Ons pleintje nu:

vrijdag, juli 08, 2016

Dag 4 Aruba: De Palm Island

Oei dat werd een laat avondje gisteravond en zoals ik al voorspelde neemt het wat moeite op te staan. Pas net na negenen vraag ik Rick of hij klaar is de dag aan te vallen.  Dat is hij gelukkig, maar we hebben wel beiden eerst koffie nodig.  Die halen we weer beneden bij Smit en Doorlas, erg handig zo'n Nederlands koffiezaakje in de lobby!

Op het balkon genieten we weer van onze respectievelijke broodje met kaas (Rick) en beschuit met kaas (ik).  Het beschuit is na een dag vochtigheid al niet meer knapperig en de kaas hard, dus ik kondig aan morgen ergens anders te willen ontbijten.


Tijd om te gaan sporten heb ik door het late opstaan niet, maar ik krijg 5000 stappen bijeen door op het balkon op de plaats te "hardlopen".  Intussen is Rick ook klaar om te gaan.  We gaan eerst naar Oranjestad om mijn "noodgeval" op te lossen en bij Boolchand's een nieuwe onderwatercamera te kopen.  Geen foto's kunnen nemen tijdens het snorkelen vind ik verschrikkelijk!

Gelukkig hebben ze dezelfde Olympus Tough (wel een nieuwere en verbeterde versie) en helemaal blij ben ik als de extra en opgeladen batterij, die ik voor de vorige had, er ook in past.  De prijs valt ook alles mee en ik krijg er een tasje en 16GB SD kaart bij.  Een blije Petra loopt weer naar buiten met nieuwe camera.

Nu we hier toch zijn wil Rick naar "onze" juwelier Gemani.  Zijn trouwring zit al een tijdje te strak en Max, die ons hier altijd helpt, belooft hem morgen al een maatje groter gemaakt te hebben.  Dat komt mooi uit, want morgen willen we onze "eiland"dag maken en ook in Oranjestad lunchen.

Omdat Pandora niet zulke leuke Aruba bedeltjes had vraag ik hier wat ze aan bedels voor Pandora armbanden hebben. Nou, dat is de jackpot!  Een leuke glazen bedel met de vlag, die er niet opgekrast is zoals bij Pandora, maar deel van het glas, een met een divi divi boompje en een met een schildpad.  Ik neem alle drie en we kiezen de vlagbedel als cadeautje voor Katja.  We krijgen hier altijd een speciale prijs, die ver onder die van Pandora ligt.

Bij het marktje aan de overkant kiezen we het meest recente Arubaanse nummerbord uit voor Kai, die daar een verzameling van heeft.  Nu nog iets voor Saskia bedenken, die is wat moeilijker. We verzinnen vast wel wat.

Dan is het tijd om naar De Palm Island te rijden, onze favoriete snorkel plek op Aruba.  We krijgen de halve dag prijs en $5 korting per persoon.  Dat maakt de toegangsprijs een heel stuk redelijker dan als we met zijn vijven kwamen!

Het bootje brengt ons naar het eiland en we beginnen met de lunch.  Dat is een buffet en ik neem lekker veel groentes, de gegrilde grouper en een krabsalade.  Rick heeft een hamburger.  Het smaakt ons goed.

Er is op dit eiland van alles te doen tegenwoordig.  Toen we hier voor het eerst kwamen was het enkel snorkelen met de papegaaienvissen, maar nu is er een waterpark, een zipline, massages en meer.  Wij komen echter nog altijd voor het snorkelen.

We kopen wat visvoer in de winkel en gaan dan het water in.  Al meteen zien we de enorme blauwe papegaaienvissen, die hier thuis zijn.  Rick heeft het visvoer in zijn handen en wordt letterlijk aangevallen!  Wauw, wat zijn die vissen agressief, hij heeft zelfs krassen van hun "tanden" op zijn vingers.  Toch is het een hilarisch gezicht en ik lig dubbel, al vindt eentje mijn hand ook lekker.Mijn cameraatje werkt goed en ik fotografeer er lustig op los.  Die vissen zijn zo kleurrijk!  En het is ondiep, dus ik kan ze van dichtbij op de foto zetten.  Ook Rick fotografeert en voor we het weten is er anderhalf uur voorbij.

We krijgen het koud en hebben dorst dus besluiten weer even op het droge te gaan.  Rick wil eigenlijk graag de ziplijn doen, maar ik heb weer last van mijn schouders en doe het liever niet.  In plaats daarvan gaan we nog even het water in.

Het tweede rolletje visvoer wordt iets minder aangevallen dan het eerste.  Waarschijnlijk hebben ze al genoeg te eten gehad, want we zagen verschillende andere mensen ermee.  We snorkelen nog een half uurtje en trekken dan droge spullen aan en nemen het bootje terug naar de auto.

Terug op de hotelkamer douchen we en trekken gewone kleding aan.  Dan lopen we naar Taste Of Belgium voor happy hour en avondeten.  Het is een kwartiertje lopen en we zijn alweer helemaal bezweet als we er aankomen.

We besluiten binnen aan de bar plaats te nemen, ook al omdat er niemand buiten zit en dat is niet gezellig.  Aan de bar is het dat wel en we maken kennis met een van de eigenaren van het restaurant.  Ik bestel een heerlijke cocktail met komkommer en munt en Rick gaat aan het Belgische bier.  Omdat we lopend zijn kan hij lekker genieten.

Als eten bestel ik een tomatensoep met balletjes, wat een enorme bak is!  Heel erg lekker, maar teveel soep voor mij.  De tonijncarpaccio smaakt ook voortreffelijk.  Rick heeft een kipgerecht.  Als laatste delen we de profiterolles, maar die vinden we beiden minder.  Het deeg is te hard.

We lopen terug naar het hotel en gaan dan nog even een gokje wagen in het casino.  We spelen een goed half uur, maar helaas is daarna onze winst van dinsdagavond en de inzet van $20 op.  Toch hebben we voor die $20 lekker lang kunnen spelen.  Zo vinden wij gokken leuk, medespelers zetten grote bedragen in, maar voor ons gaat het meer om het spel dan de winst (of het verlies).

Moe van de dag en de korte nacht zoeken we al gauw ons bed op.  Morgen weer een avontuur voor de boeg waar ik erg naar uitzie.  Ik hoop alleen dat mijn weer aanwezige pijnen minderen.  Ik had gehoopt daar deze week geen last van te hebben, maar helaas. Gelukkig ben ik heel goed in staat het te negeren tot op zekere hoogte.

Meer vissenfoto's staan hier.

4 reacties:

Anoniem zei

Wat is het heerlijk genieten daar.... Wat een prachtige kleuren!!
Gr. Greet

Marion2 zei

Prachtige, gekleurde vissen. Heel bijzonder. Maar oh, wat vind ik ze eng!
Ik zou echt nooit het water in durven, hsha.

Is het niet onwennig om nu zonder kinderen op Aruba te zijn?

Anoniem zei

Wat is het toch genieten daar. Ben er jaloers op. Wat een prachtige vissen, vooral die blauwe kleuren . Jaren geleden heel veel van deze vissen gezien op Sentosa, een eilandje vlakbij Singapore.
Groetjes Wil

Petra zei

@Greet - Ja, en het gaat weer veel te snel, ik zou de tijd wel willen verlangzamen!

@Marion - Nee, gek genoeg niet, misschien omdat Rick en ik al vaker samen weg zijn geweest en eigenlijk vind ik het heerlijk relaxt, want Rick en ik willen meestal dezelfde dingen doen.

@Wil - Het is zeker een heel kleurrijk eiland, zowel op het land als in het water.