Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 26, 2018

Dag 3 Orlando: Magic Kingdom en Epcot

Ricks wekker gaat om kwart voor zeven en we zijn beiden al wakker. We maken ons klaar en dan brengt Rick me naar de ingang van het hotel. Daar vraag ik een tafel in het zeer saaie restaurant. Omdat ik haast heb neem ik het buffet.

Dat is echt helemaal niets bijzonders voor $20. Ik bestel een omeletje met verschillende groentes en heb er wat cottage cheese bij om tenminste iets te hebben. Dit gaat het hem niet meer worden de komende dagen. Zonde van het geld!

Buiten bestel ik een Uber en krijg Rigone, die uit Haiti komt. Ook hij is een stuk spraakzamer dan de meeste Uber chauffeurs in ons gebied. Ik weet zijn hele familie geschiedenis tegen de tijd dat hij me bij het Transportation & Ticketing Center afzet.

Daar neem ik de monorail naar het Magic Kingdom waar ik om vijf over half negen aankom. Het is leuk voor de herfst versierd en we mogen tot aan het kasteel naar binnen lopen. Ik merk een probleem met de fast passes. De mijne zijn opeens verdwenen uit de app, gelukkig hebben de mensen naast mij hetzelfde probleem. Het is dus van de kant van Disney.







Na een leuke begin ceremonie met natuurlijk Mickey en alle andere belangrijke figuren mogen we het park in. Iedereen rent naar het Zeven Dwergen treintje. Ik heb die twee jaar geleden gedaan en het is leuk, maar niet zo leuk om ervoor in de rij te gaan staan.

Mijn eerste ritje is Winnie the Pooh, zo schattig met alle kleuren en de Heffalumps, die het "eng" maken. De rij is al een stuk langer als ik weer naar buiten loop.

Achter de attractie met de dwergen bevindt zich de Kleine Zeemeermin. Tot mijn verbazing is het hier ook heel rustig. Weer een heel kleurig ritje dat het verhaal van Ariel vertelt. Ik vind zoals altijd "Under the Sea" het leukste gedeelte en liedje.


Als ik weer buiten ben heb ik dorst en echt meer caffeine nodig dan dat slappe kopje koffie bij het buffet. Er staat een man de Disney Vacation Club te verkopen en ik vraag hem om een park kaart en waar de Starbucks is.

Nadat hij daar antwoord op heeft gegeven en mij een parkkaart heeft aangereikt vraag ik ook gelijk even informatie over de Vacation Club. Rick en ik zijn daar wel in geinteresseerd. Binnenkort zullen we gebeld worden met meer info.

Bij de Starbucks staat een lange rij, maar die gaat vrij snel. Als ik mijn koffie aangereikt krijg is het als een levenslijn. Ik had die oppepper hard nodig.

Een ritje wat ik altijd moet doen hier is Pirates of the Caribbean. Er is een wachttijd van 25 minuten dus te overzien. Ik sluit dan ook in de rij aan en op de minuut af 25 minuten later stap ik in het bootje.


Dit blijft een leuk ritje met heel veel te zien.  Johnny Depps als Captain Sparrow is ook overal te zien. Ik moet zeggen hij ziet er levensecht uit. Ik ben op zoek naar de verborgen Mickey's (via een app), maar vind er maar een.

Nu is het tijd om mijn fast pass voor de Haunted Mansion te gaan gebruiken. Wat een leuk ritje is dit ook altijd. Alleen jammer dat er iets misging en we een kwartier tegen de zwevende bol met het hoofd van een vrouw erin moesten aankijken. Ik had dan liever de balzaal met "happy haunts" bekeken.

In de Magic Kingdom mag je It's A Small World niet overslaan ook al heb je de rest van je dag dat liedje in je hoofd. Het blijft leuk, de werelddelen en landen waar Nederland ook vertegenwoordigd is.







Mickey's Philharmagic zou eigenlijk Donalds Philharmagic moeten worden genoemd. Deze 3D voorstelling gaat namelijk voornamelijk over een avontuur van Donald Duck waarbij hij de meeste bekende Disney (teken)filmsterren ontmoet. Een van mijn favorieten in het Magic Kingdom.

Nu is het tijd voor mijn fast pass voor Buzz Lightyear. Tijdens dit ritje moet je zoveel mogelijk "z"s schieten. Meestal doe ik het heel goed, maar dit keer gaat mijn karretje om de een of andere reden telkens met de rug tegen waar er veel schietgelegenheid is. De score maakt niets uit natuurlijk, het ritje is heel leuk.

Hiernaast ligt Monsters Inc. waar een humoristische show wordt gehouden met behulp van het publiek. Rick zegt dat er sprake van is dat deze show weggaat en dat zou ik heel jammer vinden. Ik vind juist die interactieve shows zo leuk, want die zijn nooit hetzelfde.



Dan is het lunchtijd en ik heb een reservering bij Be Our Guest. Ik krijg een menu aangereikt en sluit aan in de rij. Belangrijk om te weten, als je een reservering hebt zul je zeker nog een half uur moeten wachten voor je kunt bestellen!

Voor mij is dat niet fijn want ik wilde dit restaurant verkennen, maar wil ook de parade zien. Dat betekent snel eten. Gelukkig is de salade Nicoise wel erg lekker (zonder aardappelen wat Disney ziet als een aardappelallergie, geen idee of zoiets bestaat).


Precies op tijd voor de parade ben ik weer buiten. Volgens mij is er echt geen betere parade dan een Disney parade! Prachtige voertuigen en iedereen perfect en vrolijk en dansend. Iets kleurrijkers kan bijna niet.







Na de parade ga ik mijn fast pass van de Jungle Cruise gebruiken, Onze gids is Hannah (geen teken van Cody, mijn Uber chauffeur gisteren). Het is een leuk bootritje met allerlei heel subtiele grapjes. Ik bedenk me dat alleen Engelstaligen dit allemaal echt zullen snappen.


Nu ben ik de vochtige hitte beu en besluit wat te gaan shoppen. Ik zie een aantal leuke dingen, maar wil Ricks gedachten daar eerst over horen. Terwijl ik door de winkels loop zie ik opeens een glasblaas demonstratie.




Het is een jonge vrouw uit Baltimore, die ons laat zien hoe zij een vaas maakt. Fascinerend en echt veel vakmanschap. De vaas wordt op bestelling gemaakt en de besteller is er ook. Hij is er zeer tevreden over. Maar hij kan hem niet meteen meenemen, pas morgen is de vaas genoeg afgekoeld.

Tijd voor mij om de monorail naar EPCOT te nemen. Daartoe moet ik eerst bij het Transportation Center overstappen. Dit is de laatste keer EPCOT deze week en ik besluit nog een goed te genieten van het Food & Wine Festival.

Bij Nieuw Zeeland zijg ik neer op een bankje en zie een vrouw met een wijn "slushie". Dat lijkt me wel heel lekker met dit warme weer en bestel ook een frozen wine cocktail. Op een bankje geniet ik ervan.




Dan loop ik verder en vind een bankje bij de fontein in Frankrijk. Daar ga ik gewoon mensen kijken. Een paar schattige kinderen spelen met de fontein en de ouders genieten van een drankje. Ik voel me helemaal happy.

Na een half uurtje ga ik verder. Bij het standje van Spanje wat naast het Duitse paviljoen staan bestel ik nu mijn vissalade. Die had ik gistermiddag al gewild, maar toen waren ze vanwege het weer dicht. Hij smaakt nu extra lekker. Een paar kinderen voeden de eenden en ibis hier, maar worden streng toegesproken door een Disney medewerkster.

Voor Rick naar het park komt besluit ik in Marokko nog een keer een bloody Mary te bestellen. Jalal is er weer en maakt de perfecte cocktail voor mij. Rick meldt dat hij ook in het park is en we ontmoeten elkaar bij Belgie waar Rick een paar biertjes bestelt en ik mijn bloody Mary opdrink.


Naast de Belgie stand staat Brazilie en laten zij nou de overheerlijke kaasbroodjes uit dat land hebben1 Ik kan het niet weerstaan en bestel er een paar. Er is niets lekkerder dan pao de queijo!

Intussen is het tijd voor onze reservering bij het Coral Reef restaurant. Mulan (haar echte naam) is onze serveerster. Voor mij is de garnalencocktail en de Caesar salade genoeg. Rick neemt behalve de garnalencocktail ook nog de biefstuk met verschillende groentes. Het smaakt ons allemaal goed en we rekenen snel af in de hoop nog een ritje te maken.

Dat lukt nog bij Spaceship Earth. Het is veel leuker dat samen met Rick te doen! We vliegen beiden door het heelal na afloop. En dan is het tijd om afscheid van EPCOT te nemen. Rick staat dichtbij geparkeerd en het hotel is dichtbij.

Op de kamer probeer ik dit blog bij te houden, maar tegen elven gaan de snaveltjes toe en oogjes dicht hier. Ook morgen hoop ik weer voor opening bij het Animal Kingdom Park te zijn.



3 reacties:

Petr@ zei

Wat een heerlijke dag weer! Jaren terug waren wij ook in Magic Kingdom in Orlando. Voor alle parken hadden we geen tijd en ook waren de kinderen daar nog te klein voor.

Anoniem zei

Wow Petra ,wat een indrukwekkende foto,s heb je gemaakt in dat Disney park..
Wat is daar veel te zien zeg,zo gaaf en wat een mega grote oppervlakte is dat daar.
Als je dat allemaal moet lopen,pfff
Kun je daar ook ergens opstappen om niet zo ver te hoeven te lopen in zo,n groot park,
bv een treintje of iets anders?
Erg leuke bedel van Pinocchio heb je gescoort,heel erg mooi hoor.
Leuk om zo van allerhande plaatsen waar je heen reist zo,n leuke bedels te kopen.
Als de armband vol hangt ,dan zal die best zwaar zijn vermoed ik..

Groetjes Joke


Petra zei

@Petra - Dit was ook wel luxe om tijd te hebben alle parken te doen. Ik heb ervan genoten.

@Joke - Er zijn wel treintjes en boten in de meeste parken, maar het gros moet te voet. Inmiddels ben ik aan mijn derde armband en heb ze nu alle drie aan. Dat is inderdaad best zwaar!