Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 29, 2018

Een zeer warme dag!

Het is vreemd om op te staan zonder Kai al beneden te zien. Hij is weer veilig in Duitsland aangekomen. Wel doodmoe, want hij heeft geen oog dicht gedaan. De vlucht naar IJsland was te kort.

Het is al bijna dertig graden en heel vochtig. Ik pocheer een ei in de magnetron en snijd een tomaat in plakjes. Daarbij een flinke mok koffie, die Rick al voor me zette en ik geniet van het niets hoeven.


Hoewel, natuurlijk moet ik van mezelf wel mijn uur cardio doen boven op de elliptische machine. Sommige dagen noem ik die ook liefhebbend mijn martelwerktuig. Vandaag valt dat alles mee en het uur gaat snel en ik ben blij zo snel "gerend" te hebben dat ik mijn 10000 stappen bijeen heb.

Met Orion ga ik even de tuin in maar het is te warm voor hem. Hij heeft geen animo om kunstjes te doen of ergens achteraan te rennen. Ik kan het hem niet kwalijk nemen. Een wandeling is ook geen goed idee want met dit weer is het asfalt en cement te heet.

Voor ik het weet is het lunchtijd. Ik haal wat groentes van de salad bar bij Whole Food en heb daar een blikje sardientjes bij. Ik ben dol op sardientjes, maar juist met huid en botjes en alles wat ik hier vind zijn "boneless and skinless". Zo jammer! Toch smaakt het me best.

Met smacht wacht ik tot ik om vier uur naar het zwembad kan om het klamme van me af te spoelen. Orion doet dat weer eens in de vijver en als die groter was geweest was ik er ook in gegaan. Ik kan goed tegen de warmte, maar ik zit nota bene (weer in een heel spannend boek van Nora Roberts) te lezen en toch transpireer ik, zo vochtig is het.
Nat is hij een stuk rustiger

Bij het zwembad ben ik dan ook de eerste, die er binnen loopt. Ze hebben alleen de waterkanonnen aanstaan en die staan op de zwembanen. Ik zwem een paar baantjes, maar ik vind het zware water op me niet fijn. Niet erg, ik ben afgekoeld en heb toch geen zin me verder in te spannen.
Zulke sterke stralen, ik had gewild dat ze ze uit deden, maar ja

Om de een of andere reden voel ik me heel emotioneel. Het huilen staat me nader dan het lachen en ik probeer mezelf uit deze funk te halen. Ik weet wel dat het is omdat we net zo'n heerlijke zomer achter de rug hebben en hoezeer ik het ook wil negeren, ik vind het natuurlijk wel moeilijk dat onze kinderen allemaal ver weg wonen. Het zal wel weer overgaan, maar vandaag heb ik even een down dagje erdoor.

Gelukkig komt Rick me tegen zessen weer opvrolijken. Met zijn tween is het ook leuk en ik vind mijn ritme wel weer. We genieten beiden nog even van het koele water en gaan dan huiswaarts.

We bestellen avondeten van Al Nakheel, een Libanees. Ik heb een kipspiesje met Fattoush salade, die vooral lekker is door de sumac erop.  Er komt ook een superlekker knoflooksausje bij mee, ik vrees dat ik morgen zal stinken!

Vanavond kijken we achterstallige afleveringen van America's Got Talent. Er is veel talent, maar in voorgaande jaren had ik altijd favorieten en dit keer niet echt. Maakt het niet minder leuk, daar niet van.

6 reacties:

Anja L. zei

Je mag toch best een ‘huildagje’ hebben. Je had een leuke zomer en die loopt nu op zijn eind.
Gelukkig heb je nog een paar leuke tripjes in het vooruitzicht.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Heel herkenbaar dat soort dagen...je rot voelen zonder dat daar direct aanleiding voor is.

Anoniem zei

Geloof het of niet, met de zeer hete weken hier in Ned. 'trakteerde' ik mezelf wel eens op een douche in de tuin met de tuinslang! Onze buren hebben ook een vijvertje in de tuin en buuf ging pootje baden, helaas koelde dat niet af want de watertemperatuur in het vijvertje liep behoorlijk op. Misschien is de tuinslang een ideetje voor je Petra. Groetje van Henny Breedijk.

Sally zei

Herkenbaar zulke dagjes. Mis mijn kids ook en zeker nu ik als ‘emptynester’ weer verhuisd ben. En ik merk ook dat ‘ vrienden’ denken omdat ik hier in dit land al eens gewoond heb dat het deze keer dan makkelijker is. Nou nee dus. Is dus 15 jr geleden en qua steden ook niet te vergelijken .
Afijn binnenkort komt 1 kind en Mn ouders. Net als jij veel plannen dan heb je iets om naar uit te kijken.

Marion2 zei

Herkenbaar, hoor. Mijn kinderen wonen weliswaar minder weg dan de jouwe,
maar nog altijd ver genoeg om ze niet al te vaak te zien. Ik hoop dat
ze ooit dichterbij zullen wonen.

Weet je dat met America Got Talent een Nederlandse meedoet: Glennis Grace.
Ze woont gewoon hier.

Petra zei

@Anja - Inderdaad en gelukkig was dat huilerige gevoel vandaag weg

@Petra - Gek, he? Ik heb ze gelukkig niet vaak

@Henny - Goed idee!

@Sally - Voor jou is het helemaal wennen in een nieuwe omgeving en nieuwe contacten leggen. Sterkte!

@Marion - Ja, ik moet alleen zeggen dat ik haar niet zo goed vind