Ons pleintje nu:

zondag, maart 27, 2016

Paasweekend in New Jersey

 Zaterdag

Rick en ik staan bijtijds op, omdat we nog van alles te doen hebben voor we naar New Jersey kunnen vertrekken.  Na ons ontbijt laat Rick Cosmo uit en ik ga een half uur op de elliptical doen voor de lange autorit.


Dan pakken we de van in en ik doe Cosmo in zijn tuigje.  Iets later dan we wilden, om kwart over tien, rijden we weg.  Rick haalt nog een ijs latte bij Starbucks en dan zijn we echt onderweg.  Het verkeer is alleen rond Baltimore even slecht en we zien een naar ongeluk aan de andere kant van de weg. Rubbernecking, dus.
De Delaware Memorial Bridge, een heel hoge brug

Zonder stoppen rijden we naar Neptune City waar we tegen tweeen aankomen.  Intussen hebben we flinke trek in lunch! We laten Cosmo even uit en dan rijden we met zijn vieren naar Asbury Park, een leuk stadje vlakbij.

Daar vinden we een parkeerplek en vragen een tafeltje bij Taka.  Dat is een erg modern Japans restaurant met allerlei lekkere sushi rollen op het menu.  We bestellen er allemaal twee van, Kevin en ik de "firecracker" met tonijn, jalapeno, habanero en sriracha.  Mijn hemel die is pittig!!  Ik krijg er tranen van in mijn ogen!  Wel lekker, maar misschien wel wat teveel van het goede.  De andere rol is heerlijk, ook wat pittig, maar te doen.
 
Na de lunch halen we de honden op en rijden naar het Shark River Park.  Daar lopen we een stuk en Django en Cosmo genieten. Wij ook, al is het wel aan de koude kant.  Gelukkig schijnt de zon en dat scheelt.

Weer terug bij het appartement van Katja en Kevin geven we de honden eten en gaan er dan weer op uit.  Katja is nog steeds op ons telefoonplan (het wordt te ingewikkeld uit te leggen hoe dat hier allemaal zit).  Bij de AT&T winkel regelt Rick dat zij ook ongelimiteerde data krijgt en dat komt met een nieuwe telefoon, de Samsung S7, die ook waterdicht is. Het blijven leuke speeltjes, die smartphones!

Dan rijden we naar het leuke plaatsje Red Bank.  We parkeren en kijken naar de zonsondergang over de rivier.  Dan lopen we de hoofdstraat af op zoek naar een restaurant voor het avondeten.  Het is nog voor Katja's verjaardag dus zij kiest het Robinson Ale House.
Om te beginnen bestellen Rick en ik voor ons vieren een glas prosecco.  We toasten op Katja's verjaardag en dat ze al aan is genomen bij verscheidene scholen voor haar BSN (Verpleging).  Dan delen Katja en ik een dozijn oesters en als hoofdgerecht nemen we ook beiden de zalm met spruitjes en zoete aardappel chips.

Kevin en Rick nemen andere voorafjes, maar qua hoofdgerecht zijn ook zij eensgezind.  Ze kiezen de meat loaf, een gehaktbrood, met puree en groentes.  We smullen allemaal en de bediening is ook heel attent.  Een leuk laat verjaardagsmaal voor Katja is het.

We zetten Katja en Kevin af bij hun thuis en rijden dan naar de Hampton Inn, ons hotel voor vannacht.  Het is maar tien minuten rijden en echt een fijn en modern hotel.  Dit wordt hem voortaan als we hierheen gaan, want het is ook nog eens heel goedkoop.  Morgen Pasen met Katja's "schoon"familie, ik ben benieuwd!
Cosmo logeert bij Django vannacht

Zondag

Rick en ik hebben heerlijk geslapen en staan net iets voor negenen op.  We hebben rond tien uur afgesproken met Katja en Kevin dus nemen de tijd.  Katja sms-t intussen dat zij een stuk minder goed heeft geslapen, want Cosmo maakte haar telkens wakker.

Tot mijn verrassing heeft de Paashaas mij zelfs in het hotel gevonden en brengt mij een leuke kaart en een als kuiken verklede pluche  Eeyore.  Ook voor Katja en Kevin heeft hij een kaart en wat chocola mee.  We hebben toch maar geluk met onze attente Paashaas!

Als eerste gaan we naar Starbucks om ontbijt te halen.  Ik zie hier een paar dingen, die in Vienna niet te krijgen zijn, en zeg tegen Rick hoe jammer dat is.  Nou, ik krijg het hier ook niet, want ondanks dat het in de vitrine ligt hebben ze het niet.  Ik houd het dan maar bij een ijs Americano en de spinazie feta wrap.

Onderweg naar het strand eten we het op, want we zien de tijd alweer snel wegtikken. Op het strand is het lekker uitwaaien.  Ze zijn bezig de opgeworpen duinen tegen de herfst- en winterstormen weer plat te maken.  Dit gebied heeft enorm geleden van superstorm Sandy een aantal jaren geleden en men is altijd weer bang voor een herhaling.

Het blijft heerlijk om langs zee te lopen en de honden genieten net zoveel als de mensen.  Helaas hebben we niet veel tijd, want we zijn voor de Paaslunch uitgenodigd bij Kevins ouders.  Een half uurtje later zijn we dus alweer terug bij de van.

We zetten de honden af in het appartement en verkleden ons in wat meer Paasbeste kledij.  Kevins ouders wonen op een minuut of tien rijden van hun appartement en hebben een mooi groot huis met zwembad. 

Wij hebben hen vorig jaar al ontmoet, maar de rest van de grote familie nog niet.  Kevins twee broers en hun partners zijn er en zijn zus en haar man.  Ook zijn drie jarige en zes maanden oude nichtjes en oom en neef zijn aanwezig.  We zijn met veertien volwassenen en twee kinderen, dus!

Na wat hapjes en kennismakingen zetten Kevins ouders de lunch klaar op twee enorme tafels.  Er is van alles, ham, kalkoen, salades, een ei ovengerecht, quiche, noem maar op. Ik maak een bordje met ham, salades en het eiergerecht.  Het smaakt me prima, maar ik kan gewoon niet zoveel op.

De anderen hebben borden vol, maar zelfs dan nog is er met zijn veertienen nog heel veel over.  Katja en Kevin en de andere "kinderen" vinden dat prima, die nemen bakken mee naar huis om als lunch en makkelijk avondeten te eten.

Dan komt er ook nog dessert!  Een gigantische bak met verse fruitsalade, brownies, gelatinepudding en eclairs en veel daarvan gaat nog op ook.  Ik neem een bakje met vers fruit om toch iets te eten, al heb ik eigenlijk meer dan genoeg gehad. 

We kletsen nog een uurtje na en knuffelen Kevins babynichtje.  Vooral Katja is dol op haar en ik zie toch wel die moedergevoelens langzaam ontluiken.  Het zal nog een aantal jaren duren, want zover zijn Kevin en zij nog lang niet. 

Tegen drieen nemen we afscheid, want Rick en ik vrezen wel wat paasverkeer tegen te komen. Het weekend ging wel heel snel voorbij, maar over een paar weken komen Katja en Kevin onze kant weer op dus gelukkig is het afscheid niet voor lang.

Rick rijdt en we schieten lekker op.  Volgens de GPS zullen we rond half acht thuiskomen, helemaal goed. En dan kijk ik achter me om te checken hoe het met Cosmo gaat en wat zie ik daar liggen?  Katja's tas met alles wat ze dagelijks nodig heeft!

We zijn al bijna 100 kilometer op weg, maar er zit niets anders op dan terug te keren.  Ik bel Katja en zeg haar ons halverwege te ontmoeten.  Een half uurtje later treffen we elkaar op de parkeerplaats van een hotel net langs de snelweg.  We verliezen er dus een uur mee, maar het had erger gekund, want wat als ik het niet gezien had.

Bij een van de plaza's met benzinestation en restaurants maken we nog een pit stop en halen drankjes en dan gaan we verder.  Gelukkig komen we maar een paar keer in langzaam rijdend verkeer terecht.  Nog een keer benzine tanken en dan zien we het vertrouwde Virginia is for Lovers bord dat we terug in onze staat zijn.

We bestellen kabobs van Friends en halen ze op.  Thuis wachten Meike en Snickers ons ook weer op.  We hebben gelukkig maar heel weinig bagage en die pakken we na het eten dan ook meteen uit.  En zo is het Paasweekend ook weer voorbij, geen tweede Paasdag voor ons.

5 reacties:

Anja zei

Genieten samen met jullie oudste!!

Petr@ zei

Fijn dat Katja niet zo ver weg woont dat je er niet een weekendje heen kunt rijden. En wat leuk om Kevins hele familie te ontmoeten.

Weet Katja al waar ze haar opleiding gaat doen?

Marion2 zei

Ah, meteen antwoord op wat ik me al afvroeg: of er in de VS ook een Tweede Paasdag is. Niet, dus. Gezellig om zo samen te zijn met Pasen. Lijkt me ergens ook wel wennen om het niet bij jullie thuis te vieren. De baby staat Katja goed!
Zoiets gebeurt mij nou ook altijd: iets belangrijks vergeten en dan weer terug moeten. Bij voorkeur als ik al een lange dag gehad heb, moe ben of geen tijd heb, haha. Jullie waren nog slim om elkaar tegemoet te rijden.

Tineke zei

Leuk dat Katja zo vlak bij het strand woont.
Katja staat helemaal te stralen met de baby, staat haar goed, evenals de kleur van haar blouse.
Wij hebben zo onze paasbrunch met kinderen en kleinkids, het stormt hier , dus dat wordt paaseieren binnen verstoppen.

Petra zei

@Anja - Ja, na drie maanden was het weer erg fijn ze te zien

@Petra - Ze hoopt bij Seton Hall waar ze een heel positief interview had maar ze zal het pas met zekerheid eind april begin mei horen.

@Marion - We hebben eigenlijk al heel lang geen echte Paastradities meer gedaan. Meestal was het de dag dat we terugkwamen van een vakantie. Het was dus niet moeilijk niet thuis te zijn.

@Tineke - Grappig hier stormt het ook, maar met knalblauwe lucht en zon en een vrij aangename temperatuur. Windkracht 9 en ik werd zowat weggeblazen met Cosmo vanmiddag!