Ons pleintje nu:

dinsdag, juni 02, 2009

Meadowlark Gardens

Zoals altijd in juni fluctueert het weer van koel naar lekker naar flink warm. 's Nachts koelt het, ondanks de airconditioning, ook niet echt meer af. Let wel, ik slaap het liefst in een kamer met de ramen open, als het buiten vriest, dus het is voor mij al gauw te warm. Gunstige bijwerking is, dat ik ook vroeger klaarwakker ben.

Helaas voelt Saskia zich weer niet lekker. Ze heeft buikpijn, hoofdpijn, gewoon hangerig en wat verhoging. Ernstig is het zeker niet, zo'n eendagsmalaisetje, maar met verhoging mag ze niet naar school. Nog iets meer dan twee weken en dan zit het schooljaar erop. Hopelijk sterkt Saskia in de zomer wat aan.

Vandaag staat een lange wandeling met mijn zestien pond vest op mijn programma. Met deze warmte heb ik er natuurlijk niets overheen, maar zo gek staat het gelukkig niet. Het helpt wel mijn hartslag omhoog te krijgen, als ik gewoon wandel. Ik vind het een fijn ding. Wanneer ik niet wil hardlopen krijg ik toch genoeg inspanning, als ik het vest draag.

Onderweg klets ik bij met Karin en Ayesha, wat de tijd lekker snel doet gaan. Om elf uur heb ik afgesproken met Pat, maar eerst haast ik me nog even naar Gamestop. Saskia wacht al maanden met smart op Sims 3 en heeft daarvoor gespaard. Vandaag is dat verkrijgbaar en zo kan ze er meteen al mee spelen.

Pats dochters hadden dit weekend Prom. Kai eigenlijk ook, maar die geeft niets om dat soort dansen. Wie weet heeft hij volgend jaar een meisje, maar anders zullen we tot Saskia's high school jaren moeten wachten.

Pat laat me de foto's zien van de verschillende paren. Haar dochters waren zeer smaakvol gekleed en een paar andere meisjes ook. Maar ieder jaar verbaas ik me weer over de vormeloze, onflatteuse lange jurken, die sommige meisjes aantrekken. Ook zijn de meisjes hier niet zo lang en hangen de jurken als lappen op de grond. Zonde, want de meesten van hen zouden er erg leuk uit kunnen zien in de juiste kleding.

Bij Sweet Ginger gaan we gauw lunchen. We komen het restaurant precies om half twaalf binnen, net na openingstijd, en zijn de eerste klanten. Men herkent ons hier al en weet al, dat we water met citroen en een kop groene thee willen drinken (beiden gratis). Ik bestel Chirashi (zonder ei, weet de serveerster ook al) en Pat een "box" met sushi en tempura. Spotgoedkoop is het, $10 per persoon voor heel wat vis.

Pat heeft een paar weken geleden haar fototoestel per ongeluk in een kreek laten vallen. Daar baalde ze van, maar heeft nu wel een mooie nieuwe Canon 50D (ik heb het model ervoor, de 40D). Die moet natuurlijk ingewerkt worden. Waar beter, dan in de botanische tuinen hier in Vienna: Meadowlark Gardens?

Pat is hier nog nooit geweest en tot mijn schande heb ik mijn jaarpas vorig jaar ook maar een keer gebruikt. Zonde, want het is me toch een mooi park! En veel groter, dan ik zelfs wist, vinden we vandaag uit. Na de entreeprijs van $5 betaald te hebben, lopen we naar buiten, een paradijs binnen.

Er zijn grote vijvers, veel natuurkunst, allerlei bloemen en planten en natuurlijk de bijbehorende dieren. Er is een gazebo, houten bruggetjes, bankjes overal en een grote fontein. Idyllischer kan het bijna niet. Het enige nadeel is, dat het toch wel flink warm is nu met zeker dertig graden en er weinig schaduw te vinden is.


Pat en ik transpireren echt, dat het een lieve lust is. Ik moet de achterkant van mijn fototoestel steeds droog maken. Maar er is zoveel moois te zien, dat we het op de koop toe nemen.

Om te beginnen vinden we prachtige roze waterleliebloemen. Pat blijft altijd heel lang op dezelfde plek fotograferen, terwijl ik juist meer van de ene naar de andere plek ga. De aanwezige familie (Canadese) Gans, met maar een kind (of teenager, zoals Pat hem of haar noemt) let goed op, dat wij het kind niets aandoen.


Terwijl ik op Pat wacht, zie ik een chipmunk langs me heen schieten. Het is een nieuwsgierig beestje, want hij komt telkens weer even kijken, of ik er nog ben. Ik heb iets met deze Knabbel en Babbel eekhoorntjes. Het zijn van die schattige diertjes om te zien (al verfoeien veel mensen ze hier, want ze graven overal tunnels).


Dan valt het mij op, hoeveel waterjuffers er rondvliegen. Ik maak er een sport van te proberen ze te fotograferen. Dat valt allerminst mee, maar het lukt een paar keer goed. Een blauwe waterjuffer gaat telkens op hetzelfde grasblad zitten en een zwarte pauseert netjes voor me.


Het is hier een heel ecosysteem. Ook in het water, want daar zien we Koi vissen zwemmen, kikkervisjes rondspartelen en roodwangschildpadden voor adem boven komen. Ook zien we een vervaarlijke snapping turtle in een van de vijvers. Wat een nare dieren zijn dat om te zien.

Nadat we het Virginia watergebied hebben bewonderd, hebben we het zo warm, dat we snakken naar de airco in het hoofdgebouw. Echter, het pad, dat we nemen, lijkt daar helemaal niet heen te gaan. We komen langs een werkende boerderij en een log cabin uit 1740, die erg interessant zijn, maar niet als je vergaat van de dorst! Eindelijk komt het gebouw in zicht en binnen vallen we aan op de waterfontein!

Nadat we wat afgekoeld zijn en naar de foto's van de verschillende fotoclubs, die hier verkocht worden, hebben gekeken, houden we Meadowlark voor vandaag voor gezien. Ik zet Pat thuis af en ga dan boodschappen halen bij Giant. Voor ik er ben hebben beide meisjes gebeld met verzoeken!

Het originele plan was om vanavond zelfgemaakte pizza's te fabriceren. Rick heeft de benodigdheden voor de korst en de saus, die zijn moeder vroeger gebruikte, voor Kerst van zijn vader gehad (ja, het is houdbaar). Met een lijst van wat iedereen op zijn of haar pizza wil, ga ik bij Giant aan de slag.

Halverwege mijn winkelronde belt Rick op, dat hij helemaal in Maryland bij een klant
zit en waarschijnlijk pas laat thuis zal zijn. De meisjes hebben vanavond ook de laatste Relay for Life bijeenkomst, dus van zelf pizza maken zal niets gaan komen.

Prima, dan koop ik gewoon vandaag alles, wat we nodig hebben en stellen we de pizza's uit tot morgen. Als avondeten vanavond bestellen we kabobs van Friends, die werkelijk voortreffelijk zijn. Ik heb nog nooit zo'n lekkere zalmkabob gehad. Ook de kip en biefstuk zijn mals en lekker. Dat voor $9-10 per maaltijd (met salade, spinazie, brood en rijst). Je kunt hier echt ook gezond eten, zonder een vermogen kwijt te zijn.

Saskia heeft nu de t-shirts voor haar Relay for Life team. De Relay is al komende zaterdag en sommige meisjes hebben heel wat bijdragen. Onze hele zaterdag zal in het teken van kankerbestrijding staan, want 's ochtends vroeg zullen Rick, Katja, Kai en ik de Race for the Cure lopen.

Katja en Meghan vermaken zich prima samen. Ze hebben elkaar dan een jaar niet gezien, maar het is als vanouds. Meghan is ook een lekker makkelijk meisje en net als Katja een uitslaapster. Om elf uur vanochtend was ze nog niet boven geweest. Nu zijn ze samen naar de film "UP" in 3D tot groot vermaak van Rick, die het grappig vindt, dat twee 19-jarige meisjes naar een geanimeerde film gaan.

