Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 18, 2005

Diepvries en sales

Brrrr!!! Het lukt me al de hele dag niet om warm te worden! Ik heb met bont gevoerde laarzen aan en een dikke trui en nog zit ik te rillen. Het was vanochtend bij het opstaan 10 graden in huis! Oeps, ik was vergeten de verwarming boven aan te zetten!!

Gelukkig konden we uitslapen, dankzij het besluit van Fairfax County Public Schools om twee uur later te beginnen. Ik was er dolblij mee, want ik vroeg me al af hoe ik de twee oudsten naar school zou krijgen, zonder te bevriezen. Natuurlijk lachen de mensen ten noorden van ons zich te pletter, maar het feit is, dat we hier niet het soort kleding hebben om ons tegen dit soort extreme kou te beschermen. Het loont gewoon niet om het aan te schaffen.

Ieder schooljaar geef ik ieder van de kinderen een of twee dagen de kans om een "mental health day" te nemen. Een dag waarop ze gewoon gezellig dingen met mij doen, terwijl verder iedereen op school zit.

Katja koos vandaag hiervoor. Nadat ik Kai naar school had gereden (hij heeft helemaal geen goede warme kleding, iets waar we wel verandering in moeten brengen, want we gaan in maart skien) en Saskia bij school had afgezet, begonnen we met de kapper. Ik stel dit bezoek altijd zo lang mogelijk uit, want ik vind de prijs om met een net hoofd rond te lopen de spuigaten uitlopen! Katja's was- en knipbeurt kostte maar liefst $50, om over de mijne maar niet eens te schrijven. En dan de fooi!! Dat is nog eens minstens 15% en dan nog wat voor de ladies, die ons haar wasten. Dat is geld, waar ik niet makkelijk afscheid van neem! Waarom groeit haar toch zo snel??

Als je een tienermeisje vraagt, wat ze het liefst wil doen op een dag alleen met haar moeder, krijg je natuurlijk als antwoord...shoppen! Zodoende was de stop na de kapper Tysons Corner.

Tot Katja's ergernis wilde ik ook, dat ze iets netjes kocht. Nu ze wat ouder wordt vind ik het niet kunnen om in jeans en een t-shirt naar een restaurant te gaan.

Het leuke van in januari winkelen is, dat er zoveel "sales" zijn. Ze vond een paar leuke truien voor $15 en bij de Gap een heel leuke zwarte rok, afgeprijsd van $40 naar $6,97!! Dat noem ik nog eens een koopje!

We aten een heel lekkere lunch bij US Bistro. Een van de lekkerste ideeen hier vind ik "soup (of dip) in a bread bowl". Een ronde bol zuurdeeg brood wordt uitgehold en gevuld met soep (of dip). De extra stukjes brood kunnen gebruikt worden om te dippen. Dit restaurant had een voortreffelijke chicken noodle soep, dus we konden er weer tegenaan!

Op de terugweg hebben we Brynna opgehaald van de kennel. Ze zijn altijd dol op haar daar, maar het valt me op, dat ze altijd heel erg moet als we eenmaal buiten zijn. Dat terwijl we extra moeten betalen om haar te laten wandelen. Ik ga dat de volgende keer toch eens aankaarten.

Vanavond ben ik met de kinderen Japans gaan eten. Sushi in de vrieskou, velen zouden me voor gek verklaren. Maar het is ons favoriete eten en nu ben ik eindelijk warm aan het worden!!

Er is een hypothermia alert uit voor Washington DC. Alle daklozen moeten naar shelters. Dat schijnt nog helemaal niet makkelijk te zijn, want velen willen dat niet. Ze zijn als de clochards in Parijs, bij keuze dakloos.

En weet je nog die grote griepprik crisis in de herfst? Nu zijn er ziekenhuizen met te veel griepprikken en wordt er gevreesd, dat die ongebruikt weggegooid zullen worden. Dus, als je wilt, neem een prik, is het laatste nieuws. Pfff!!! Natuurlijk had dit voorspeld kunnen worden, maar ja, wie ben ik?

0 reacties: