Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 24, 2005

Let it snow, let it snow, let it snow!


Ons deck net voor zonsondergang

Om zes uur vanochtend stond Katja voor ons bed: de scholen zijn gesloten! Jippie! De eerste sneeuwdag van dit seizoen! De scholen zijn hier erg voorzichtig, nadat een aantal jaren geleden niet gesloten werd en er op weg naar huis een heel stel ongelukken gebeurden met schoolbussen door de gladheid. Het is hier flink heuvelachtig en zelfs een dun laagje sneeuw kan gevaarlijk zijn.

We hebben dus heerlijk uitgeslapen en toen we wakker werden lag er al een flink laag op het gras en de daken, maar het was gisteren zo warm geweest, dat het asfalt de hele dag alleen maar nat bleef. Pas vanavond bleef het daar liggen en nu ik dit schrijf zijn de straten wit.

Het heeft dus de hele dag gesneeuwd en sneeuwt nu nog. Echt een vreemde gewaarwording na het prachtige weer van gisteren.

Kai en ik voelden ons niet lekker, dus dit extra rustdagje kwam goed uit. Geen van ons allen is vandaag buiten geweest, het was bitter koud en omdat het bleef sneeuwen had niemand zin de kou te trotseren. De Sims 2 lokte meer, vooral Saskia is daar heel bedreven in!

Na de lunch heb ik een rol Pillsbury sugar cookie (dit woord stamt overigens van het Nederlandse "koekje", zoals zoveel woorden in de Amerikaanse taal, die in het Engels verder niet voorkomen) dough opgesneden en gebakken (en grote stukken rauw deeg opgesnoept). De heerlijkste koekjes kwamen tevoorschijn, die binnen een paar uur schoon op waren.

Bij de borrel hebben we bevroren mini quiches opgewarmd, nog over van de feestdagen. Wat het is weet ik niet, maar op sneeuwdagen krijg ik trek in dingen, die ik anders nooit eet. Ook weleens leuk en lekker (hoewel zeker niet goed voor de lijn!).

De enige buitenlucht, die ik vandaag gesnoven heb, is toen ik de achterdeur opende om een paar foto's te maken. Het is te koud (harde wind) voor meer! Hopelijk warmt het morgen weer op!


Een van de koude neus foto's

Vanavond eens geen American Idol (dat in zijn vierde seizoen is overigens en het lijkt wel steeds populairder te worden), maar twee andere realiteitsshows, die wel interessant zijn. Survivor, nu op het eiland Palau. Ook deze show blijft immens populair, ondanks de tiende versie.

En dan later vanavond, mijn favoriete realiteitshow: the Apprentice. Ja, ik geef het toe, ik vind een aantal van de realiteitshows onderhoudend en vermakelijk. Ik hoef er niet bij na te denken en ik vraag me af hoe het zou zijn om een van de deelnemers te zijn, tegelijkertijd blij er niet een te zijn. Een perfecte afsluiting van een ontzettend lui dagje!

0 reacties: