Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 12, 2019

Over een zonovergoten dag

Al voor dat we op vakantie gingen was er een irritant piepje ergens in onze kamer. Het gaat om de vijf minuten af met twee piepjes. Rick en ik kunnen maar niet vinden waar het vandaan komt, maar het houdt me wakker dus ik ben vastberaden vandaag de boosdoener te vinden.

Door dat piepje zijn we beiden vrij vroeg wakker. Het is ook prachtig zonnig weer en veel makkelijker om uit bed te komen. De belofte van de lente is er helemaal met de vrolijk zingende vogels.

Jammer genoeg is het nog wel koud en waait er een koude wind. Ik kan niet wachten tot ik weer buiten kan ontbijten, maar dat duurt nog even. Ik snijd een paar mini komkommertjes in reepjes en pocheer een ei. Rick vertrekt intussen keurig op tijd naar zijn werk.

Boven stel ik de elliptische machine in op een zwaarder programma dan gisteren en doe zo mijn uur cardio. Als ik naar beneden loop staat de deur naar ons kantoortje open. Gewoonlijk is die gesloten, maar Orion gaat er weleens op onderzoek uit (en vindt dan niets).

Tot mijn verbazing zie ik dat de orchidee daar, die ik al maanden geen water heb gegeven, opeens weer bloeit! Ik vergeet hem water te geven omdat die deuren dus altijd dicht zijn. Ik geef hem maar snel wat water.


Voor kerst kreeg ik een paar "kastjes" van mijn schoonzus om de spullen op mijn wastafel in te organiseren. Ik was daar al mee begonnen, maar maak het vandaag af. Het ziet er een stuk netter uit dan de verschillende oorbellen doosjes, de make up en flesjes los. Ik houd niet van rommel en dit is een stuk rustiger.

Dan ga ik eens serieus luisteren waar die irritante piepjes vandaan komen. Na op verschillende plekken in onze kamer en in de kast te hebben gestaan denk ik dat ze van onze kast met de tv en satelliet ontvanger komen. Rick raadt aan die dan uit het stopcontact te trekken en inderdaad de piepjes houden op. Nu nog uitvinden wat de reden van het gepiep is.

Voor mijn lunch ga ik naar Lei'd Poke. Dat is verreweg de lekkerste poke bowl in de omgeving. Het is dan ook altijd druk. Ik neem dit keer zeezout tonijn en shoyu zalm met allerlei groentes erbij. Zo lekker is het weer, echt een traktatie.

Orion is natuurlijk gezellig mee en iedere keer als ik terugkom krijg ik hondenzoentjes van hem. Zo schattig! Hij lijkt me echt gemist te hebben want wijkt niet van mijn zijde.

Bij de Giant haal ik wat boodschappen en dan ook bij Whole Foods. Daar neem ik ook een nieuw boeket alstroemeria mee. Het laatste hield het meer dan twee weken uit! Dit zijn de goedkoopste bloemen hier en ze blijven het langst mooi.

Als ik uit een gangpad loop bots ik bijna tegen een andere vrouw aan. Zij merkt op dat we bijna dezelfde boodschappentas hebben. Die van haar is ook van Superfood in Aruba. Zij blijken net zulke grote fans van het eiland te zijn als wij en ze zegt dat Superfood (van Jumbo) haar favoriete supermarkt ter wereld is met al zijn Nederlandse producten. De tas ervan is lekker groot dus er kunnen heel wat boodschappen in.

Op de terugweg stop ik bij een van de tuinen met een krokusveld. Bij sommige mensen kun je het gras nauwelijks zien, zoveel krokussen zijn er. Het is zo'n vrolijk gezicht! Wij hebben geen krokussen in onze tuin, maar de narcissen bloeien bijna en de tulpen, die Rick in de herfst heeft geplant, komen ook omhoog.


Thuis haal ik mijn Kindle tevoorschijn en ga in de voorkamer in het zonnetje lezen. Een boek is uit en het volgende begonnen. Beiden van Nora Roberts, het blijft een van mijn favoriete schrijfsters.

Rick komt thuis en gaat eerst bladeren harken in de voortuin. Dan hebben we zalm, Mexicaanse koolsla en bloemkoolpuree als avondeten. Die Mexicaanse koolsla van Whole Foods vind ik veel lekkerder dan gewone koolsla waar zoveel mayonnaise inzit. Deze is veel lichter en een beetje pittig met jalapeno's er doorheen.

Dan wil ik Project Rembrandt gaan kijken, maar de laatste aflevering op NPO Start is van 24 februari. Is het er de afgelopen paar zondagen niet geweest of is er iets vreemds aan de hand met NPO Start?

4 reacties:

Carla zei

Er was de afgelopen 2 weekenden schaatsen op tv, wk allround in Calgary en de worldcup finale in Salt Lake, dus allebei voor ons in de avond. Ik meen me te herinneren dat ze zeiden dat project Rembrandt daardoor niet uitgezonden werd!

Tineke zei

crocussen en sneeuwklokjes zijn heel dankbare bolletjes, eenmaal gepoot komen ze elkaar terug, evenals de narcissen.
In huis zijn blauwe duifjes ook heel leuk en ze gaan lekker ruiken, uitgebloeid kunnen ze in de tuin voor volgend jaar ; loof laten afsterven in de tuin .

Anja L. zei

Handig van die kastjes voor op de wastafel. Het ziet er netjes uit zo. Ik zie dat jij dezelfde contactlens vloeistof gebruikt als ik vroeger gebruikte.
Project Rembrandt is inderdaad niet uitgezonden vanwege schaatsen, komende zondag is er weer een uitzending.
Jullie avondeten klonk erg lekker!
Fijne woensdag.

Petra zei

@Carla - Oh, dat verklaart het, dank je!

@Tineke - Inderdaad verspreiden narcissen zich ook mooi.

@Anja - Ik ben heel blij met mijn opgeruimde wastafel, alles is zo makkelijk te vinden nu