PS: Ik ben misschien al een "seasoned" blogger, maar ik vind reacties net zo leuk als ieder ander :). Met iedere dag bijna driehonderd unieke lezers hoop ik stiekem toch op meer reacties dan het tiental van nu (heel hartelijk bedankt voor die reacties!). Blogger geeft bij mijn weten geen optie om het "reacties" gedeelte te veranderen in een wat levendigere vraag om te reageren (andere Blogger gebruikers hebben wellicht een tip?). En nee, het is geen verplichting, maar wel een van de (vele) redenen, waarom ik een blog schrijf en geen papieren dagboek :). De interactie is, wat het leuk maakt.

34 reacties:

www.ine1149.web-log.nl zei

Laat ik dan vandaag de kop er af bijten :-) kan nu nog, vanaf morgen ben ik er 4 weken niet! Joepie~!

Wat een prachtig park (en natuurlijk ook weer mooie foto's) vooral metal die kunstvoorwerpen erin.

Fijne juni maand!

gr, Ineke

Anja zei

Wat een mooie botanische tuin.
Prachtige foto's heb je er gemaakt.
Beterschap voor Saskia, hopelijk knapt ze inderdaad op in de zomer !!
Ik heb ook veel meer lezers op mijn weblog als dat ik reactie's krijg.

Marion2 zei

Wat zijn Meadowlark Gardens prachtig, zeg. Als ik ooit weer in de buurt ben, wil ik daar graag heen.
Prachtige foto's!

Opvallend toch dat jongens over het algemeen zo veel minder hebben met dingen als proms dan meisjes.
Maar ik kan het wel begrijpen.

Karin zei

Ik voel me altijd een beetje schuldig dat ik je blog lees maar bijna nooit een reactie achterlaat dus je "oproep" was een goeie =)
Ik weet dat je gek bent op wii fit.
Nu ben ik sinds kort de eigenaar van EA Sports Active voor de Wii.
Dit is nog veel leuker dan wii fit.
Je wordt echt gestimuleerd om je best te doen en je krijgt feedback.
Dus bij deze als tip.
PS Stop alsjeblieft nooit met bloggen. Je blog lezen is het eerste wat ik doe als ik op mijn werk kom.

Groetjes

Karin uit Krimpen

Anoniem zei

Ik heb hetzelfde als Karin, elke dag lezen en mijn familie en collega's vertellen van jouw avonturen.
Ik ben wel zelf begonnen aan een blog voor mijn vakantieverhalen.
Nog niet zo mooi als jouw blog maar het is een begin.
http://beacramer.web-log.nl/mijn_weblog/

Groet, Bea

Anoniem zei

Wat een schitterende botanische tuin is dat, en dan nog wel zo dicht bij je in de buurt! En de foto's zijn prachtig, de waterlelie's, mooi roze van kleur. En de drie witte op een "rijtje". En schattige chipmunks, die heb je goed scherp op de foto gekregen ondanks hun snelheid! Dat is trouwens een goede optie, zo'n vest met gewichten, ik ga eens kijken of ze dat hier in Nederland ook verkopen.
Hartelijke groet,
Ingrid uit Capelle ad IJssel

gitta zei

Hoi Petra
Ik ben een van de 300 trouwe fans van je.Iedere morgen als de computer aan gaat is jouw blog het eerste wat ik lees(en ben dan de hele dag een beetje jaloers met wat jij meemaakt)
Dit jaar zit Amerika er niet in maar volgend jaar zeker weer.
Ik zal proberen wat vaker een reactie te geven maar ik ben daar niet zo n ster in

gr. van gitta

Anoniem zei

Ik lees je blog met veel plezier, ben geïnteresseerd in Amerika en de Amerikaanse manier van leven en ik vind jouw manier van schrijven daarover erg leuk, onderhoudend en leerzaam..èn je maakt ook nog eens hele mooie foto's!
Met 'n hartelijke groet van
Lian
Breda

Anoniem zei

Mooie foto's! Ook ik lees elke dag met heel veel plezier je verhalen. Ik zal wat vaker een reactie geven, aangezien ik altijd erg geniet van het lezen van je blogs.

Fijne dag vandaag!

groetjes Julia uit Amsterdam.

Familie Langens zei

Hoi Petra,

zoals gewoonlijk weer genoten van je foto's en verhalen. Ik vond die foto's van het eekhoorntje erg lief.

Groetjes, Anne-Marie
(zelfs vanuit China heb ik je blog proberen bij te houden, al lukte dat niet zo goed)

Tink zei

Ik laat niet altijd een berichtje achter, mijn leventje is saai vergeleken met jouw drukke leven! :-)

Ik lees je blog altijd 's avonds/'s nachts in bed op m'n iPhone want ik heb moeite met slapen. Grappig ik kan altijd zien hoe laat het is, bij jou op de web cam wordt het dan alweer licht en ik weet dat het voor mij weer in de kleine uurtjes loopt. Het jammere van de iPhone is dat ik niet je slideshows kan zien, wel gewone foto's. Dus moet ik de volgende dag weer even terug op m'n computer om de slideshows te zien ;-)

kastelke zei

Ik zal dan ook nog eens reageren. Trouw lees ik wel alles wat jij hier schrijft, maar reageren is al een tijdje geleden...
Maar ik geniet van je berichten, Petra. En als ik al die dingen zie die jij bezoekt, dan kan ik er enkel maar van dromen dat we ooit een werkgever vinden die ons naar daar wil halen!
(dus: als ze ergens nog een ervaren director IT / CIO zoeken bij jullie in de buurt, geef dan een seintje!)

Hopelijk is Saskia ondertussen terug in orde? 'k Vind het erg voor haar dat ze zich regelmatig niet zo goed voelt. Maar ik moet zeggen dat ik momenteel ook een puber heb die last heeft van de puberteit. De opstoot van hormonen in combinatie met hooikoorts (en voedingsallergie) maakt dat hij regelmatig last heeft van een lage bloeddruk. Gelukkig heeft hij daardoor nog niet al te veel school moeten missen. (wij zouden daar telkens een doktersbriefje voor moeten halen!!!)

Annemiek zei

Hier ook geen prom voor onze jongens, vinden ze niks aan.
Wat een mooi park, erg mooie natuurfoto's van die waterlelie en libelles.
Ha, die meisjes naar Up. Dat zou Bart ook doen. Alleen gaat hij niet naar de film, maar als je ziet wat hij in de line up zit voor Netflix! We zitten hier de halve tijd kinderfilms te kijken :)

Frans zei

zal ik als man ook maar even reageren. Ben ook 1 van de 300 trouwe lezers. Ik ben via Martin (fort collins) aan je weblog gekomen. Erg leuk om te lezen!!

Zelf kom ik uit Amersfoort en volgens mij heb je daar ook een geschiedenis wat het extra leuk maakt om je weblog te lezen.

Ik zal af en toe proberen te reageren, maar weet dat ik dit 1 van de leukste weblogs vind om te lezen en dan ook nooit oversla!!

Grt Frans

Mieke zei

Oke, oke dan reageer ik ook natuurlijk;-)
Maar ik reageer dan natuurlijk weer met het verzoek om culinaire foto's!
Ik vind natuurfoto's ook heel leuk hoor maar kom toch vooral om het culinaire tintje naar je blog.
Ben een paar keer in de states geweest en weet dus hoe lekker je daar kunt eten. En jij kan het zo heerlijk beschrijven. Ik zie het dan voor me maar zou het dus leuk vinden om er foto's van te zien.
Ik beloof dat dit de laatste keer is dat ik er om vraag hoor. Kindjes die vragen worden overgeslagen;-)
Dus ga gezellig door met je blog en ik ga ook zeker proberen om eens wat vaker te reageren ( en niet meer te zeuren om smakelijke foto's).
Veel groetjes!
Mieke

Manon zei

Je hebt helemaal gelijk hoor dat je vraagt om reacties! Het is ook veels te leuk om te lezen wat anderen op je schrijven te zeggen hebben, Ik weet dat er heel wat mensen in NL mijn blog lezen, maar gewoon bijna niemand die reageert :(

Mooi park zeg waar je geweest bent! Hoe veel foto's maak je eigenlijk als je naar zoiets toe gaat, want zeker die van de dieren zijn goed gelukt! Mij lukt dat niet zo, of komt dat misschien door de kinderen die ik bij me heb haha!

Vervelend zeg dat Saskia zo vaak ziekig is, hopelijk groeit ze daar toch snel overheen voor haar lijkt het me niet echt prettig om zo vaak school te moeten missen.

Miranda zei

Geweldig die chipmunks, ook ik ben er gecharmeerd van. Maar ik heb ze niet in mijn tuin. Beterschap met Saskia. En ik noem de waterjuffer libelles. Grappig niet!
Groetjes uit het midden van Virginia

marielle zei

Hoi petra,
Ik lees sinds een week je blogs en heb je gevonden via google.
Omdat we op vakantie naar florida gaan in juli was ik een beetje reisverhalen aan het lezen.
Via florida forum jullie verhalen gelezen.
Ik vond ze zo leuk om te lezen met tips en links naar de sites van winkels,restaurants,hotels e.d.
Dus nu lees ik elke dag over jullie leven in de u.s.a.
Ga zo door.
Groeten Marielle uit Santpoort-noord

Margreet zei

Hoi Petra,
Ik lees je blog elke dag met veel plezier en heb ook wel eens gereageerd.
Hier ook een bijna 17-jarige zoon, die wel naar de Prom is geweest met een stel jongens en meiden. Om kosten te sparen hebben de jongens zelf gekookt voor de dames, haha.
Hoop dat Saskia snel weer opknapt, ze moet wel fit zijn dit weekend begrijp ik.
Groetjes uit Denver,
Margreet

Nikki zei

Hallo Petra,

Ik lees al jaren je blog. Wel niet aan 1 stuk, maar maanden wel en dan maanden niet. Je schrijft heel erg leuk. Het is eigenlijk gek, het is nl net of ik jou en je familie ken terwijl jij mij helemaal niet kent.

Door jouw inspirerende verhalen gaan wij in juli ook enkele dagen DC bezoeken voordat wij naar Florida gaan.

Groeten uit Limburg,
Nikki

Maria zei

Ik kom al een hele tijd elke dag even kijken omdat ik je weblog zo gezellig vind. Je hebt een fantastisch leven maar, wat ik zo leuk vind, is dat je het zo waardeert en er van geniet. Ik smul mee van alle lekkere maaltijden! Zeker doorgaan! Ik woon al meer dan 50 jaar in Canada en lees nog een paar Nederlandse blogs, goed voor de taal.

Petra S. zei

Kijk eens aan, een hele berg met reacties!
Nog even doorzetten voor Saskia en dan heeft ze vakantie: tijd om wat weerstand op te bouwen!
Lisa heeft as vrijdag gala, dames in mooie jurk en heren in smoking of iig een colbert met stropdas. Robin heeft dat vorig jaar ook gedragen, geweldig om te zien hoor.

Mooie botanische tuinen heb je weer gezien met Pat.

Jullie weekend wordt een eentje met lading, de relay, maar ook de wedstrijd van jou, Rick, Katja en Kai. Het wordt, hoe dan ook, een absoluut succes!

Kasaka zei

Allemaal dank voor de reacties! Dat waardeer ik erg. Leuk ook om te lezen uit welke hoeken van Nederland en de wereld lezers/essen komen.

@Karin -- Bedankt voor de tip! Die gaat op mijn verlanglijst!

@Bea -- Leuk, die ga ik op mijn gemak lezen vanavond.

@Frans -- Inderdaad heb ik vroeger zowel in Amersfoort als in Leusden-Zuid gewoond en ben ik in Amersfoort naar de middelbare school geweest. Het blijft een van mijn favoriete steden in Nederland (en heel fotogeniek ook!).

@Mieke -- ik zal mijn best doen, ik heb net een nieuw cameratasje voor mijn kleine toestelletje gekocht, dus die kan nu weer netjes mee.

@Manon -- op zo'n typisch fotografie uitje maak ik heel wat foto's. Het duurt dan even om de beste eruit te zoeken.

@Maria -- Jee, wat een tijd, 50 jaar in Canada, dan heb ik nog even te gaan hier (ben hier dit jaar 25 jaar). Goed te zien, dat jouw Nederlands ook nog perfect is.

Monique zei

Oeps, nr. 24 ben ik vandaag ... Het helpt wel, zo'n oproepje!

Ik lees trouwer dan ik reageer, maar ik ben er elke dag wel even hoor!

Groetjes,
Monique

Marjon zei

Nou van mij dan ook maar weer een reactie Petra :)

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt van de botanische tuin. Die van de waterjuffers zijn schitterend. Ik vind de chipmunks ook altijd zo grappig.

Ik hoop dat Saskia zich inmiddels wat beter voelt.

Cisca zei

Leuk zeg, al die reacties. Ik moest even bijlezen, want ik liep achter, maar ik lees ook altijd met heel veel plezier!

Dizzymisslizzy zei

Hoi Petra,

Je weet wel dat ik je blog lees, maar ik ben ook niet zo'n regelmatige met mijn reacties. Vandaag had ik toch al willen reageren op die schitterende foto's die je weer hebt gemaakt. Ik geloof dat er iemand in Texas (Bianca) trouwens een heel mooi onderkomen gemaakt heeft voor die chipmunks, dus misschien wil je ze die kant op sturen?

Bente zei

Hi Petra, ik snap hoe je je voelt qua reacties, maar bekijk het van de zonnige kant: jij krijgt tenminste nog enige levenstekens. Ik denk vaak dat ik mijn schrijfsels direct de krochten van de cyberspace in stuur.
En nu snap ik wel dat al mijn klusverhalen niet altijd tot het meest enerverende leesvoer behoren, maar zelfs heftiger onderwerpen als de aankoop van mijn huis, of dat mijn vriendin thuis onder bedreiging van een wapen werd beroofd leveren nada nul commentaar op. (ja, ik heb wel lezers :-) ).

Ik denk dat veel mensen een blog als een krantencolumn lezen: trouwe lezer, maar je gaat er geen ingezonden brief om schrijven.

Ik lees jouw blog echter ook trouw. Vaste onderdeel van mijn rondje blogs als ik 's avonds thuiskom.

Ben benieuwd hoeveel reacties je op dit stukje krijgt. :-)

An zei

Ik ben ook een dagelijkse lezer maar laat eigenlijk nooit een reactie na. Ik zie het ook bij mijn blog, meer lezers dan commentaren. Er gaat natuurlijk meer tijd in kruipen als je overal wil reageren.
Ik geniet van de kijk die je ons geeft op jouw leven. Is een beetje herkenbaar, heb ook tieners in huis, hou ook van fotografie, werk ook niet buitenshuis.
Wat ik waardeer is dat je echt de tijd neemt om van elke dag uitgebreid verslag te doen.

Marcel87 zei

Ik lees ook regelmatig je weblog Petra!

Vooral omdat ik veel dingen in DC herken , en dat maakt het extra leuk :)

Ik ben nooit zo'n reageerder geweest en zelf een weblog bijhouden is aan mij niet uitbesteed.

Groetjes Marcel

Carola zei

Hoi Petra,
Je weet dat ik ook je blog lees en regelmatig reageer. Toch vind ik het soms moeilijk om een reactie te geven. Ik weet niet altijd wat ik moet schrijven maar ik zal mijn best doen en ik hoop dat je weet dat ik geniet van je dagelijkse blog.
groetjes,
Carola

Bibi zei

Er zitten weer een paar hele mooie foto's van de libelles tussen, ik vind het zelf ook altijd leuk om insekten op planten en bloemen te fotograferen, al het duurt soms een paar pogingen voordat de camera 'weet' waar op te focussen.
Ik mocht willen dat ik zoveel reacties had op mn blog als jij;-)
maar ja, ik heb ook maar weinig lezers.

Karin uit Bonaire zei

Ook van mij weet je dat ik je blog elke dag trouw lees,al sinds eind 2004.(jeetje al 4 en half jaar,wat gaat de tijd snel)maar ook ik reageer niet meer elke dag,ga me bij deze voornemen dat weer vaker te gaan doen.Maqar ook ik geniet nog steeds elke dag van je verhalen.Hoop toch zelf ook een keer jullie kant uit te komen,en dat je me al het mooi's in jullie streek kan laten zien.Groetjes uit Bonaire Karin

Kristel Holsbeek zei

Leuke oproep;-) nu krijg je er nog een belgische reactie bij, hihi
Mooie fotos (vooral die van die eekhoorntjes) soms ben ik echt jaloers op alle sportieve mogelijkheden die jullie hebben en waar jullie uit kunnen kiezen. Zalig moet dat zijn, geniet er maar van.
Hopelijk duurt het niet te lang voor Saskia, verzorg haar maar.