Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 26, 2019

Over een gezellige lunch en meer

Rick staat al voor zevenen op en doet dat niet bepaald zachtjes. Ik ben dus ook vroeg wakker maar doezel nog een uurtje verder. De zon schijnt mooi, maar er staat een koude wind, maar vandaag zal het voorlopig gelukkig de laatste dag onder de tien graden zijn.


Op het nieuws wordt omgeroepen dat de National Park Service de piek bloeitijd van de kersenbloesems in Washington een paar dagen eerder heeft gezet. Ze zullen nu maandag op hun hoogtepunt zijn en dat is dus heel leuk voor de mensen, die ik dinsdag ga rondleiden!

Als ik koffie in wil schenken blijkt er alleen maar warm water in de kan te zitten. Rick heeft vergeten het filter met koffie in het apparaat te doen. We lachen er smakelijk om en Rick zet gauw nieuwe koffie.

Dan vertrekt hij naar zijn werk en ik eet mijn ontbijt van gerookte zalm en tomaat. Daarna moet ik weer aan de elliptische machine geloven. Na iets meer dan een uur heb ik mijn 10000 stappen bijeen en stap er opgelucht weer vanaf. Als het warmer wordt ga ik eens buiten die stappen doen.

Van Macy's heb ik een topje met kersenbloesem erop besteld en gisteren, precies op tijd voor de bloesems, aangekregen. Ik trek het vandaag meteen aan, vrolijk lenteachtig.

Na Orion zijn wandeling gegeven te hebben doe ik hem in de van. Ik heb met Riekje afgesproken te gaan lunchen bij Raouche Café, een Libanees restaurant. Ik had er nog nooit van gehoord en om de een of andere reden is de GPS verwarrend.

Riekje vertelt waar het is en ik ben er inderdaad voorbij gereden. Ik draai om en een paar minuten later ben ik er. Het is een gezellig café en ook heel leuk om Riekje weer te zien. We hebben totaal geen gebrek aan gesprekstof altijd!

Voor ik erheen ging had ik het menu al bestudeerd en ik bestel de fatoush salade met kip shawarma. Riekje neemt hetzelfde maar dan met falafel. Het smaakt opperbest! Weer een café om in gedachten te houden voor de lunch. Rick zal het ook erg lekker vinden.

In ditzelfde winkelcentrum ligt ook een H Mart, een gigantische Aziatische supermarkt. We lopen er doorheen en Riekje is helemaal enthousiast. Je waant je echt in een ander land. We kopen er niets, maar ik denk dat ik morgen terugga en een paar snacks ga kopen.
Allemaal heerlijks van zeewiersalade tot kleine gefrituurde visjes

En eindeloos veel kimchi

Tegenover het winkelcentrum is een leuk tuincentrum. Ook daar rijden we even heen en lopen door de verschillende gedeeltes. Het is wel ontzettend duur allemaal dus we kopen er niets, ondanks dat ik bloemen wil hebben.



Na afscheid van Riekje te hebben genomen rijd ik dan maar naar Whole Foods. Daar zijn de tulpen van goede kwaliteit en betaalbaar. Ik kies twee bossen uit, een roze en een geel met oranje. Ze vrolijken onze kamers weer op.
De "peren" beginnen ook te bloeien. Deze soort heeft echter geen peren en al zijn de bloesems mooi, de soort is niet inheems en doet veel schade aan omliggende planten

Rick komt vroeg thuis want hij is naar de oogarts geweest. Hij ziet wazig want zijn ogen zijn gedruppeld waardoor zijn pupillen heel groot zijn. Ik vind mijn oogarts fijner. Die druppelt niet iedere keer, maar heeft een apparaat waarmee hij foto's van de binnenkant van het oog kan maken.

Voor ons avondeten hebben we weer ons Indiase maal met spinazie, kip en bloemkoolrijst. Het is lekker op zo'n kille dag als vandaag.

Dan gaan de voeten omhoog en de tv aan. We kijken het programma Aerial American van het Smithsonian Channel over Washington DC. Erg interessant en ik ben blij te horen dat mijn rondleiding helemaal correct is qua feiten. Het was weer een dag met een gouden randje!

4 reacties:

Sophie zei

Fijn zulke dagen! Die Aziatische supermarkt klinkt alsof ik er ook wel even wil snuffelen. Wij gaan eens in de zoveel tijd naar de grote Aziatische supermarkt in Amsterdam. Heerlijk!

Petr@ zei

Altijd fijn, een dag met een gouden randje. Zeker op maandag!

Hier staan de bloesems ook prachtig in bloei. Voor mij altijd het ultieme lentegevoel.

Leuk om bevestigd te zien dat jouw kennis over Washington helemaal goed is.

Marion2 zei

Ook hier in de tuin staan de bloesembomen prachtig in bloei.
Het lijkt me geweldig om het in Washington te zien.

Hier vind ik de planten in de tuincentra ook aardig aan de prijs.
Daarom koop ik ze altijd op de markt: goede kwaliteit en heel voordelig.
Een tijdje terug was ik net over de grens in Duitsland bij een tuincentrum
en tot mijn verbazing was het daar veel goedkoper dan bij Intratuin ofzo.
Meteen goed ingeslagen, haha.

Petra zei

@Sophie - Ik heb er vandaag ikan teri gekocht, heerlijk!

@Petra - Inderdaad, nu is het echt lente. Onze weermannen zeiden dat we nu geen dagen onder de tien graden meer gaan krijgen dus dat is heerlijk!

@Marion - Ik snap best dat het duurder is om een tuincentrum te onderhouden, maar Riekje vertelde dat ze de spullen die ze kocht half zo duur vond bij Ace Hardware!