Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 13, 2019

Over heel wat stappen voor de week en een gezellig happy hour

Het heeft vannacht flink geregend. Ik hoorde de regen op het dak toen ik midden in de nacht wakker werd. Het is dan ook bewolkt als we opstaan, maar op de buienradar app zie ik dat de ergste regen naar het oosten is vertrokken.

Om zeven uur gaat de wekker en Rick staat op. Ik blijf nog even op mijn telefoon lezen, maar tien minuten later ben ik ook beneden. De koffie pruttelt en Rick drinkt zijn thee. Hij wil er geen collageen proteine poeder in. Jammer, want ik denk dat hij er echt baat bij zou hebben.

Mijn ontbijt van een cracker met brie en mini komkommertjes smaakt weer lekker. Dan ga ik al om kwart voor acht naar boven om mijn uur cardio op de elliptische machine te doen. Rick neemt halverwege afscheid om naar zijn werk te vertrekken. Ik ben blij dat hij nu goede banden heeft.


Als ik klaar ben zie ik op mijn vriendenlijstje van Fitbit dat ik op nummer een sta. Ik ben genoeg competitie gericht om dat toch wel heel speciaal te vinden. Dee, die altijd op nummer een staat en dan duizenden stappen meer dan ik heeft, moet het even met de tweede plaats doen.

In de miezerregen rijd ik naar Anytime Fitness. Daar heeft Sharon weer een intens half uur personal training voor me. Ik ben blij dat ze altijd veel buikspieroefeningen geeft want Rick heeft nu ook weer van zijn dokter te horen gekregen hoe belangrijk het is die spieren te versterken.

Lisa, mijn masseuse, vertelde me dat ze softshell krab had gegeten bij Clarity. Met dit druilerige weer heb ik zin om mezelf te trakteren en ik neem plaats aan hun bar. Dit is een uitstekend restaurant en dat is ook te merken aan de bediening.

Na het menu bestudeerd te hebben bestel ik de venkelsoep en natuurlijk de softshell krab. Die soep is zo lekker dat ik mijn bowl bijna schoonlik! Ook de krab is het geld helemaal waard. Het is hapje voor hapje alsof er een engeltje op mijn tong piest, zoals mijn opa altijd zei.


Op weg naar huis haal ik nog wat botjes voor Orion bij Petco en komkommertjes voor mijn ontbijt bij Whole Foods. Intussen is het droog en laat de zon zich ook af en toe zien. Toch is het niet warm genoeg voor het zwembad.

Orion en ik vermaken ons op het deck. De scholen zijn vandaag klaar voor de zomer en bij de buren achter ons geeft het meisje een feestje. Aan mij de taak om Orion niet constant te laten blaffen. Ik moet zeggen dat hij goed naar mij luistert en een botje maakt altijd alles goed.
Tegen half vijf begint het te betrekken en opeens komt er een hoosbui over ons heen. Gelukkig zijn we net op tijd binnen! Ik hoor weer een flinke klap en het blijkt dat dit keer een boom in de achtertuin van onze achterburen knapte. Een tak zo dik als de boom zelf brak af!

Het is gelukkig weer droog als Chris me op komt halen voor ons maandelijkse happy hour. Bij Red Galanga vragen we een tafel voor zeven personen. Uiteindelijk zijn we maar met zijn vijven want twee komen niet opdagen.

Wel komt er dit keer een dame, die wij allemaal nog niet kennen. Keely is vriendinnen met een paar bekenden van mij dus zo is ze bij de groep gekomen. Nu ik haar zie heb ik haar al vaker ontmoet maar we weten beiden niet meer waar. Ze past er in ieder geval goed bij en het gesprek is weer zeer geanimeerd.

Voor het eten bestel ik weer wat sashimi maar zondig ook met een mini groente loempiaatje. Die is zo lekker en eens in de zoveel tijd moet het kunnen. Iedereen is altijd zeer tevreden over het eten hier.
Om zeven uur nemen we afscheid. Chris had me thuis kunnen brengen, maar Rick staat al klaar op de parkeerplaats. Gewoonlijk sms ik hem of hij me op kan halen. Dit keer besloot hij het gewoon te doen op weg terug van zijn werk. Zo lief!

Vooral culinair was vandaag een hoogtepunt. Ik zal mezelf ervan moeten weerhouden om die softshell krab nog eens te gaan eten bij Clarity! Het happy hour is ook nog steeds populair dus ik heb die voor juli al geboekt.

3 reacties:

Anja L. zei

Gewoon een lekkere dag met een gezellige maaltijd om het af te sluiten.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Heel belangrijk, de buikspieren! Maar dan wel álle buikspieren en daarnaast ook de rugspieren want die vallen ook onder de core spieren. Daarom is personal training zo fijn, dan komen alle spiergroepen aan bod waar je zelf misschien niet aan denkt.

Petra zei

@Anja - Ja, lekker relaxt

@Petra - Inderdaad, de personal training helpt daar erg mee