Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 11, 2019

Over een rustdagje

We lagen gisteravond pas om een uur in bed dus het is even moeilijk wakker worden vanochtend. Toch staan we om acht uur op omdat Saskia snel terug naar Richmond wil. Zij is bezig met haar was en ik help haar ermee.

Intussen haalt Rick ontbijt, een acai bowl en soy latte voor Saskia en nitro brew en egg bites voor mij. Hijzelf is weer aan zijn dieet begonnen en heeft daar (een helemaal niet lekker uitziende) cereal voor. Wel drinkt hij er een cappuccino van Starbucks bij.

Als Saskia's was voldoende klaar is dat ze voorlopig vooruit kan pakt ze in. Intussen doen Rick en ik de katten in hun dragers. Flapjack moet daar niets van hebben. Hij ontsnapt uit Ricks armen en rent onder Saskia's bed. Gelukkig lukt het Saskia hem met liefde er weer onderuit te krijgen.

Tegen half tien nemen we afscheid van Saskia. Rick vertrekt naar zijn werk en dan is het weer stil in huis. Gelukkig is Orion er om me gezelschap te houden.

Als eerste ga ik mijn uur op de elliptische machine doen. Aangezien ik zo moe ben zet ik hem op de laagste stand. Het is tenslotte het belangrijkst dat ik beweeg. Iets meer dan een uur later heb ik mijn 10000 stappen bijeen.


Zoals ieder jaar merk ik het uur minder door de zomertijd flink, zeker nu ik ook nog een drie uur jetlag er bovenop heb. Opeens is het twaalf uur en moet ik me haasten met uitpakken en douchen. De schoonmaaksters komen vanmiddag en ik weet nooit of dat om half een of vier uur is.

Nu het nog koel genoeg is om Orion mee te nemen vertrek ik dan ook om half een (uiteindelijk komen de dames om kwart voor twee). Het is lekker weer al staat er een koude wind. Ik besluit mijn favoriete salade van Noodles & Company te gaan eten.

Daar is het druk met scholieren dus ik vraag me af of de scholen om de een of andere reden dicht zijn. Het is geen feestdag, maar soms hebben de leerkrachten een dag aan het einde van het kwartaal nodig om alles af te krijgen.

Na het eten loop ik naar Walgreens waar een heel aantal medicijnen voor mij en Orion klaarstaan. Ik zoek ook gelijk een leuke kaart voor Katja's verjaardag uit. Dat is altijd nog best moeilijk want ik wil er een voor een dochter en de meesten zijn zo zoetsappig! Uiteindelijk kies ik een grappige met Snoopy erop.
De esdoorns bloeien, heerlijk lenteachtig

De volgende stop is de bank en dan speel ik wat Pokémon Go. Opeens krijg ik een flinke vermoeidheidsaanval en besluit dat ik best wat caffeine kan gebruiken. Bij de Starbucks bestel ik een nitro brew en blijf een tijdje in de gezellige coffeeshop zitten.

Als ik eruit loopt zegt een man opeens dat hij geen zin heeft om over vijf jaar zestig te worden. Ik antwoord dat ik dat over drie jaar al word. Dat had hij duidelijk niet verwacht. "You look way younger!", zegt hij verbaasd. Nou, leuk complimentje en ik bedank hem vriendelijk.

Intussen heb ik via de webcam gezien dat de schoonmaaksters klaar zijn. Orion en ik gaan terug naar huis waar hij voor het eerst in bijna een maand weer een botje mag. Toen Django hier logeerde kon dat niet. Orion valt er dan ook met veel plezier op aan.

Rick brengt avondeten mee van Plaka Grill. Hun Griekse salade met gyro vlees blijft ontzettend lekker. Een groot voordeel van de zomertijd is dat het tot bijna half acht licht is. Heerlijk!

5 reacties:

Anoniem zei

Hallo Petra
Toevallig was er afgelopen zondag op de Duitse tv
een heel reis programma over Californien op..
Veel te zien,als je maar weet hebt, waar wat te zien is he..
Dat is op vandaag wel makkelijk met internet.
Zet je hier de URL erbij ,zodat je het programma ook nog kunt bekijken..
Misschien zit er iets bij wat je nog niet gezien hebt..
Geniet er maar van.

Californië - Eine Reise auf dem Highway 1

https://www1.wdr.de/fernsehen/wunderschoen/sendungen/kalifornien-102.html

groetjes Joke

Anja L. zei

Goed dat je toch een uur op de eliptical doet, ook al is het op standje 1 :-).
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Haha, die man. Hoe kom je op zo'n gedachte en om dat ook ineens tegen
zomaar iemand te zeggen?

Ik vroeg me ineens af hoe de schoonmaaksters bij jullie binnen komen.
Hebben ze een sleutel? Als dat zo is, lijkt het me best een beetje
riskant (al gaat het bij jullie natuurlijk al jaren goed).

Tineke zei

Hoe krijg je een studiebeurs , waar Saskia op in gaat schrijven? Gaat het alleen om hoge cijfers halen?
Leeftijd is toch niet zo belangrijk maar; als je maar mee blijft doen in de maatschappij en je gezond blijft.

Petra zei

@Joke - Dank je voor de tip! Ik ga kijken.

@Anja - Zonder beweging voel ik me dan helemaal niet lekker.

@Marion - Ja, ze hebben een sleutel. Zo gaat dat overal hier. De bedrijven zijn verzekerd en geverifieerd dus het zou niet goed voor de zaken zijn als er dingen gestolen zouden worden of zo.

@Tineke - Er zijn allerlei beurzen. Sommigen gebaseerd op cijfers, maar ook op onderwerp of andere kwaliteiten.