker. In ieder geval arriveerde iedereen op tijd op school, wat Kai betreft was ik even bang, dat ik hem te laat zou afleveren. Zijn school ligt helemaal aan de andere kant van Vienna en met constant stoppende schoolbussen voor me nam dat meer tijd in beslag, dan ik had verwacht.

We zouden vanochtend tussen 7 en 9 een bestelling van Peapod krijgen, maar vanwege de regen kwam die pas om half elf. Heel vervelend, want ik had al voor tienen op weg willen zijn om allerlei boodschappen te gaan doen. Als verontschuldiging hoefden we de bezorgings kosten niet te betalen, toch schappelijk.

Inmiddels was het weer compleet omgeslagen! De lucht was wolkenvrij, maar de wind nam ernstig toe. Zo ernstig, dat over het hele gebied bomen omvielen (eentje viel op twee auto's, ik kan je zeggen, dat ik heel erg nerveus reed daarna!), stoplichten en huisstroom (gelukkig niet bij ons) uitvielen en vliegtuigen vertraagd werden. Windvlagen van meer dan 80 km per uur werden geregistreerd.

Zo vreemd ook, voor het omslaan was het 15 graden en binnen het uur was het 8 graden, de warmste temperatuur van de dag werd om 9 uur 's ochtends gemeten. Ik heb veel interesse in meteorologie, zoals je kunt lezen, het Weather Channel is mijn favoriete tv kanaal.

Enfin, anderhalf uur later dan ik wilde was ik eindelijk op weg naar de winkels. Ik had Christine beloofd even thee te komen drinken, dus heb ik dat eerst gedaan. Bij het weggaan werd ik bijna letterlijk van de trap voor haar huis geblazen!

Het winkelcentrum waar ik heenwilde ligt op een paar mijl afstand van haar huis. Ik had een hele lijst gemaakt, want met alles wat er gaande is, is mijn hoofd net een zeef.

Mijn eerste stop was Michael's en ik ben er trots op, dat ik me compleet aan mijn lijstje hield! Wat zijden kerstbloemen, kaarsen en een advent kalender van vilt later stond ik weer buiten.

Alles wat ik niet bij Michael's kon krijgen, zocht ik vervolgens bij Target . Mijn nichtje in Nederland heeft vorige maand een baby gekregen, dus kocht ik daarvoor een "Baby's first Christmas" pakje. Dat soort pakjes zie je overal en voor oudere kinderen (en volwassenen) zijn er ook allerlei kerst kledingstukken.

Zo zit ik hier nu in mijn Kerst Walt Disney World sweater met een Kerst sjaal en Kerst oorbellen. Het is allemaal zo vrolijk, ik blijf het leuk vinden.

Natuurlijk moest ik voor mijn eigen baby nichtje, die ik volgende week weer zal zien, ook zo'n pakje hebben en een Kerst pijama voor mijn neefje.

De Kerststerren, die ik er kocht, werden helaas uit elkaar geblazen op weg naar de auto. Hele takken braken af. Ik had beter moeten weten, hoe lang ze zullen overleven na al dat trauma weet ik niet.

Eenmaal weer thuis versierde ik de trap met groen en rood en zette de boom in de voorkamer in elkaar (die boom is een kunstboom, over twee weken gaan we voor de family room de echte boom halen).

Intussen werd het tapijt schoongemaakt. We huren daarvoor altijd hetzelfde kleine bedrijfje en dezelfde man komt altijd. Hij maakt ontzettend goed schoon, wat hard nodig is in een gezin met 3 kinderen en 5 dieren. Maar het beste eraan is, dat de tapijten na anderhalf uur alweer droog zijn.

Intussen legden Kai en een vriendje de laatste hand aan de verlichting in de voortuin, lichtjes langs onze oprit en het pad naar de voordeur, zodat Santa weet waar hij zijn slee moet landen. Het leuke aan dit seizoen vind ik de tradities. We hebben er heel wat en dat is er een van.

Door de wind lagen er toch weer heel wat bladeren in de tuin, dus heb ik de hark nog even te voorschijn gehaald. Ik hoop wel, dat ze gauw langskomen om de bladeren weg te zuigen, anders hebben we de hele winter dit probleem!

De Kerst uitzendingen zijn begonnen op tv. Saskia lag net dezelfde "Rudolph the Red Nosed Reindeer" uitzending, die Rick als kind al zag. In onze toekomst: "Frosty the Snowman", "How the Grinch stole Christmas", "Santa Claus is coming to town" en meer.

Al deze shows zijn tenminste dertig jaar oud, maar nog vinden kinderen (en ouderen, Rick kijkt er nog steeds nostalgisch naar, terwijl ik het ze doodsaai vind) ze prachtig!

0 reacties: