Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 13, 2005

Pamper yourself!

Dat is wat ik regelmatig te horen krijg. Waarom doe je niet iets voor jezelf? In Nederland zijn ook Pampers luiers te krijgen, weet ik. Ik vraag me af hoeveel mensen weten wat "to pamper" betekent. Het is dus jezelf verwennen, in de watten leggen. Een perfecte naam natuurlijk voor comfortabele baby luiers!

Voor mijn gevoel doe ik al heel veel voor mezelf, maar volgens Rick dus niet. Als hij niet buitenshuis werkte zou hij het wel weten, krijg ik regelmatig te horen. Nou, ik weet het ook wel, maar er zijn tenslotte allerlei taken die gedaan "moeten" worden. Als ik thuis ben hoor ik dat "moeten" stemmetje de hele tijd!

Maar vandaag was mijn "Pamper" dag. Het begon met een lange jog met Kirsten. Het was lente-achtig buiten, bijna 20 graden! Bewolkt met af en toe zon, je kan op zulke dagen echt merken, dat we op een moeras leven, want het is zo vochtig!

Maar we moesten hier nog even van genieten, want de kou gaat morgen invallen. We renden dit keer langs drukke wegen, want Kirsten woont in een meer bebouwd gedeelte van Vienna, dan ik. Onderweg kwamen we langs een paar politieagenten, die met radar"guns" de snelheid van het verkeer stonden te meten. Natuurlijk kregen we de nodige opmerkingen, dat wij wel wat sneller konden!

Om 13 uur had ik een afspraak om mijn nagels te laten doen. Als iemand mij een paar jaar geleden had gezegd, dat ik nu zulke nette handen zou hebben, zou ik gelachen hebben. Ik was een nagelbijtster extraordinaire en mijn handen zagen er niet uit.

De afgelopen week heb ik weer met afgekloven vingers rondgelopen en mijn nagels hield ik angstvallig uit het zicht. Ik vind het hele gedoe bij de nagelsalon doodsaai, maar het is altijd weer leuk om keurige handen te hebben na afloop!

Als laatste op deze "pamper" dag kreeg ik een massage. Voor mij voelt het meer als "onderging ik een massage", ik vind het een hel om doorheen te gaan, maar ik weet, dat het nodig is, want ik had de hele dag al hoofdpijn omdat al mijn nek- en schouderspieren vastzaten. Terwijl ik dit typ heb ik geen hoofdpijn meer, dat zegt toch heel wat!

Maar voor de buitenwereld ben ik dus wel heel decadent met dit soort dingen. Hoe vaak mensen niet wensen, dat ze wekelijks een massage zouden krijgen. Ze kunnen die van mij krijgen! Hij doet alleen maar heel erg pijn (maar helpt naderhand). Het is, dat ik zo'n goede vriendschap heb met Laura, de massagetherapiste, anders zou ik het vreselijk vinden!! En ze weet van alles over fibromyalgie, wat heel belangrijk is.

Maar goed, genoeg hierover! Onze buurvrouw, Janet, heeft haar operatie goed doorstaan. Verdere details zijn nog niet bekend, maar ik dank iedereen, die haar goede gedachten heeft toegestuurd.

Intussen maakt heel Washington zich klaar voor de tweede inauguratie van President Bush. Wat daar allemaal bij te pas komt en hoe kostbaar het is!! Vooral na 11 september 2001 is hiervoor natuurlijk heel wat veiligheid geboden. De stad moet daarvoor opdraaien en dat zit niemand daar lekker! Tenslotte heeft het hele land baat bij een levende en gezonde president en is het District of Columbia al gestressed door alle extra financiele lasten, omdat de hele federale regering hier gevestigd is. Altijd interessant om te zien hoe over dit alles getwist wordt.

Vandaag hield de goeverneur van Virginia zijn "State of the Commonwealth" adres. Virginia doet het niet slecht, vergeleken met de rest van het land. Maar deze staat heeft serieus wegen verbeteringen nodig en ook beter openbaar vervoer. Ik hoop dus, met de goeverneur, dat het surplus budget daarvoor gebruikt zal worden.

0 reacties: