Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 28, 2019

Over een gezellige lunch en een leuk cadeautje

Ja, hoor, de wekker gaat weer om zeven uur en met de zon vrolijk aan de hemel staan wij uitgerust op. Ik althans wel, Rick moet zoals altijd even wakker worden. Ik heb, nu ik ongeveer tegelijkertijd met hem opsta, geleerd maar niet tegen hem te praten tot hij zijn thee opheeft.

Mijn nieuwe koffiezetapparaat is er nog niet dus ik ga weer naar Starbucks voor een nitro brew. Ook ben ik gisteren vergeten ontbijt ingredienten te halen, dus ik geniet weer van de egg bites. Het is al 28 graden om kwart voor acht!

Na mijn ontbijt op het deck te hebben gegeten en afscheid van Rick te hebben genomen ga ik naar boven. Daar doe ik iets meer dan een uur op de elliptische machine en heb dan mijn tienduizend stappen bijeen.


Dan ga ik een uurtje buiten zitten en geniet van de kolibrietjes, die telkens van de nectar komen drinken. Er zijn er zeker twee. Eentje blijft vliegen en lijkt schichtiger. De ander gaat rustig zitten drinken, vleugeltjes opgevouwen. Zo schattig en ik geniet enorm van deze kleine gastjes.

Na een verfrissende douche ga ik Vienna in. Gisteren besloot Orion mijn noodtasje met reistoiletspulletjes uit mijn reistas te vissen en o.a. de tandpasta en mascara op te kauwen. Gelukkig niet op het tapijt, maar ik heb die spulletjes nodig voor het geval we onverwacht ergens moeten overnachten.

Bij Walgreens vind ik de reisspulletjes en precies wat ik nodig heb. Ook haal ik gelijk maar weer een recept op. Ik laat het nu zo instellen dat ik maar een keer per maand hoef te gaan om al mijn herhaalrecepten op te halen.

Orion heeft zijn laatste botje weer op geknauwd dus bij Petco naast Walgreens koop ik nieuwe lekkernijen voor hem. De Whimzees zijn er ook weer, een hondensnack uit Nederland, dus die neem ik ook mee.

Om half een heb ik met Riekje afgesproken bij Zoe's Kitchen. Zij is er nog niet dus ik wacht in de schaduw want het is inmiddels 34 graden. Riekje komt niet veel later en we bestellen beiden de bloemkoolrijst bowl met zalm.

We eten buiten aan een tafeltje in de schaduw. Riekje heeft nog een verrassing voor mij, drie leuke Nederlandse pins. Die kan ik mooi aandoen voor rondleidingen of Nederlandse feestdagen. Hartstikke leuk, ik ben er erg blij mee!

Zoals altijd hebben we heel wat gesprekstof. Voor we het weten is het kwart voor twee en nemen we weer afscheid. Volgende keer wil Riekje mij bij haar thuis uitnodigen. Dat lijkt mij ook heel leuk. Jammer genoeg is het vanwege Orion minder makkelijk voor mij om mensen uit te nodigen.

Thuis verkleed ik me snel in badkleding en loop naar het zwembad. Daar zwem ik twintig baantjes, een halve kilometer. Het water is heerlijk en ik voel me zen. Maar eenmaal weer op mijn ligstoel kan ik me niet echt ontspannen en dat wil ik wel want ik heb veel pijn vandaag om onverklaarbare redenen.

Mijn perfecte plekje maar teveel lawaai!

Op de parkeerplaats voor het zwembad zijn ze bomen aan het vergruizelen. Dat is lawaai. Om dat te overstemmen staat de muziek vandaag extra hard. Ik besluit liever op ons deck te gaan lezen. Intussen houd ik ook de voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en de VS in de gaten. Een finale tussen de VS en Nederland zou super zijn!

Opeens begint het vervaarlijk te donderen. Zo hard dat het deck trilt. Maar ik heb blauwe lucht boven mijn hoofd. Op de buienradar zie ik dat de onweersbui net ten noorden van ons zit. Het is vreemd, harde donder en bliksem, maar (nog) geen regen.
Mooie luchten, dat wel

Rick komt vroeg thuis en we besluiten naar B Side te gaan voor ons avondeten. Onderweg begint het met dikke vette druppels te regenen. We zien ook een indrukwekkende bliksemschicht. Gelukkig heb ik mijn paraplu mee en loop droog het restaurant binnen.

Nadat Rick geparkeerd heeft is het alweer droog. Jag begroet ons als oude bekenden en weet al dat ik een glas rose wil. Daarbij hebben gegrilde shishito pepers en allerlei lekkere charcuterie. Het smaakt allemaal weer super lekker!

Intussen zijn de onweersbuien weer weggetrokken. De vuurvliegjes dansen weer leuk. Tijd voor mijn luie stoel en mijn achterstallige tv shows kijken. Het is weer weekend en ik zie ernaar uit dat met Rick door te brengen.

4 reacties:

Petr@ zei

Ik hoop dat ik weer kan reageren. Dat lukte niet op je vakantie blog (maar wel heel erg van je verhalen en foto's genoten!).

Hopelijk zijn de pijnen nu over of minder in elk geval. Misschien weer naar de infrarood sauna?

Tineke zei

Ja, mij lukte het ook niet om op je reisblog te reageren. Leuk dat jullie het zo goed met elkaar kunnen vinden.
Wij zijn ook weer terug bij gewoon filter koffie ; lekker met gekookte melk!
Wij waren ook niet aangekomen op de vakantie, je kunt tegenwoordig overal verantwoord eten , als je oplet.
Wij hadden vandaag zussen/schoonzussendag; heerlijk gefietst , gelunched , bijgekletst en leuke rondleiding in kasteel.
morgen een saxofoonconcertje en verder lekker niets.

Anja zei

Ben weer bijgelezen. Mooie trip heb je met Chris gemaakt, je foto's riepen herinneringen op.

Petra zei

@Petra - Vreemd, anderen zeiden ook al dat ze niet op het blog konden reageren. Terwijl ik het wel handig vond iedereen apart te kunnen antwoorden dan ipv deze @ antwoorden.

@Tineke - Inderdaad, ik hield gewoon mijn dieet aan en we waren actief.

@Anja - Het is er zo mooi! Mijn fotografie hart zou er wel weken willen blijven.