Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, augustus 16, 2018

Alle drie de kinderen even thuis

Rick en ik slapen tot acht uur uit en Kai is ons al voor beneden. Hij maakt ook onze eieren bijna op en die had ik nu net als ontbijt willen hebben. Als Katja beneden komt zegt zij graag ontbijt van Starbucks te willen dus dat komt mij ook prima uit.

Het wordt een warme dag met zo'n 35 graden!

Tegelijkertijd met Rick vertrek ik, hij naar zijn werk, ik om ontbijt te halen. Ik haal eerst meer eieren en melk van Safeway. Dan bestel ik onze koffies en egg bites.

De drankjes zijn al gauw klaar maar ik wacht zeker een kwartier op de egg bites! Het blijkt dat er veel mobiele bestellingen binnenkwamen, maar ik vind het raar dat die voorrang krijgen boven klanten, die al in de winkel zijn!

Thuis leg ik het ontbijt op het eiland en haal dan de melk en eieren uit de van. Dom!!!! Als ik een paar seconden later weer binnenkom heeft Orion Katja's bacon en ei egg bites al verorberd en ik kan nog net voorkomen dat hetzelfde lot die van mij overkomt.

Katja heeft geen tijd om te wachten op nieuwe, dus zij eet mijn egg bites en ik ga nieuwe halen. Ik bestel ze via de app en inderdaad staan ze al klaar als ik binnenloop. Die eet ik dan maar meteen op het terrasje van Starbucks op want inmiddels heb ik flinke trek!

Thuis haast ik me naar boven voor mijn uur cardio op de elliptische machine en mijn tien trappen op en neer. Terwijl ik aan het sporten ben hoor ik Saskia ook thuiskomen. Zij heeft haar katten mee en Orion, die zo rustig aan mijn voeten lag, moet daar even flink tegen blaffen.

Eindelijk zien we meer vlinders, ik maakte me al zorgen

Als ik klaar ben komt Katja terug met een nieuw kapsel. Alleen is ze er niet helemaal tevreden over. Ze vindt het te kort en te weinig uitgedund. Daarvoor moest ze $95 neertellen dus Katja is niet happy.

Mona zei nog dat Katja blij mocht dat ze mijn haar niet heeft. Niet bepaald een aardige opmerking, maar typisch Mona, diplomatiek is ze niet. Toch ben ik wel altijd tevreden dus blijf teruggaan. Katja's haar ziet er ook prima uit, maar ik kan me voorstellen dat $95 haar veel te gortig is voor gewoon een knipbeurt.

Katja wil heel graag sushi gaan eten als lunch en ik beloofde haar gisteren bij Sushi Yoshi te gaan eten. Jammer genoeg willen Kai en Saskia niet mee. Zij gaan samen thuis lunchen want Saskia moet studeren en Kai heeft vertaalwerk te doen.

Eigenlijk is het ook wel net zo leuk om even met de kersverse Mrs. Ayles te eten. We krijgen een tafeltje buiten op hun gezellige terrasje met allerlei planten. Ik bestel een bord sashimi en Katja's ogen zijn groter dan haar maag want zij krijgt een enorm bord met sushi rollen. Ik help haar wel een beetje zonder de rijst te eten, maar er blijven toch drie stukjes over.

We genieten wel flink van al het lekkers en dit blijft mijn favoriete sushi restaurant in Vienna. Jammer genoeg wil Rick hier niet vaak heen, omdat het zo klein is en hij de bediening niet zo vriendelijk vindt als bij Yama, het andere goede Japanse restaurant.

Dan is het tijd om boodschappen te doen voor het avondeten. We gaan eerst naar de Giant waar we gehakt voor burgers en wat groente kopen. Dan ren ik nog even de CVS in voor een huwelijksverjaardagkaart voor Rick. De rest van ons lijstje werken we af bij Whole Foods.

Thuis kleden we ons allemaal in badkleding en lopen naar het zwembad. Daar vinden we nog vier stoelen in de schaduw en lezen eerst wat. Voor de kinderen is er een of ander prijs opduiken spel en we willen dan niet in het zwembad zijn.
Bij de ingang van het zwembad zien we deze hertenfamilie

Zodra die wedstrijd voorbij is gaan wij van het koele water genieten. Kai en Saskia gooien een balletje naar elkaar en Katja en ik kletsen gezellig zonder ons haar nat te maken. Wij gaan beiden nog ergens heen vanavond en hebben geen zin ons haar te wassen.
Kai en Saskia vermaken zich goed

Katja heeft afgesproken met een vriendin van Virginia Tech, die binnenkort naar Denver verhuist. Ze gaan elkaar treffen bij de Tysons Bier Garten. Rick en ik gaan naar Sea Pearl waar onze vrienden, die we al zeker 15 jaar kennen, Denise en Michael, afscheid nemen. Zij gaan met pensioen en verhuizen eind deze maand. naar Durham, North Carolina.

Het is gezellig bij Sea Pearl met heel veel bekenden. We komen er om half zes aan en het zit al vol. We waren van plan maar een uurtje te blijven, maar zoveel mensen willen weten over de bruiloft en wij over hoe het met hen gaat dat het al tegen zevenen loopt voor we vertrekken.

Voor we op pad gingen had ik de kerstomaat, augurk en olijfsalade al bereid. Die is weer een succes. Rick grilt de burgers voor Katja en hem en veggie burger voor Saskia. Kai en ik hebben kipspiesjes met groentes. Ook zijn er gegrilde asperges en voor de kinderen maiskolven.

Het wordt zo gezellig! We eten buiten en het loopt al tegen negenen als we naar binnen gaan. De anderen gaan nog naar de bioscoop voor de film The Meg. Saskia maakt zich zorgen dat het te intens gaat zijn voor haar, maar Kai haalt haar over mee te gaan.

Voor mij is dat veel te laat. Ik heb al de hele dag rugpijn en hoofdpijn en dat maakt moe. Ik ga dus in mijn stoel liggen met de tv aan op de achtergrond en dit blog schrijven. Morgen vertrekt Katja alweer vroeg dus deze korte tijden met zijn allen bij elkaar zijn me zeer dierbaar!

5 reacties:

Anja L. zei

Dat is zeker vervelend als je een hoop geld voor een knipbeurt betaald en niet tevreden bent. Voor dat geld kan ik mijn haar laten wassen, knippen en verven.
Wat een gezellig bliksembezoek was dat van de kinderen.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Niet de meest tactische opmerking van je kapster :-/
Ikzelf laat me af en toe door een andere kapster knippen, zit het nét weer even anders.
Gezellig ja om de hele familie weer even bij elkaar te hebben!
Lian

Petr@ zei

Ik heb echt een vaste kapster anders is het elke keer weer anders. En gewoon fijn om niet steeds opnieuw uit te moeten leggen hoe je het wil. 95 dollar is wel echt heel veel! Ook voor Amerikaanse begrippen?

Jammer dat jullie vrienden gaan verhuizen.

Anoniem zei

Grappig zeg,heb van de week ook dezelfde grote vlinder op de foto gezet als die van jou.
Die zat ook op mijn vlinderstruik,van de ene bloem naar de andere toe..
Had deze vlinder voordien nog nooit gezien.
Niet normaal zeg,zo duur zeg,alleen maar knippen?
En dan ook nog te kort geknipt,zou er ook van balen.
Zijn bij jullie geen thuiskappers?
Fijn weekeend!

groetjes Joke

Petra zei

@Anja - Hier is het echt zo duur, sommige salons zijn zelfs over de $100! En daar moet nog fooi bovenop.

@Lian - Ik ben al jaren bij Mona, want die weet hoe ze mijn haar er het beste uit kan laten zien. Ik heb inderdaad steil dun, maar wel veel, haar. Ik moet er dus wel volume in geknipt krijgen en over het algemeen zijn de Amerikaanse kapsters niet zo goed (Mona is Libanees en in Europa opgeleid). Hoewel mijn haar voor de bruiloft wel heel erg mooi gedaan werd door een Amerikaanse.

@Petra - Hier ook een vaste kapster. $95 is wel ongeveer de norm voor de betere kappers hier. Je kunt ook goedkoop gaan maar dan weet je maar niet wat het wordt.

@Joke - Die vlinder heet de Eastern Tiger Swallowtail en is ietsje anders dan die je in Nederland ziet. Dat is een Koningspage bij jullie. Van thuiskappers heb ik nog nooit gehoord hier.