Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 25, 2018

Een "Vietnamees" dagje

Alexa wekt me om half negen om het alarm uit te zetten. Dat mijn hoofd soms een zeef is blijkt wel als ik even later de achterdeur opentrek om Orion de tuin in te laten. Als een luide sirene gaat het alarm af! Oeps!

Met een sterke kop koffie en een ontbijtquiche word ik wakkerder en haast me daarna naar de sportschool. Daar doe ik een uur cardio op de ARC trainer voor Sharon me komt halen. Dit keer doen we een heel aantal oefeningen met een soort buis en een kleine bal. Het is nooit saai en de tijd vliegt altijd.



Het is rillen als ik bezweet terug naar de van loop. De wind gaat door merg en been. Thuis douche ik dan ook gauw voor ik Orion uitlaat. Onderweg zien we Lorraine en Orion is dol op haar. Als ze wegloopt begint hij dan ook boos te blaffen. Lorraine loopt dan maar heel lief mee terug. Gek beest!

Met dit koude weer heb ik zin in soep en het wordt kip pho bij Pho Thang Long waar ze me allang kennen. Het smaakt weer heel goed en Orion wacht intussen in de van. Hij vindt dat helemaal prima, van alles te zien natuurlijk in dit drukke shopping center.
Een paar deuren van Pho Thang Long ligt Michaels. Daar wil ik eens ideeen opdoen voor versieringen voor Katja's shower. Het lijkt me leuk iets met schelpen te doen en langzaamaan heb ik wel een plannetje. Ik denk aan iets van glas gevuld met gekleurd "zee glas" en schelpen en dan een grote turquoise strik eromheen om op de tafels te zetten.

Dan rijd ik Vienna in en ga naar het postkantoor. Daar wil ik kijken of ze postzegels, die iets met een bruiloft te maken hebben, verkopen. Er zijn een paar verschillende met het woord "Love" erop en die koop ik om op de shower uitnodigingen te doen.
 
Bij Rite Aid ga ik Orions medicijnen ophalen en die zijn opeens ongeveer drie keer zo duur! De apotheker legt uit dat dat komt doordat ze nu Walgreens zijn. Nou, fijn is dat, nu kosten zijn medicijnen meer dan $75 per maand en voorheen zo'n $20. Leuk, zo'n verandering van bedrijf.

Nu ga ik uitzoeken hoe ik het ook van Walgreens goedkoper kan krijgen, maar er is steeds minder competitie, Walgreens en CVS hebben een flinke greep op de drogisterij/apotheek markt. Voor Orion kan ik onze verzekering natuurlijk niet gebruiken.

Mijn van stinkt en ik heb al gezien dat er diverse overgebleven dingen van Saskia achterin liggen die ik daarvan verdenk. Tijd om wat uit te mesten dus. Tegelijkertijd breng ik de recycling en vuilnis naar de rand van de stoep. Die worden morgen opgehaald. Dit is iets wat Rick gewoonlijk doet dus ik ben blij dat ik het niet vergeet.

Mijn doel is vanmiddag de shower uitnodigingen te adresseren en voor de postbode komt in onze brievenbus te leggen. Katja heeft me de adressen in label formaat gestuurd, maar ik weet niet hoe ik labels moet printen dus ben van plan de enveloppen met de hand te adresseren.

Als ik de adressen afgedrukt heb bedenk ik echter dat labels wel vele malen sneller zouden gaan. Ik besluit eens uit te vinden hoe die met onze printer af te drukken. Maar eerst moet ik naar Micro Center om label papier te halen. Gelukkig is dat maar vijf minuten hiervandaan.

Natuurlijk blijkt het ontzettend makkelijk om labels te printen en binnen het halve uur heb ik veertig shower uitnodigingen klaar met adreslabel, afzender en postzegel. De postbode rijdt net ons plein op als ik ze in de postbus doe, weer een stap verder naar een leuke shower. Katja en Kevin hebben nu ook een website voor hun bruiloft, erg leuk gedaan vind ik.

Intussen loopt het tegen vijven en Chris komt me halen voor een vroeg avondeten bij Viet Aroma. Zij moet om zeven uur wallybal spelen. Ze vertelt me echter ook dat ze zondag heel hard gevallen is, ook op haar hoofd, en sindsdien heeft ze hoofdpijn. Ik raad haar af te gaan spelen, maar ze gaat het toch proberen, tja.

Het eten is zoals altijd heerlijk. Ik heb vier kleine spiesjes met gegrild varkensvlees, biefstuk, kip en garnalen, die ik met allerlei groentes in rijstpapier wikkel, zeer smakelijk en ook licht. Chris heeft de sinaasappel kip, die er ook heel goed uitziet. Het is dat ik die rijstpapier wraps altijd weer verkies bij Vietnamese restaurants anders zou ik die kip ook bestellen.

We zijn ondertussen diep in gesprek en een klein plannetje wordt gesmeed om in Chris' paasvakantie samen een reis te gaan maken. Chris is nog nooit in de parken in het westen van het land geweest en ik stel voor naar o.a. Bryce Canyon en Zion te gaan. We zouden dan op Salt Lake City vliegen, een nieuwe stad voor mij. Ik hoop dat het doorgaat!

