Ons pleintje nu:

dinsdag, augustus 06, 2013

Familiebezoek

Het mooie weer heeft opeens plaatsgemaakt voor wolken.  Het is daardoor donkerder in onze slaapkamer en ik word met schrik om acht uur pas wakker!  Rick slaapt deze week kennelijk ook wat langer uit dan gewoonlijk en staat nu pas op.  Misschien morgen maar de wekker zetten, want dan moet ik er voor achten uit!  Lazy days of summer zijn het!

Rick vertrekt naar zijn werk en ik drink een paar koppen koffie en lepel een bakje yoghurt naar binnen.  Saskia heeft vannacht bij een vriendin geslapen en ik sms haar ergens over, geen antwoord.  Rick heeft hetzelfde resultaat en reed langs het huis van de vriendin en zag Saskia's auto daar niet. 

Misschien is het wel de recente rechtszaak tegen die verschrikkelijke man in Ohio, die drie meisjes jarenlang gevangen hield, maar we maken ons zorgen als we Saskia helemaal niet kunnen bereiken.  We wonen in een rustig plaatsje, althans zo lijkt het, maar het is wel deel van een metropool en hoe veilig het ook lijkt, er gebeuren dingen.  Ik ben zelfs in ons kleine dorp in Nederland weleens bijna een auto in getrokken. 

Tijd om verder naar haar te zoeken heb ik niet, want ik heb om tien uur met Sharon afgesproken voor personal training.  Het wordt weer een intensief uur sporten.  Sharon heeft zeker ook het nodige meegemaakt met haar tieners en is dus een goed klankbord.  Na afloop check ik mijn telefoon, maar nog geen antwoord.

Na een paar sms-jes en telefoontjes naar vriendje en vriendinnen vind ik Saskia eindelijk.  Voor de zoveelste keer had ze haar telefoon niet opgeladen vannacht, zucht!  Gelukkig is ze helemaal ok en vindt ons natuurlijk maar overdreven bezorgde ouders. Tieners!

Toch wel opgelucht, al denk ik dat Rick zich meer zorgen maakte, rijd ik na me opgefrist te hebben Vienna weer in.  Daar haal ik eerst bij de Rite Aid de maandelijkse recepten voor Saskia en mij op.  Intussen zoek ik ook naar mijn dagfoto, thema "vormen en patronen".  Die vind ik vandaag hier.

Ra ra, wat is het (niet spieken op Facebook ;))

De volgende stop is de Vienna Town Hall, oftewel het gemeentehuis.  Vorige week zondag (!) kregen we een heel vriendelijk telefoontje van de "Animal Control" officier.  We hadden nog niet betaald voor onze hondenpenning.  Die is maar $10, dus dat doe ik vandaag een gauw en krijg een mooie penning mee om aan Cosmo's halsband te hangen.

Naast de town hall ligt Panera en ik heb inmiddels flinke trek.  De lemon chicken orzo soep en mijn gewoonlijke tomaat-basilicum boterham met tonijnsalade smaken heerlijk.  Ik eet het in het restaurant op, waar het gezellig druk is. 

Als laatste ga ik mijn uitgroei laten bijwerken bij Lofty Salon.  Carmen is terug van vakantie en zorgt ervoor dat mijn haar er weer uitziet alsof ik jaren jonger ben.  Jammer dat de rest van mijn lichaam niet zo makkelijk te corrigeren is, ha ha!

Thuis ga ik buiten op het deck lezen.  Het mag dan bewolkt zijn, de temperatuur is zeer aangenaam en dan zit ik graag buiten.  Af en toe drupt het wat, maar niet genoeg om naar binnen te gaan.

Mijn Nederlandse broer en gezin zijn op het moment op vakantie in de VS.  Zij komen aan het einde van de middag even gezellig langs voor een biertje op het deck.  Rick is vroeg uit zijn werk gekomen en Kai en Saskia zijn er ook.  We hebben elkaar al jaren niet gezien en hun kinderen zijn opeens zo groot!

Het wordt gezellig bijkletsen en voor we het weten zijn er een paar uur voorbij.  Zij gaan morgen naar het strand en wij gaan donderdag zelf op reis, dus dit was de enige tijd dat we bij elkaar konden komen.  Het was in ieder geval super leuk ze weer te zien!
Zo lekker hoop ik vannacht ook te slapen!

6 reacties:

Karin zei

Ik kan me voorstellen dat jullie ongerust zijn als Saskia niet antwoord. Ik heb hetzelfde probleem gehad met Marloes en toen de maat vol was haar telefoon afgepakt als ze thuis was en dat hielp al want ze kan 'niet zonder' dat ding. En haar er aan herinnerd dat wij die telefoon betalen en als ze niet terug tekst of antwoord er flinke sancties zouden volgen. Ze is inmiddels veel beter er in geworden en heeft nu ook een oplader in de auto en dat zal ook helpen. Echt niet bereikbaar zijn voor langere tijd is een big NO!! Gezellig dat je familie bezoek hebt!

Margreet zei

Tieners! De jongens zijn goed in het beantwoorden van hun phone. Maxine heeft deze zomer wat meer vrijheid gekregen wat inhoudt dat ze alleen naar een vriendin mag lopen of fietsen en daar aangekomen meteen moet bellen. Vergeet ze dus, zodat ik die moeder weer moet bellen. Ik maak dan een hoop heisa in de hoop dit de kop in te drukken. We zullen zien...
Gezellig om je broer en gezin weer even te zien. En nog een reisje? Hoeft Saskia nog nietmnaar school dan binnenkort?

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat jullie bezorgd zijn.
Gezellig dat je je broer en familie weer hebt gezien. Het is bijna onvoorstelbaar dat jullie elkaar soms jaren niet zien.
Ik hoop dat je inderdaad zo lekker hebt geslapen als FlapJack.
Groet, Bea

Marion zei

Wat leuk dat je je broer uit Nederland weer eens zag, met zijn gezin uiteraard. En ook fijn dat Kai en Saskia erbij waren, toch belangrijk om je ooms, tantes en neven en nichten een beetje te blijven kennen. Rick kent ze natuurlijk allang. Familie is toch familie.

Je hebt echt groot gelijk met Saskia en daar moet je je ook niet schuldig over voelen. Charlotte is ouder dan Saskia maar ook wij willen graag globaal weten waar ze is. Tenminste als we haar sms'en, met name na een nacht en we horen almaar niets dan zijn we not amused. Tegenwoordig heeft ze een iPhone en gaat het prima, maar voorheen had ze een Blackberry en die liep heel snel leeg. Zeker toen ze in het buitenland woonde en werkte waren we bezorgd als we niet iets terug hoorden.

En dat lieten we dan ook zonder problemen aan haar weten. :-) wij houden zo vaak rekening met onze kinderen en de telefoon rekeningen zijn altijd voor ons dusssss respecteren zij onze wensen en zorgen en reageren op onze sms'jes en zorgen dat batterijen opgeladen zijn. W doen alles voor ze, dát mogen ze terug doen, lijkt me echt niet te veel moeite. Of je angst nu terecht, niet terecht, overdreven of niet overdreven is, jammer dan, dit is belangrijk voor jullie! Haha, je merkt misschien dat je niet de enige bent die bezorgd kan zijn.

Bedankt nog voor de uitleg van het onderwijs van Katja, het is echt totaal anders dan hier. Hier kun je na de middelbare al kiezen voor verpleegkundige, geneeskunde, jurist of wat dan ook. En na 3,4 of 5 jaar ben je dan klaar en kun je beginnen met werken of specialisaties (wat ook werken is trouwens). Tegenwoordig zijn het bij geneeskunde trouwens grotendeels vrouwelijke studenten, het aantal jongens/mannen wat geneeskunde doet is enorm gekelderd I.v.m. vroeger.

naomi zei

Was er vandaag niet in het nieuws dat het huis gesloopt werdt en 1 van de slachtoffers toekeek.

Ik snap heel goed dat jullie je zorgen maken als ze onbereikbaar is en weer niets van zich laat horen en haar mobiel niet op laat. Maar staan er vanuit jullie kant geen sancties op dit is al vaker gebeurd?

Ik vindt het totaal niet overdreven en zeker in dit moderne mobiele tijdperk. Vroeger zonder mobiel is het toch anders.

Leuk dat je je broer weer hebt gezien al was het kort
Liefs Naomi

Petra zei

@Karin - De volgende keer zijn dat ook de consequenties. Hij gaat altijd leeg aan texten met haar vrienden, maar als wij haar nodig hebben is de batterij dus op.

@Margreet - Kai gaat de 19e terug, maar Saskia heeft nog tot 3 september vakantie

@Bea - Mijn broer was zelfs nog nooit in Ottawa waar mijn oudste broer woont geweest. Dit keer voor het eerst in meer dan 25 jaar. Maar ja, alles ligt natuurlijk ook niet om de hoek.

@Marion - Nou, Saskia heeft een iPhone en speelt het toch telkens weer klaar die batterij te legen. Het verbaast me hoeveel studierichtingen hier eerst een vier jarig diploma vereisen!

@Naomi - Voorlopig niet uit logeren is de sanctie. Telefoon afnemen is geen optie, natuurlijk, want dan is ze weer niet bereikbaar.