Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 05, 2018

Halverwege de week alweer!

Vannacht hebben we een warmterecord verbroken voor minimum temperatuur. Het kwik kwam niet onder de 26 graden en dat op 5 september! Het is dus weer lekker warm als ik mijn koffie en ontbijt op het deck nuttig.

De verleiding is iedere keer om hier te blijven zitten en genieten, maar er moet gesport worden. Orion gaat weer braaf mee naar boven en slaapt naast me terwijl ik mijn uur op de elliptische machine doe. Ik lees eigenlijk alleen maar Twitter want het lijkt hier wel een realiteitsshow met de president in de hoofdrol.

Mijn hemel, iedere dag is er iets nieuws. Het stelt mij gerust om alle tegengas, die hij krijgt, te lezen. Er komt nu weer een boek uit wat een heel bekende journalist heeft geschreven. De journalist, die Nixons verraad in de openbaarheid bracht. Natuurlijk claimt Trump dat het allemaal gelogen is, maar deze journalist onderzoekt alles zo grondig dat hij veel geloofwaardiger is dan anderen, die ook boeken schreven.

Enfin, sorry, ik probeer weinig over de politieke situatie hier te schrijven, maar soms wordt het zo'n circus dat ik er niet omheen kan. In ieder geval zorgt het ervoor dat mijn uur cardio snel voorbij gaat.

In de achtertuin ga ik een tijdje genieten van de geluiden daar. De fontein in ons vijvertje is zo rustgevend! De kolibrietjes komen langs en een slimme wesp heeft hun suikerwater ook gevonden. Ik heb een hekel aan wespen, maar deze is slim en komt telkens terug voor een slokje. Gelukkig is hij maar alleen anders zou ik er wat aan doen.


Tegen twaalven moet ik van mezelf naar boven om te douchen. De schoonmaaksters zullen om een uur komen en daarvoor laat ik Orion uit en doe hem in zijn bench. Dan vertrek ik naar het centrum van Vienna.

Bij Walgreens haal ik een stel medicijnen op en zie dat de zonnebrandspray halve prijs is. Die kunnen we voor onze komende reizen goed gebruiken dus ik neem er een paar mee. Nu we ons eigen risico voor medicijnen bereikt hebben hoef ik alleen voor de zonnebrandspray te betalen.

Gisteren vond ik de Med salad with chicken zo lekker dat ik het vandaag weer bestel. Alweer ben ik de enige buiten op het terras. Ik moet toegeven dat het warmer is dan gisteren, maar de tijd om binnen te zitten komt snel genoeg weer.

Omdat ik niet thuis kan zijn als de schoonmaaksters er zijn rijd ik naar het Mosaic District. Daar speel ik een tijdje Pokémon Go, maar niet zo lang als ik had gewild. Zelfs voor mij is het te warm! Ik vlucht de Target in en bij de Starbucks daar bestel ik een ijsthee.

Opeens loopt het tegen drieen en ik haast me naar Lofty Salon. Daar kleurt Carmen mijn haar weer bij en zo ben ik weer keurig voor de komende weken. Terwijl ik daar zit bedenk ik me hoe goed ik me voel en weinig pijn. Voor ik naar huis ga haal ik nog spullen voor het avondeten bij Whole Foods.
Het is echt heel warm voor september!

Thuis maak ik onze favoriete kerstomaat, augurk en olijfsalade en opeens is het daar weer over mijn hele lichaam, pijn! Ik snap er niets van, maar geef er maar aan toe en ga rustig in de voorkamer zitten lezen. Als Rick thuiskomt grilt hij de worstjes en bakt de bloemkool "tots" in de oven.

Het smaakt allemaal heel goed, maar de pijn maakt dat ik me niet lekker voel. Gelukkig kan ik na het eten met de benen omhoog en kijken we naar America's Got Talent. Morgen komt er verandering in het weer wat zomaar de reden voor de pijnen kan zijn.


4 reacties:

Petr@ zei

Gek hè hoe een lichaam kan reageren op weersveranderingen, zelfs een dag ervoor. Gelukkig voelde je je het grootste deel van de dag goed. Vooral prettig als je een poosje stil moet zitten bij de kapper.
Leuk om de foto's te zien van het Mosaic District. Heb ik daar ook het juiste beeld bij.

Anja L. zei

Jammer hoor dat je dan toch ineens pijn krijgt.
Wij boffen hier in Engeland ook met het weer. Pas 1x regen gehad. Dat gaat veranderen nu we naar Liverpool gaan.
Fijne donderdag!

Irene zei

Hoe doe je dat in de winter als het vriest en bar boos slecht weer is wanneer de schoonmaaksters er zijn? Je kan toch niet altijd het huis "ontvluchten" zodra zij komen?

Petra zei

@Petra - Gelukkig was het vandaag weer beter, de mysterie van het lichaam

@Anja - Jullie foto's zijn prachtig, maakt dat ik ook zin krijg naar Engeland op vakantie te gaan.

@Irene - Ja, hoor, dan neem ik Orion zelfs mee. Als hij er niet was zou ik blijven, maar in zijn bench blaft hij niet tegen ze zolang ik er niet ben. In de winter is het eigenlijk makkelijker.