Opeens schrikt Chris van de tijd want ze heeft nog beloofd Denise, een andere vriendin van ons, op te halen voor wallybal. Onderweg terug druk ik haar toch op het hart naar haar lichaam te luisteren, maar gelukkig is ze niet mijn kind en meer dan volwassen genoeg om te doen wat haar het beste lijkt. We nemen afscheid tot half februari.

Op zondag leek het zo'n lange tijd zonder Rick, maar opeens heb ik nog maar twee nachten! Ik ben blij met vandaag want ik heb heel veel gedaan gekregen. Ondanks de kou weinig pijn en veel energie, daar teken ik voor! Nu voeten omhoog en tv aan, Snickers ronkt in mijn oren achter op mijn stoel en Orion slaapt naast mijn stoel, mijn vriendjes.

10 reacties:

Sonja zei

Wat een mooie uitnodigingen voor de bridal shower. Ik vind het erg leuk om die voorbereidingen van het huwelijk te lezen.

Pascale zei

Oh, ik hoop ook dat jullie reisje naar het westen doorgaat en dat we elkaar dan kunnen ontmoeten! Zou ik heel leuk vinden!

Leuke website voor de bruiloft!

Petr@ zei

De uitnodigingen zijn mooi geworden! Ik ga straks even de website van de bruiloft bekijken.

Wat een prijsverhoging voor de medicijnen zeg, schandalig!!

Oh wat zou dat fijn zijn, dat tripje met je vriendin. Prachtige parken, zou ik nog wel eens naar terug willen.

Anoniem zei

Wat een mooie uitnodiging heb je gemaakt voor de birdal shower. Ik hoop dat jullie een gezellig middag hebben!
De website van Katja en Kevin ziet er mooi uit.

Wat leuk dat je plannen heb gemaakt met Chris om samen op reis te gaan. Ik hoop dat het daadwerkelijk door gaat.

Groetjes Susan

Anja L. zei

Wat een leuk idee met die glazen met glas en schelpen en wat is de uitnodiging leuk geworden!
Wat is wallybal? Toevallig stond er hier een heel stuk in de krant over door sporten als je een hersenschudding hebt. Maar inderdaad Chris is geen kind meer.
Fijne vrijdag.

Anja zei

De uitnodigingen zijn mooi geworden, leuke website ook.
De Michaels, wat zou ik daar graag nog eens rondneuzen.
Leuk vooruitzicht om samen met je vriendin de parken in Utah te bezoeken, hoop voor je dat het doorgaat.

Anoniem zei

Die uitnodigingen zijn echt heel mooi geworden. En origineel ook. De website ziet er trouwens ook heel leuk uit. Michaels dat is toch zo'n winkel waar je uren rond kan struinen. Voor kerst hebben we er heel wat weg gehaald. Zelfs een boom die er zo prachtig uit zag dat je die niet kon laten staan.
Wat zijn die medicijnen toch idioot duur. Een dierenarts vraagt ook van die belachelijk hoge bedragen. Een van de honden bij Cathy moest een aantal tanden laten trekken ; $ 850 ,KASSA !!
En met kerst was er een noodsituatie ontstaan met de oudste kat Cuchi . Direct naar de dierenarts en ze constateerde dat ze een acute trombose had waardoor ze haar achterpootjes niet meer kon bewegen. Ze sleepte zich over de vloer en liet alles lopen.Vorig jaar was al aangegeven dat ze een vergroot hart had. Dit alles in aanmerking genomen en gezien haar leeftijd van 16 jaar moesten ze helaas het besluit nemen om haar te laten inslapen.En daar was ook een aardig bedrag mee gemoeid.
Fijn weekend .
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat leuk om mee te lezen over de voorbereidingen van het huwelijk.
Mooie website.
Greet(aaforum)

Sally zei

Tjonge wat een prijsverhoging voor Cosmo’s medicijnen zeg. En wat een mooie website van Katja en Kevins bruiloft. Leuk om te lezen hoe ze elkaar ontmoet hebben :-)

Petra zei

@Sonja - Nu vind ik het blog ook extra handig zodat het later nagelezen kan worden.

@Pascale - Dat zou inderdaad heel leuk zijn!

@Petra - Het is alweer lang geleden dat ik er was

@Susan - Sinds Chris degene was die het voorstelde hoop ik dat het inderdaad gaat lukken

@Anja - Wallybal is een soort volleyball maar wat precies het verschil is weet ik ook niet

@Anja - Michaels is inderdaad heerlijk, nu ook veel feeentuin spulletjes

@Wil - Inderdaad, dierenartsen zijn zeer duur. Hoewel Katja in een kleiner minder rijk stadje gingen en dat scheelde echt honderden dollars! Het is dat ik niet iedere keer drie uur wil rijden voor een dierenartsenbezoek.

@Greet - Nu die shower geboekt is vind ik het ook leuk om voor te bereiden, maar ik vond en vind het moeilijk dat het zo ver weg is.

@Sally - Ja, he, en dat ze elkaar al redelijk lang kenden voor ze een stelletje werden. Kevin heeft lang geduld moeten hebben!