Ons pleintje nu:

donderdag, juni 23, 2011

Kleding voor Saskia zoeken

Gisteravond werd het flink laat, dus ik blijf vanochtend wat langer liggen. Saskia is al weg naar haar oppasbaantje bij de overburen. Kai en ik zijn dus samen voor het ontbijt.

Er zijn een aantal dingen, die hier in huis gedaan moeten worden en een daarvan is de ijskast. Als de inspectie hier langs zou komen, zouden we gesloten worden. Hele wetenschappelijke experimenten vinden in die ijskast plaats. Dat is wel het nadeel van de enorme ijskasten hier, dingen worden al gauw vergeten. Ik huur Kai in om dit schoonmaakkarwei te klaren.

Bij de sportschool doe ik met moeite een half uur interval op de stairmaster. Om eens iets heel anders te doen, stel ik voor het tweede half uur een ligfiets in op een interval. Dat is wel niet zo intensief, maar gebruikt toch weer andere spieren. Vandaag ben ik blij, als het uur er weer opzit.

Als ik thuiskom is Kai al flink aan het soppen. Ik heb een heel lijstje af te werken, dus ga gauw weer op pad. Het is nogal somber weer en regent wat. Ik krijg enorme zin in Pho en moet toch in het Pan Am winkelcentrum zijn. De vis pho bij Pho Thang Long gaat er prima in.

Saskia heeft haar kamer gisteren opgeruimd en daarmee ook haar kledingkast. Daar kwamen twee zakken vol te grote kleding uit. Op de parkeerplaats staat een grote bak van Goodwill, waar je schoenen en kleding in kwijt kunt. Ik gooi de zakken erin, lekker makkelijk.

Volgend op mijn lijstje is een kaart en cadeaubon voor ons Mormoonse overbuurmeisje. Zij is drie maanden ouder, dan Katja, en gaat zaterdag trouwen. Nu is dat niet zo schokkend, al kan ik me Katja nog niet getrouwd voorstellen. Wel, dat ze zich een paar maanden geleden verloofden, nadat ze elkaar drie maanden kenden. Ook haar broers kenden hun huidige vrouwen (jonger, dan Laura) minder dan een half jaar, toen ze trouwden.

Wij zijn op de receptie morgen uitgenodigd, want niet-Mormonen mogen niet in de tempel om het huwelijk bij te wonen. Er is dit weekend zoveel gaande en we hebben de Mormonen van hun kerk bij andere gelegenheden als erg afstandelijk ervaren, dus Rick en ik hebben besloten niet te gaan. Een lang verhaal bij het feit, dat ik een aardige (niet religieuze) kaart voor ze koop bij Safeway en een cadeaubon van American Express. Ik zal die morgen wel even langsbrengen.

Nadat Thu mijn nagels weer keurig heeft gemaakt, ben ik klaar bij Pan Am Center. Ik rijd naar de Suntrust in Vienna, waar onze euro's klaarliggen. Wat zijn het toch een mooie biljetten, verzucht ook de bankmedewerkster, en zo handig, dat ze verschillende groottes hebben. We vinden beiden, dat de saaie groene dollars daar nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Saskia is inmiddels ook klaar met babysitten. Die opruiming van haar kamer heeft een angstwekkend klein stapeltje kleding, die haar wel goed past, achtergelaten. Zeker niet genoeg voor een reis van twee weken. Saskia is verschrikkelijk kieskeurig, dus de laatste keer, dat we gingen winkelen vond ze maar een paar dingen.

Tijd voor een tweede poging, dus, en dit keer gaan we naar Fair Oaks Mall. Zonder verkeer is deze mall eigenlijk dichterbij, dan Tysons Corner, maar de winkels bij Tysons zijn veel meer mijn smaak (lees: Europeser), dus ik kom hier niet zo vaak.

Deze mall heeft wel een Forever XXI van twee verdiepingen, waar Saskia haar slag hoopt te slaan. De prijzen daar zijn onvoorstelbaar laag, maar alles past ook wat vreemd. Saskia vindt er een leuke maxijurk, de rest is niet haar smaak. Dat valt een beetje tegen.


Toevallig is hier bij Fair Oaks een Wicked tentoonstelling

Bij Hollister is alles "on sale", wat wel fijn is, want de prijzen zijn daar gewoonlijk best hoog voor wat het is. Saskia vindt een paar t-shirts en andere topjes. Met veel moeite overtuig ik haar ervan, dat de korte broeken, die ze aanprobeert ook goed zitten. Ze kan niet zo kieskeurig blijven, anders heeft ze gewoon geen kleding.

Als laatste kijken we nog even bij J.C. Penney, waar de van geparkeerd staat. Saskia probeert een jurk aan, maar is daar toch niet weg van. Ik wil eigenlijk wel graag nog een lange rok, maar zie hier geen leuke.

We lopen terug naar de uitgang en opeens voel ik mijn voeten onder me uitglijden. Voor ik het weet maak ik kennis met de heel harde tegelvloer. Ik kijk op en zie een lachende (!) J.C. Penney medewerker. Mijn bloed begint even heel hard te koken! Ik heb me gelukkig (miraculeus) niet bezeerd, maar ik had ook een oudere vrouw kunnen zijn en mijn heup of arm kunnen breken.

Het blijkt, dat een (verderop gillend) jochie de helft van zijn smoothie hier heeft neergegooid, waar ik dus op uitgleed. Even blijf ik beduusd liggen en Saskia is ook geschrokken. Dan krabbel ik op, zonder hulp van omstanders.


Een andere medewerker komt gauw aanlopen om te vragen of ik ok ben, maar verder zijn de moeder van het gillende kind, die haar zoon laat gillen en gewoon staat te kijken, en de lachende medewerker absoluut niet bezorgd. Even schiet het door me heen, dat het jammer is, dat ik me niet heb bezeerd, anders had ik ze heel Amerikaans kunnen vervolgen ("I'll sue you!"). Nee, hoor, zo zijn we niet, maar ik erger me gewoon aan hun gebrek aan sympathie.

Saskia en ik zijn toch wel geschrokken, want ik maakte een flinke smak. Ik bedenk me, hoe snel je leven eigenlijk kan veranderen. Als ik iets had verstuikt of gebroken, dan had onze vakantie in Italie er heel anders uitgezien. Gelukkig is in dit geval as verbrande turf.

Thuis ligt Cosmo's Thundershirt in de brievenbus. Ik trek het hem aan en hij lijkt het heerlijk te vinden. Het is bijna jammer, dat er vanavond geen onweersbuien lijken te komen.

Kai en ik bestellen vanavond Chinees. Dat hebben we al heel lang niet gegeten, omdat Rick er niet van houdt. East Chateau, de dichtstbijzijnde Chinees, die bezorgt, heeft een heel gezond menu. Geen MSG en je kunt bijna ieder gerecht gestoomd krijgen. Ik bestel dan ook gestoomde Kung Pao garnalen (met pinda's en een heel pittige saus), erg lekker!

Laura komt om me een broodnodige massage te geven. De hond bij de klant, waar ze voor mij was, heeft echter haar massagetafel gebroken. Gelukkig kan ze nog wel mijn nek en schouders een flinke beurt geven, terwijl ik op een van onze eettafelstoelen zit. Het voelt nu een stuk beter, hopelijk blijft dat zo!

Nu wachten we op Ricks thuiskomst. Hij belde net, dat hij geland is, maar nog met de "people mover" naar de hoofdterminal moet. Nog een dag en dan heeft Rick ook vakantie, daar is hij echt wel aan toe.

PS: De ijskast ziet eruit als nieuw! Kai heeft werkelijk superwerk verricht. Hm, waar kan ik hem nu nog meer aan zetten?

17 reacties:

Anoniem zei

Wat handig hè zo'n student thuis die af en toe klusjes kan doen. Ik herken dat wel. Heb mijn zoon van 20 nog thuis ( universiteit op 5 minuten) en hij helpt mij vaak. Eten klaar als ik uit mijn werk kom vind ik heerlijk!!
Misschien vindt Saskia nog leuke kleren in Italië. Je kan daar ook wat schoenen en tassen aangaat zeer goed slagen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het hebben daar. Verheug mij nu al op je blog. Ik reageer niet vaak, maar ben een zeer trouwe lezer. Nu ik de IPhone heb (handig nu in het nieuwe format van Blogger) kan ik ook in de metro en zelfs in bed lezen.
Groet Lauren

Marga zei

Jullie gaan naar het land van de kleding en mode, dan zou ik daar op wachten. Is eigenlijk ook veel leuker. Nog een heel fijne vakantie.

Ann* zei

Ask not what you can do for your kid, but what your kid can do for you ;-)

Anoniem zei

Ik zie wat Marga schrijft, en inderdaad je kunt hardstikke leuke kleding kopen in Italie, zeker in jullie maten.
Saskia ziet er zo mooi uit op de foto's, hardstikke goed van haar.
Dat thundershirt voor de hond lijkt mij ook wel wat, ik ga me daar eens in verdiepen.
Je vindt vast nog wat klusjes voor Kai, misschien het onkruid in de tuin?
Fijn dat Rick weer thuis is.
Groetjes, Bea

Marion zei

Wij hebben geen hond maar it makes sense, babies worden ook weer ingebakerd tegenwoordig en als we ons niet prettig voelen hebben we ook graag dat iemand ons stevig vasthoudt.

Als je in Rome bent (of waar ook in Italië) kun je ook even kijken voor kleding, dat hoeft niet lang te duren want in Rome zeker liggen de winkels naast alle geschiedenis. Dat kan ook niet anders want álles in Rome is geschiedenis.
Voor meisjes als Saskia is de H&M wellicht erg leuk, spotgoedkope kleding. Voor leuke en goedkope kleding is de Zara altijd goed, ze hebben vaak mooie stijlvolle kleding en op die manier heb je ook wat Europees. In Rome zitten die winkels op iedere hoek van de straat. Een Benetton is ook altijd mooi maar net wat prijziger, zeker in Italie.
Verder halen wij in Rome altijd stropdassen voor mijn man, er zit daar een keten en die hebben prachtige zijden stropdassen voor heel weinig geld dus misschien kan Rick er iets van zijn gading vinden. Er zitten er meerdere door heel Rome maar in ieder geval schuin tegenover de Spaanse Trappen, ik zal mijn man eens vragen of hij de naam weet, de dassen worden mooi verpakt en kunnen zo in het koffer. Ik sla meteen ook altijd een voorraad in voor mijn vader en schoonpapa, beiden roken niet en altijd maar wijn of een boek is ook zo saai.

Natuurlijk steek je niet de oceaan over om te shoppen maar toch, even een uurtje of 2 winkelen in die 2 weken in Italie moet kunnen toch?

Petr@ zei

Gelukkig heb je niets overgehouden aan je valpartij! Je moet er toch niet aan denken, zo vlak voor de vakantie. Maar wat vreselijk dat er zo weinig mensen te hulp schieten (ook al zie je er niet hulpbehoevend uit) en zelfs gaan lachen.

Heerlijk klusje, de koelkast schoonmaken. Slim van je, om dat uit te besteden aan Kai. Helaas zijn mijn jongens daar nog te jong voor, dus zal ik het zelf moeten doen.

Fijn dat Rick weer thuis is en van zijn welverdiende vakantie kan genieten.

Nina zei

Ik heb bij mensen die trouwen-voor-het-geloof altijd het idee: ik weet wel wat zij willen gaan doen... Dat zijn niet echt nette gedachten van mij, ik weet het...
En inderdaad: shoppen in Italië! Al lopen de maten daar wel wat raar.

Wat grappig dat je hebt geligfietst in de sportschool. Dat is nog wel een stiekeme wens van mij: een ligfiets! Maar ik heb het nog nooit geprobeerd; mijn ouders zijn erop tegen omdat je minder goed zichtbaar bent - daar zit natuurlijk wat in. Ze zeggen: "Doe dat maar als we dood zijn." Wel een beetje een gruwelijk idee...

Kan Kai bij mij ook even de koelkast komen schoonmaken...? ;-) Dat doe ik echt nooit.

Shoppen met Saskia is duidelijk lastiger dan shoppen met Kai...goed dat jullie toch nog dingen hebben kunnen vinden. Het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker zit.

Ik ga deze zomer 6 weken door Frankrijk en Spanje trekken (richting Santiago de Compostela - meer om de sportieve uitdaging dan om iets spiritueels of zo) en ik houd mezelf voor: alles wat je thuis laat, is meegenomen...maar dat geldt natuurlijk niet echt voor een 'normale' vakantie. Hopelijk kun je nog een geschikte rok vinden en anders: in Italië dus! (ook op de markt enzo!)

marianne zei

Grappig, ik vond die eurobiljetten juist nogal saai toen ze werden ingevoerd. Maar de guldenbiljetten waren dan ook wel heel kleurrijk.

Echt raar van die winkelmedewerker. Gelukkig liep het goed af, maar daar kan ik nooit helemaal bij, dat mensen gaan staan lachen als iemand zich bezeert.

Marion2 zei

Wat een ontzettend stomme reactie zeg, toen je viel. Zo niet Amerikaans.

Mijn dochters zijn ook dol op Forever XX1, we kunnen er eindeloos rondlopen. Maar inderdaad, op de een of andere manier slagen we er nooit echt goed. Dat we nooit bedacht hebben dat het aan de pasvorm zou kunnen liggen! De kleding van Hollister en American Eagle vinden we mooi en van goede kwaliteit.

Zuid-Europese kleding vind ik niet zo geweldig. De mensen daar zijn toch kleiner en fijner gebouwd dan wij. De pasvorm klopt dan gewoon niet. Er zijn hier veel winkels van Zara (=Spaans) en het past werkelijk nooit goed. Ik ga er dan ook niet meer heen.

Super van Kai, zeg!

Ik wens jullie alvast een heel fijne vakantie en met veel mooi weer!

Sophie zei

Jeetje, wat naar dat je zo gevallen bent! Gelukkig heb je je inderdaad niet echt bezeerd. En belachelijk van de mensen om je heen.

ik heb net het (toch wel erg Amerikaanse) filmpje van de Thundershirt bekeken en ben heel erg benieuwd hoe Cosmo er op reageert. Onze overleden hond Sammie was nergens bang voor, behalve voor luchtballonnen. daar ging ze altijd heel hard tegen blaffen. Ik denk dat ze het gas hoorde.

Morgen gaan Larissa en ik op vakantie, dus zal ik je blog weer een week moeten missen (alhoewel we daar ook wifi hebben, dus wie weet)

Ik weet niet precies wanneer jullie nou naar Itaie gaan, pas daarna toch? If not, alvast heel veel plezier. Maar ik spreek je vast nog wel voor die tijd!

Arrivederci!

Anja zei

Gelukkig heb je niets aan de val over gehouden. Kan Kai ook niet even hier langs komen, ik heb nog wel wat klusjes voor een student ;-))

Ineke zei

Fijne vakantie, Petra!

(en vergeet vooral niet af en toe zo'n lekker Italiaans ijsje te eten!)

Sandrah zei

Jeetje, je zou je toch ongelukkig vallen! En wat een rare reactie van die dames... Je kan toch op zijn minst iemand weer overeind helpen!
Gelukkig ben je 'goed' terecht gekomen en kunnen jullie gewoon met vakantie.

Sandra

Suus zei

Wat onsympathiek dat niemand je helpt. Ik had het een paar jaar terug. Ik liep in de Biltstraat in Utrecht, er lagen wat tegels ongelijk, ik had hakken aan en was emotioneel niet helemaal in orde. Die combinatie maakte dat ik hard viel, vlak voor de ingang van een supermarkt. Het werd even zwart voor mijn ogen zelfs. Maar geen mens die mij opraapte hoor, want je dagelijkse boodschappen zijn kennelijk belangrijker dan het helpen van je medemens.

naomi zei

Hallo

Moeilijk altijd om als je voor iets egricht gaat shoppen te slagen. Maar wie weet in Italie zelf. Is toch wel het alnd van de mode.

Heerlijk dar Kai de koelkast heeft schoongemaakt. Doet Roberto hier altijd. Gelukkig heb je niets aan je val over gehouden anders zou je droom vakantie in het water zijn gevallen.

Ik lees je blog tegen woordig s óchtends al in bed. Alleen reageren is dan nog al moeilijk. Dus doen we later op de lap top. Ik ben dol op de H&M en Vero Moda/ ONlY/Villa maar weet niet wat er in Italie zit.

Fijn weekend en succes met de voorbereidingen
Groetjes Naomi

Petra zei

@Lauren - Heerlijk inderdaad en Kai vindt het ook niet erg. De euro staat wel erg hoog voor ons, dus heel veel wil ik niet kopen in Italie, tenzij het echt heel speciaal is.

@Marga - Dank je wel! Mijn "zorg" zijn de kosten, kleding is hier zoveel malen goedkoper, dan in Europa en de dollar staat vrij zwak. Maar we zullen zeker wel wat gaan winkelen.

@Ann - LOL, precies!

@Bea - Oh, daar zeg je wat, het onkruid! Ik weet meteen, wat hij na de vakantie kan gaan doen.

@Marion - Inderdaad, nu je het zegt, iedereen vindt "zwachtelen" fijn. Bedankt voor de stropdassen tip! H&M hebben we hier ook, maar we slagen er eigenlijk nooit. We zullen zeker ook wat shoppen.

@Petra - Nou, mijn beschermengeltje zat weer op mijn schouder. Kai heeft nog beter schoongemaakt, dan ik zelf had gedaan, iets voor jou om naar uit te kijken ;).

@Nina - Die gedachte heb ik ook, hoor, dit meisje heeft hem zelfs eens hardop uitgesproken, toen ze met Katja en Leah sprak. Hier hebben een aantal mensen, die ik ken, een ligfiets, maar die fietsen voornamelijk op het W&OD pad, waar geen gemotoriseerd verkeer mag. De markt is een goed idee. Alvast veel plezier op jouw reis!

@Marianne - Oh ja, de guldens, die waren zo mooi! Ik ben nog steeds niet aan de euro's gewend, want die kwamen ver na mijn vertrek.

@Marion - Die medewerker was ook niet Amerikaans, degene, die wel te hulp schoot wel. Ik deel jouw mening over Zuid-Europese kleding. Ik ben nogal goedbedeeld van boven en mijn ervaring is, dat ik overal "uitval" daar. Saskia heeft een ander figuur, dus misschien vindt zij wel wat.

@Sophie - We vertrekken maandagavond. Heel veel plezier met Larissa!

@Anja - Hij zou het vast nog willen voor de reis ;).

@Ineke - Die staan zeker op de agenda!

@Suus - Jemig, dan voel je je inderdaad helemaal in de steek gelaten. Hier is het meestal het omgekeerde en komt iedereen aansnellen, vandaar dat dat geval van gisteren me zo vreemd voorkwam.

@Naomi - Wie weet vinden we inderdaad wat voor Sas, maar zij is wel miss Kieskeurig, hoor!

Nicole zei

Nou ja zeg wat raar dat niemand je even hielp toen je viel. En wat een geluk dat je je niet bezeerd hebt!
Jammer dat Saskia niets leuks kon vinden. Het lijkt me ook erg onhandig om met te weinig kleren op vakantie te gaan.
En hulde aan Kai! Ik zou mijn koelkast ook eens goed schoon moeten maken, want de mijne komt volgens mij ook niet door de inspectie. Jammer dat mijn kids nog te jong zijn om ze daarmee op te zadelen. Onkruid moet Kyra wel binnekort doen, heb ik al aangekondigd... ;-)