Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 27, 2018

Mijn zwemdoel voor deze zomer gehaald

Het is weer maandag en Rick staat om kwart over zeven op. Ik volg niet veel later en als ik naar buiten stap merk ik meteen dat het een stuk warmer en vochtiger is dan de afgelopen dagen.


Rick vertrekt naar zijn werk en ik drink mijn koffie op het deck. Als ontbijt heb ik een plakje gerookte zalm, wat vlaszaad crackers en een opgesneden tomaat. Kai bakt drie eieren voor zijn ontbijt, die hij op een boterham met salsa doet. Het ziet er heerlijk uit!

Dan gaan we samen naar Anytime Fitness. Daar doe ik een uur cardio op de ARC trainer. Als ik klaar ben meld Kai dat hij naar huis gaat wandelen. Ik wacht op Sharon voor mijn halve uur personal training. Dat is best heftig want we proberen eens wat zwaardere gewichten.

Na die anderhalf uur rijd ik nog langs mijn gewoonlijke Pokestops naar huis. Daar ontspan ik me even en ga dan douchen. Het is inmiddels meer dan dertig graden en te warm voor Orion om een wandeling te krijgen. We spelen dus even in de achtertuin met hem.

Aangezien Kai vanavond met zijn high school vriend gaat "hangen" wilde Rick graag dat we met hem komen lunchen. Ricks kantoor ligt vlakbij het Reston Town Center en daar vragen we een tafel op het leuke terras van Clyde's.

Voor de verandering heb ik geen zin in een salade. De Old Ebbitt Grill hoort ook bij deze keten en ik heb die salades deze zomer al zo vaak op. Ik zie een voorafje van mosselen in fra diavolo saus op het menu staan en bestel die.
 

Daar krijg ik geen spijt van en het is meer dan genoeg als lunch. Rick neemt kip met een panzanella salade, die er ook goed uitziet. Kai heeft een enorme Reuben sandwich en krijgt die helemaal op! Het is gezellig zo met mijn mannen.

We bespreken onder anderen wat Kai nog wil meenemen van hier. Dat blijken sportsokken te zijn waarvan je niet kunt zien dat je ze aanhebt. We gaan die bij Old Navy in de Tysons Corner mall kopen.

Bij de mall blijkt het idioot druk te zijn en we vinden ternauwernood een parkeerplaats. Gelukkig ligt Old Navy aan het begin van het winkelcentrum. De sokken zijn snel gevonden en ik neem ze ook mee voor Rick en mezelf.

Kai wil niet naar het zwembad, maar ik wel. Dit is de laatste dag voor de scholen beginnen en de rest van de week zal het pas om vier uur open gaan. Natuurlijk is dat precies tijdens een hittegolf. Ik ben vast van plan vanmiddag twee kilometer te zwemmen.

Het water is stukken warmer dan gisteren en voelt heel lekker aan. Ik stel mijn Fitbit Versa in op zwemmen en voor het eerst hoef ik mijn baantjes niet te tellen. Echt super! Na een uur en twintig minuten heb ik de twee kilometer erop zitten en dertig kilometer gezwommen dit seizoen. Vorig jaar was dat twintig kilometer meer, maar deze zomer was druk en nat.


Chris komt naast me liggen. Zij is vandaag weer begonnen met werken. Zij is een wiskunde lerares op een katholieke prive school. Ze vindt het wel weer moeilijk te beginnen na de lange zomer. Heel begrijpelijk!

Als Chris haar baantjes gaat trekken loop ik huiswaarts. Daar tref ik Rick al thuis en Kai nog thuis. Tegen half zeven gaat Kai met Michael naar de Tysons Biergarten en Rick en ik besluiten Turks te gaan eten bij Kazan.

Daar hebben ze een sjiek terras en een menu waar heel wat dingen, die "mogen" van onze dieten, op staan. We delen een aubergine voorafje wat erg lekker is en dan heb ik het spiesje met zwaardvis en verschillende groentes en extra gegrilde courgette als vervanging van de rijst pilaf. Erg smakelijk allemaal!  Rick heeft biefstukjes met wijnsaus en ook veel groentes.

Al met al zetten we dit restaurant op ons lijstje van "dieet vriendelijk". Intussen begin ik me echt moe te voelen na de tweeeneenhalf uur sporten vandaag. Thuis gaan de voeten dus omhoog en kijk ik House Hunters International.

4 reacties:

Petr@ zei

Wat jammer dat het zwembad pas zo laat open gaat nu de scholen weer beginnen. Te weinig animo vanuit de volwassenen of omdat de badmeesters scholieren zijn?

Maar je hebt je doel in elk geval gehaald. Super!

Sterkte vandaag met het afscheid van Kai.

Anja L. zei

Toch nog een mooie afstand gezwommen hoor!
Jammer dat het zwembad nu weer zo laat open gaat.
Sterkte vandaag met afscheid nemen.

Marion2 zei

Wat een heerlijke zomer heb je toch! Katja getrouwd, Kai lang thuis,
warm weer, leuke vooruitzichten...

Wat knap dat je je zwemdoelen hebt gehaald! Ik had de indruk dat je
dit jaar veel minder zwom, maar dat valt dus wel mee. Sowieso vind
ik het zeer bewonderenswaardig dat je elke dag zoveel sport.

Petra zei

@Petra - Ja, de badmeesters zijn scholieren. Er zijn maar een paar zwembaden, die volwassenen (=duurder) in dienst hebben en dus langer open blijven.

@Anja - Het was niet makkelijk, zoals altijd

@Marion - Inderdaad een zomer om niet te vergeten, ook omdat al onze familie bij elkaar was. Ik heb dit jaar veel minder naar het zwembad kunnen gaan, niet alleen door alles gaande maar ook door het weer. Ik heb dan ook regelmatig twee kilometer gezwommen in plaats van een zoals vorig jaar.