Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 28, 2005

Sprookjesachtig

Sprookjesachtig! Zo ziet het er buiten uit. We hebben (natuurlijk) niet de grote storm gekregen, die oorspronkelijk voorspeld werd, maar ongeveer 12 centimeter sneeuw op het gras en, omdat men wederom tijd had zout te strooien, ongeveer 3 centimeter op de wegen. Het was een prachtige sneeuwval, alles is wit.

De scholen waren vandaag, ondanks de latere aanvang van de sneeuwval, gesloten. Dit blijft een moeilijke beslissing voor de "super-intendants" (degenen, die het hele schooldistrict van de county overzien), die al om 4:30 's ochtends genomen moet worden. Omdat er bijvoorbeeld in Fairfax County meer dan duizend schoolbussen gemoeid zijn bij het vervoer van de studenten vergt het nogal wat organisatie om het schema om te gooien.

Onze vorige super-intendant, die (gelukkig) vorig jaar opstapte, had nogal de neiging de scholen hoe dan ook open te houden. Dat resulteerde in chaos op dagen, dat de sneeuwval midden op de dag dan toch heel zwaar werd. Zoals ze hier zeggen, "damned if you do and damned if you don't". Het is nooit goed. Vandaag hadden de kinderen naar school gekund, want de sneeuw werd pas na de middag zwaar, maar om 4:30 was de voorspelling, dat dat al in de ochtend zou gebeuren.

In ieder geval was het dus de vijfde dag achter elkaar thuis. Een mini vakantie voor de kinderen. Katja en Leah namen van de gelegenheid gebruik om urenlang te gaan sleeën. We hebben hier in de buurt een heel stel leuke heuvels, dus plaatsen genoeg.

Het is dus wel duidelijk, dat de baan van meteoroloog in ons gebied geen gemakkelijke is. Gisteren werd er geroepen, dat we 20 plus centimeter sneeuw zouden krijgen en dan is de 10 plus natuurlijk niets in vergelijking!

Brynna en ik zijn toen de sneeuw begon een lange wandeling van 45 minuten gaan maken. We kwamen een paar mensen tegen, twee oudere paren, die de sneeuw nog even gauw voor wilden zijn. Het leuke is, dat iedereen hier een praatje aangaat (hoewel, als ik "serieus" aan het lopen ben is dat weleens irritant). Het eerste paar begon over hoe er eigenlijk al meer sneeuw had moeten liggen. Gelukkig is het ook altijd weer makkelijk om te zeggen, dat je weer verder gaat.

Het tweede paar wilde weten wat voor hond Brynna is. Nu is zij een ras Brittany (Spaniel), maar niemand ziet dat (gefluisterd: dat is omdat ze te dik is en dat is weer omdat ze alles eet wat voor haar snuit verschijnt!). Veel mensen denken, dat ze een Engelse Spaniel is, door haar donkerbruin/witte kleuring. Het stel vandaag vroeg of ze een Australische herder is, op het moment een van de meest populaire rassen hier. Nee, dus. Brynna, Belle de la Bretagne heeft officiele American Kennel Club papieren als ras Brittany (de "spaniel" is officieel weg uit de naam).

De derde persoon was een mannelijke jogger. Hij was zeer onder de indruk van mijn "multi-tasking": gewicht heffen (ik loop met 10 (Amerikaanse) pond gewichten) en de hond wandelen. Ha, Wonder Woman en Amazone, die ik ben!

Ik voelde me de hele wandeling net een kind. Ik stak mijn tong uit om sneeuwvlokken op te vangen en Brynna was telkens zo enthousiast, het werkt aanstekelijk, ik krijg dan de neiging om te gaan huppelen.

Morgen mag van mij alles weer helemaal normaal zijn. Ik merk aan de kinderen ook, dat ze liever weer in hun ritme zitten. We zullen zien. Het avontuur roept mij en thuiszitten is gewoon niet mijn forte! Abracadabra, weg met de sneeuw!

Doet me opeens denken aan een nieuwe film "Bewitched" met Nicole Kidman, die deze zomer uitkomt. Toen ik hier pas was en veel bedlegerig keek ik "re-runs" (herhalingen). Ik kan niet wachten tot de film uitkomt!

Zou dit de laatste sneeuwdag van het jaar geweest zijn? Stay tuned! (Ik kon het niet laten, dat is wat ze altijd op het nieuws zeggen met betrekking tot de weersvoorspelling).

Update 23:06: Het sneeuwt nog en er ligt 15 centimeter, ik had dus een beetje verkeerd geschat! Eens kijken of de scholen morgen open gaan...