Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 16, 2005

Baby shower

Vanavond hostte ik een baby shower voor onze buurvrouw Jennifer, die volgende week uitgerekend is. Dit is haar tweede kindje en ze weet al, dat het een jongetje is.

Toen we hier pas kwamen, vonden we het idee van cadeautjes geven voor iets plaats zou vinden (er worden ook wedding showers gegeven) vreemd. Wat als er iets mis zou gaan, dan zit je met al die cadeautjes!

De babyshower neemt de plaats in van het kraambezoek. Omdat hier geen kraamhulp is na ontslag uit het ziekenhuis (waar men na een gewone geboorte op zijn hoogst een nacht verblijft, met een keizersnede op zijn hoogst drie nachten), is dat misschien maar beter ook. Veel bezoek zou veel te vermoeiend zijn, die eerste weken.

Ik bezocht mijn eerste babyshower een paar jaar nadat ik hierheen verhuisd was. Een collega verwachtte een kindje en een andere collega gaf haar die shower bij haar thuis. Ik weet nog, dat ik flink nerveus was, want ik had geen idee, wat te verwachten. Ik was pas midden 20 en had al tijden niets met babies te maken gehad.

Als cadeautje nam ik een (in mijn Nederlandse ogen) veel te dure luiertas mee, van zo'n $20. Maar het bleek een heel gewoon cadeautje te zijn kwa prijsklasse. Ik stond versteld wat voor grote cadeaus ze kreeg van mensen, die toch niet zo close met haar waren!

Heel lang heb ik moeten wennen aan de dure cadeautjes. Zelfs jaren later nog schaamde ik me zo voor mijn kleine pakketje, dat ik er tijdens de shower nog een abonnement op een tijdschrift bij heb gedaan! Natuurlijk heb ik zelf ook die vrijgevigheid meegemaakt tijdens de twee wedding showers en meerdere baby showers, die voor mij werden gegeven.

Een ander kenmerk van showers zijn de spelletjes, die gespeeld worden. Die varieren van grappig tot kinderachtig. Als er een grote groep mensen is, die elkaar niet zo goed kennen, is het wel een leuke ijsbreker. Ik heb geen spelletjes gedaan gisteren, want het was een kleine groep en we hadden genoeg te kletsen. Sommige showers zijn echter enorm, met soms meer dan 25 gasten.

Vanavond droeg iedereen wat te eten of te drinken bij en mijn aandeel waren Petit Fours, die ik zaterdag al besteld had. Ik haalde ze af bij de Heidelberg bakkerij en ze zagen er niet alleen prachtig uit, met roze en blauwe bloempjes erop, ze smolten ook op de tong en verdwenen als sneeuw voor de zon!

Bij de bakkerij zag ik, dat ze heel veel Paas chocola hadden. Van die eieren gevuld met kleine eitjes en grote Paashazen. Dat is iets echt Europees en ik ga er zeker weer heen, om daar een paar van te kopen. De Paasdingen hier vind ik niet lekker.

Sowieso moest ik me inhouden niet meer dan de Petit Fours te kopen, die hele winkel ligt vol met delicatessen! En het ruikt er heerlijk, jammer, dat hij zo ver weg is.

Op de terugweg kocht ik bij Party Mania een paar babyshower ballonnen en nog wat versieringen en ik was klaar voor de party.

Helaas hadden Katja en Saskia uitgerekend vandaag een berg huiswerk en werd het nog een gestress om op tijd klaar te zijn. Ik wist, dat ze 's avonds niets zouden uitvoeren, want de buurmeisjes zijn hun vriendinnetjes en die kwamen ook. Vooral met Saskia werd het een drama, die vond het "niet fair", dat ik vroeger geen huiswerk had in de derde klas en zij zoveel.

Onze straat bestaat uit 10 huizen, dus ik had 9 vrouwen uitgenodigd, plus nog een, die vorig jaar verhuisd is. Van die laatste heb ik nooit gehoord of ze wel of niet zou komen, dus ik nam aan van niet.

Het niet reageren op een uitnodiging is een grote ergernis van me. Ik vraag me soms af, of mensen wel weten wat "RSVP" betekent. Voor ons huwelijksdiner bijvoorbeeld, waarbij een precies aantal gasten nodig was voor de betaling, RSVP-den zoveel mensen niet, dat we ze moesten gaan opbellen om te vragen of ze van plan waren om te komen! Ik vind het een elementaire beleefdheid! Maar goed, zoals ze noemen een "pet peeve" en ik zal van mijn "soapbox" stappen.

Net voor het feest begon bleek een buurvrouw ziek te zijn en een ander een crisis op haar werk te hebben. Een derde had al eerder afgezegd. We waren dus uiteindelijk met 7 dames en 4 meisjes. Iedereen bracht heerlijke snacks mee en alles ging, ondanks de kleine groep, vrijwel schoon op!

De eregaste vermaakte zich prima en kreeg heel leuke dingen. Voornamelijk kleertjes, omdat dit het tweede kindje is en iedereen al wist, dat het een jongetje werd. Ik was daarom uniek met mijn "Snoedel". Dit is vanaf nu mijn favoriete babycadeautje. Het heeft een Nederlandse achtergrond en mijn baby nichtje is proefkonijn geweest en heeft bewezen, dat het echt werkt. Mijn zus is er laaiend enthousiast over.

Dat het een erg geslaagd feestje werd bleek wel uit hoe lang iedereen bleef. Het feest begon om 19:30 en ik had verwacht, dat iedereen zo rond 21 uur wel weer vertrokken zou zijn. Maar pas om 22 uur sloot ik de deur achter de laatste buurvrouw. Het was dan ook enorm gezellig, het leuke is, dat we allemaal dicht bij elkaar in leeftijd zijn, er zit maar 10 jaar verschil tussen de oudste en de jongste. En iedereen kan het goed met elkaar vinden, ik prijs mezelf erg gelukkig met mijn buren!

0 reacties: