Ons pleintje nu:

dinsdag, juli 05, 2016

Dag 1 Aruba: De heenreis

Oef, half vijf komt wel heel snel!  Voor ik het weet lopen onze wekkers tegelijkertijd af.  Rick en ik zijn beiden vrijwel klaar dus ruim voor de taxi om vijf uur voorrijdt staan we bepakt en bezakt klaar.  Saskia ligt natuurlijk nog op een oor en ik moet me inhouden haar geen gedag te gaan zeggen.  Ze heeft haar slaap te hard nodig.

Bij het bagage naar buiten brengen rolt mijn tas over mijn grote teen.  Geen fijn gevoel, maar erger vind ik dat mijn nagel er lelijk door afbreekt.  Nu moet ik daar de hele vakantie mee lopen.  Ik houd me maar voor dat ik waarschijnlijk de enige ben die erop let.

Het regent als we vertrekken, maar op mijn radar app zie ik dat dat niet lang gaat duren.  Rick is nog niet helemaal wakker en geeft de taxichauffeur het verkeerde vliegveld als bestemming.  Gelukkig werkt mijn brein wel en kan ik dat nog voor we de oprit afrijden corrigeren.

De rit naar Reagan National Airport verloopt voorspoedig.  Zo vroeg in de ochtend zijn er nog geen files. We worden bij de B terminal afgezet en checken onze bagage bij de United Premier balie in.  Dit keer hebben we ieder twee tassen om in te checken vanwege de duik- en snorkelspullen.  Dat kost met onze Premier Gold status niets extra dus dat is mooi meegenomen.

De TSA Pre veiligheidscontrole heeft helemaal geen rij, in tegenstelling tot de gewone.  We zijn er dan ook in een paar minuten doorheen.  Bij de Starbucks staat een lange rij, maar we hebben alle tijd dus sluiten achteraan.

Het gaat toch vrij snel en met ieder een ijskoffie en een broodje met ei, kaas en kalkoenbacon lopen we niet veel later naar de gate.  We vliegen van hieruit eerst met United Express naar Newark, New Jersey, en de vlucht is keurig op tijd.

Het opstijgen gaat langs de National Mall en we zitten aan de goede kant van het vliegtuig om daar wat foto's van te maken.  Als snack krijgen we een stroopwafel van Daelmans aangereikt. De vlucht gaat heel snel en een kwartier voor op schema landen we al.  Dat is fijn, want dat geeft ons meer tijd om van terminal te veranderen.
We landen in de A terminal en moeten met een bus naar de C terminal.  Dat gaat allemaal prima en we kunnen ook meteen aan boord voor de vlucht naar Aruba.  Twee dagen geleden kregen we al bericht dat we allebei eerste klas konden vliegen.  Heel fijn voor een meer dan vier uur durende vlucht!
Een nogal bewolkte New York skyline

Ook deze vlucht vertrekt weer op tijd en na het opstijgen kunnen we kiezen uit een omelet of een French toast souffle als ontbijt.  Rick en ik kiezen beiden het omelet.  Dat smaakt prima en het verse fruit erbij ook.

De rest van de vlucht verloopt snel met lezen en spelletjes spelen op mijn telefoon.  Iets voor op schema landen we op Aruba.  De paspoortcontrole verloopt heel soepel, want er zijn nu automatische kioskjes, net als in Europa.  Ook de bagage laat niet lang op zich wachten en we lopen binnen het half uur al door de douane.

Hier is een Digicel winkeltje en we kopen meteen SIM kaarten voor onze telefoons.  Intussen plenst het opeens!  Het neemt even voor alles werkt en als we naar buiten lopen is het alweer droog.  We hebben een auto gehuurd bij Alamo en ook dat gaat van een leien dakje.  Nog geen uur na landing rijden we al naar het Hilton hotel.

Dit hotel is van keten veranderd. Het was twee jaar geleden nog een Radisson.  We zijn erg benieuwd wat voor veranderingen zijn aangebracht.  In ieder geval de kleur van het hotel en wat cosmetische verbeteringen, maar er schijnen grotere verbouwingen aan te komen.

Onze kamers zijn nog niet klaar dus we laten onze bagage bij de bellman.  We lopen langs Unique Sports waar Rick deze week weer mee zal gaan duiken naar Bugaloe.  Daar krijgen we een stevige omhelzing van Myrthe.  Zo leuk om hier weer te zijn!

We bestellen onze eerste Amstel Bright biertjes en Rick neemt een broodje gezond en ik een frikandel, heerlijk ongezond!  Dan halen we de kamersleutels op, pakken uit en gaan zwemmen.  Het zwembad is lekker warm, de zee ook wel, maar koeler.


We lezen wat en besluiten dan een margarita te gaan drinken in de hotelbar Mira Sole.  Die is zeker opgeknapt door Hilton en we hebben een tafeltje naast een fontein.  Jee, ik zou hier zo in slaap kunnen sukkelen.  Zo'n heerlijke temperatuur en zo'n fonteingeluid, het zou een super plek zijn om al fresco te slapen!

Als we terug bij de kamer komen loopt er net een medewerker van het hotel met een fles rode wijn en twee glazen binnen.  Cadeautje van de manager, zegt hij.  Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat we die te danken hebben aan een vriend van ons, die ook Hilton manager is.  Zo aardig!  Die gaan Rick en ik binnenkort soldaat maken!
Heerlijk!
 
Dit uitzicht zal ik vanuit mijn bed hebben de komende week!

Voor het avondeten gaan we naar Bingo, een echt Nederlands restaurant waar we al een aantal jaren niet geweest zijn na een mindere ervaring.  Vanavond wordt die echter helemaal uitgewist!  De bediening is supervriendelijk, Rick vindt het fantastisch dat ze Nederlands tegen hem praten.

Ook het eten is werkelijk superieur.  Je kunt voor bijna elk gerecht een kleine of grote versie kiezen.  Rick neemt een champignonsalade (klein) als voorafje en ik de kleine carpaccio.  Als die wordt bezorgd lijkt het een gigantisch bord, maar omdat de biefstuk heel erg dun is blijkt het niet zoveel te zijn.

Het smaakt in ieder geval voortreffelijk! Rick heeft de kleine filet mignon met groente en frietjes als hoofdgerecht en ik de kipsate met frietjes en salade.  Alles is even lekker!  Als dessert delen we de kleine portie poffertjes en besluiten dat het maar goed is dat we hier maar een week zijn.  We zouden dichtgroeien!

Terug in het hotel gaan we nog heel even in het casino een gokje wagen.  We zetten beiden het minimum, $10, in en winnen beiden de eerste twee rondjes.  Zo hebben we meteen $40 winst, toch leuk. De jongeman, die ook aan die tafel speelt, vindt het duidelijk vreemd dat we er alweer mee ophouden. Ik zeg maar dat we ons aan het opwarmen zijn aangezien we vandaag zijn aangekomen.

Boven op de kamer ontspannen we en het gaat vast niet laat worden na de heel vroege start vanochtend!

11 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk weer op Aruba! Fijne vakantie en keep them pictures coming;-)
Groetjes
Evelyn

Sonja zei

Het ziet er paradijselijk uit, veel plezier!

Caroline bunnemeyer zei

Wat een heerlijk vakantiegevoel. En erg lief van Laurens en Karin!

Caroline bunnemeyer zei

Wat een heerlijk vakantiegevoel. En erg lief van Laurens en Karin!

Anoniem zei

Heerlijk Aruba.
Geniet ervan.
Groet, Bea

Anja L. zei

Jullie hebben in ieder geval een leuk uitzicht!
Geniet er maar lekker van.

Ron zei

Wat heerlijk zo'n week zeg! jullie halen vaker zo'n sim kaartje lees ik.. Is dat alleen voor de data of wissel je US sim dan helemaal?

Gr Ron

Anja zei

Heerlijk zo'n weekje Aruba! Ik krijg echt een vakantiegevoel van je verhaal en foto's. Geniet er van!!

Tineke zei

Wat wij met Texel hebben, hebben jullie met Aruba; geniet ervan.

Petra zei

@Allemaal - Genieten doen we zeker!

@Ron - Ik heb twee telefoons mee een sim unlocked en een met mijn US sim die ik in airplane mode houd. De Arubaanse sim telefoon gebruik voor data, maar ook om bijvoorbeeld restaurant reserveringen te maken.

Ron zei

slim.... nooit zo bij stilgestaan :-)