Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 13, 2004

Zou het dan toch winter worden?

Brrr!!! Vanochtend was het zowaar oorwarmers en handschoenen weer. Een ijskoude wind maakte dat de kou door merg en been ging. Daar zijn we niet aan gewend!

Heel optimistisch zagen we een paar sneeuwvlokken neer komen bij het opstaan. Je moest wel heel goed opletten, want het was er misschien een per minuut, maar, hoera, de eerste sneeuw! Saskia vraagt al dagen of het deze winter wel zal gaan sneeuwen, alsof ik een zeer vooruitkijkende blik heb. En Katja verklaarde enthousiast, dat we een 60% kans op een witte Kerst hebben. Ik houd mijn adem er niet voor in, zoals we hier zeggen!

Omdat we de afgelopen weken wel heel erg veel buitenshuis hebben gegeten besloot ik voor vanavond eens lekker makkelijk spaghetti met tomatensaus en gehaktballen te maken. Ik had nog bevroren gehaktballetjes en kieperde die met de tomatensaus in de crockpot. Zo is de saus 's avonds al klaar en hoeft alleen de pasta nog gekookt, heel makkelijk.

Bij de Giant haalde ik vlees voor de komende avonden en werd ik weer begroet door de vrolijke Salvation Army belringer met zijn rode ketel. Altijd een handige manier om van je kleingeld af te komen.

Op het nieuws werd verteld, dat Target dit jaar Scrooge speelt, door de Salvation Army bel van hun winkels te bannen. Dit veroorzaakte een storm van protest, mensen boycotten Target hiervoor, hoewel andere ketens, zoals Barnes and Noble stilletjes dezelfde regels hebben. Deze winkelketens hebben een universele regel tegen collecteren op hun "grondgebied" en daar hoort die Salvation Army belringer, hoe traditioneel en vriendelijk ook, ook bij.

Vanmiddag heb ik de eerste cadeautjes ingepakt. Altijd een vrolijk gezicht, die pakjes onder de boom! Met een kopje (niet alcoholische!) eggnog erbij kwam ik echt in de sfeer.

Hieronder een makkelijk recept voor eggnog (afmetingen zijn Amerikaans, je kunt ze hier omzetten):
INGREDIENTEN:

6 eieren
1 kop suiker
1/2 theelepel vanille
1/4 theelepel nootmuskaat
2 koppen melk
2 koppen zware room
3/4 kop brandy
1/3 kop donkere rum
MAKEN:

Zorg dat alles goed gekoeld is, voor de beste resultaten. Klop de eieren tot ze schuimerig zijn, klop er vervolgens de suiker, vanille en nootmuskaat doorheen. Roer er langzaam de brandy, rum, room en melk doorheen. Zet het geheel weer in de ijskast en serveer de eggnog koud.

0 reacties: