Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 14, 2005

Happy Valentine's Day!

Happy Valentine's Day! Vanaf het moment, dat ik wakker werd (Kai en Katja kwamen me dat wensen voor ze naar school gingen) werd me dat toegewenst. Tijdens het naar school lopen van Saskia werd er volop geglimlacht door "tegenliggers" (Sas en ik waren weer eens verschrikkelijk laat!) en ons "Happy Valentine's Day" toegeroepen. Zelfs toen ik informatie opbelde om een telefoonnummer voor EBGames te vragen, zei degene aan de andere kant van de lijn allervrolijkst "Happy Valentine's!".

Dit is geen grote feestdag, zoals Thanksgiving of Kerstmis, maar het is duidelijk wel een populaire feestdag. Men is klaar voor wat vrolijkheid in de winter en wat is nu leuker, dan degenen, die je lief hebt, dat te laten weten?

Langzaam is Valentijnsdag aan het verworden van een feest voor (geheime) geliefden tot een viering van "liefde" in de ruime zin van het woord. En al dat rood en die hartjes zijn zo gezellig! Vooral op een druilerige dag als vandaag (vanochtend werden we met een laagje sneeuw wakker, maar de regen, die wel hard nodig was, heeft dat alweer gesmolten) is het heerlijk vrolijk! En het valt nog op maandag ook, gewoonlijk een nogal saaie dag, het kan niet beter!

Wat is het toch fijn om een hond te hebben! Het kan Brynna geen moer schelen, dat het buiten regent! Het lijkt zelfs of ze dat lekkerder vindt. Na een uur door de miezerige straten gebanjerd te hebben kwamen we heerlijk drijfnat weer thuis. Zo krijg ik mijn beweging wel, weer of geen weer!

Tot vanochtend had ik nog geen idee wat ik Rick voor Valentijnsdag zou geven. Hij is altijd zo romantisch en komt met de leukste dingen op de proppen. Ik ben lang niet zo ingenieus.

Maar ik bedacht me, dat de liefde van de man door de maag gaat en dat Whole Foods Duvel bier verkoopt! Ik had geluk, ze hadden nog een pakket met 4 flesjes.

Whole Foods had honderden boeketten rode rozen bij de ingang staan en was verder ook rood-wit versierd, erg leuk. Ook konden we de heerlijkste caramels proeven, hun Valentijnscadeautje aan hun klanten. Hmmm!!!


De versieringen bij Whole Foods

Terwijl Rick zijn Duveltjes drinkt, kan hij met zijn Incredibles X-Box spelletje spelen, dat ik daarna bij EBGames heb gekocht.

Op de terugweg hoorde ik op de radio, dat het ultieme cadeau echter een goede kus is. Je kunt zelfs online naar kissing school om die kunst extra goed te ontwikkelen! Ik zal het eens goed gaan bestuderen!

Om kwart voor twaalf begaf ik me naar Saskia's school. Die had me gesmeekt om haar Valentijnsfeestje in de klas bij te komen wonen. Ieder kind neemt op Valentijnsdag een kaartje of een snoepje mee voor zijn of haar klasgenootjes. De kinderen hadden al een grote "envelop" versierd om al die lekkernijen in te doen. Het is altijd een vrolijke boel. Er was cake met hartjes en voor de niet-zoetekauwen Cheetos en Doritos.


Saskia's "Valentines" buit

Na de drukte van het uitdelen ging iedereen rustig zitten om naar een film over St. Augustine, Florida te kijken. De kinderen leren op het moment over ontdekkingsreizigers en deze film speelde daar goed op in.

Saskia's juf bedankte me uitvoerig voor de hulp. Ze heeft een klas van 27 kinderen en vertelde, dat dat de meeste kinderen zijn, die ze ooit in de klas heeft gehad (ze is al wat ouder). Haar kleinste klas was vorig jaar met 18 kinderen! Geen wonder, dat ze zo'n verschil wel merkt.

Omdat we vanavond lekker chique gaan eten in Washington had ik een afspraak voor mijn nagels vanmiddag. Mijn manicuriste stond erop een tekeningetje met een hartje op mijn ringvingers te tekenen. Het staat erg leuk, ongelooflijk wat iemand op zo'n kleine nagel kan zetten!

Het is alweer bijna tijd om in de nette kleren te gaan, want om 19:30 hebben mijn Valentijn en ik een reservering bij de Willard Room, het restaurant in het Willard Intercontinental hotel. Ik zal morgen berichten hoe dat was, als het goed is heel speciaal!

0 reacties: