Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 12, 2019

Over een infrarode sauna en een idyllische middag in het park

We staan weer keurig om zeven uur op. Dat gaat me ook helpen vroeg op te staan tijdens mijn vakantie met Chris volgende week. Als ontbijt pocheer ik een ei en snijd weer een paar komkommertjes in reepjes.

Rick probeert vanochtend de collageen proteine in zijn thee. Hij beweert dat hij het wel proeft. Hoe weet ik niet want ik proef mijn koffie nog eens heel goed en als ik het niet wist zou ik niet raden dat het poeder erin zit.

Terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werk begin ik aan mijn uur op de elliptische machine. Ik ben al halverwege als Rick afscheid neemt. Ik vind het heel fijn om zo vroeg al klaar te zijn met sporten!

Gisteren reageerde Mona, mijn kapster, die ook allerlei andere diensten verleent in haar salon, op mijn Facebook post dat ik zoveel pijn had na mijn massage. Ze nodigde me uit voor een gratis sessie in haar infrarood sauna.

Daar maak ik natuurlijk graag gebruik van. Ik bel haar om kwart voor tien zodat ze de sauna kan verwarmen. Om tien uur ga ik erin en Mona zet de timer op drie kwartier. Het is werkelijk heerlijk en ik merk dat het echt helpt. Ik neem me voor vrijdagochtend nog eens te gaan.



Thuis neem ik Orion mee voor zijn wandeling en bedenk me intussen waar ik wil lunchen. Dat wordt Lei'd Poke. Daar aangekomen staat de rij tot buiten de deur en ik besluit via de app te bestellen. De rij is nog niet veel korter als ik vijf minuten later mijn poke bowl gewoon op kan halen.

Het is te druk om in het restaurant te eten dus ik rijd naar Whole Foods. Daar koop ik een flesje water met elektrolyten. Dan neem ik mijn lunch mee naar een bankje in het rustige tuintje naast de supermarkt. Die ligt naast het W&OD pad en is een kleine oase van bloemen, vlinders en bijen. Het smaakt allemaal extra goed hier.

Intussen laat Arlo me weten dat de schoonmakers bij ons huis zijn aangekomen. Ik moet dus een paar uur iets gaan doen. Ik kijk naar het prachtige weer en besluit Meadowlark Gardens weer eens een bezoek te brengen.

Gelukkig wordt me bij de ingang nog altijd gevraagd of ik "al" 55 of ouder ben. Het bevestigende antwoord betekent dat ik maar $3 entree hoef te betalen. Eenmaal in het park zie ik een aantal serieuze fotografen rondlopen. Ik heb dit keer mijn camera niet mee en moet het met mijn telefoon doen (die ook goed werk verricht).

Het leuke hier is dat het ook een Pokémon Go mekka is. Er zijn overal Poke Stops en gyms. Jammer genoeg voor mij zijn de gyms allemaal rood, spelers weten waarom dat jammer is.


Er rennen chipmunks voor me langs, maar die zijn te snel om te fotograferen. Op een gegeven moment zie ik echter iets springen en het blijkt een prachtige kikker te zijn. Hij blijft keurig poseren dus ik maak er de nodige foto's van. De kikkers hier hoor je wel, maar er een zien is ongewoon.


In het meer afgelegen gedeelte ga ik een tijdje aan een meertje zitten. Het is zo mooi en rustig hier, al die natuurgeluiden ook. Ik ga bijna liggen en een dutje doen, maar daar is de bank toch iets te hard voor.



Na een tijdje loop ik weer verder tot ik een Adirondack stoel vind, ook weer met uitzicht op een van de meertjes. Hier blijf ik tot ik op de webcam zie dat de schoonmakers klaar zijn. Met dit schitterende weer is dit park zo idyllisch. Ik rijd helemaal ontspannen naar huis.




Daar is Orion natuurlijk weer heel blij me te zien. We vermaken ons even op het deck maar tegen vijven wordt het me te koel (al is het nog 25 graden). Ik ga in de voorkamer verder lezen in mijn boek tot Rick thuiskomt. Het boek speelt in Nags Head waar we net waren en het is een leuk verhaal.

Voor ons avondeten maakt Rick barramundi en bloemkool tots in de oven en de groente is heel saai boontjes uit blik. Daar had Rick zo'n zin in en ach, voor een keer vind ik het prima. Die barramundi in citroen saus is verrukkelijk, ik hoop dat Whole Foods die in hun assortiment houdt.

Vanavond zijn er leuke quiz shows op tv. Rick zegt dat ze oude shows terugbrengen. Ik ken ze niet maar het is vermakelijk om te kijken. In de zomer zijn er altijd heel andere programma's op tv. Ik moet zeggen dat ik veel minder pijn heb dan gisteravond. Die infrarood sauna is de moeite van het herhalen waard!

4 reacties:

Irene zei

Waarom schaft je zelf geen infrarood sauna aan?
Je kan ze overal plaatsen waar een stopcontact aanwezig is!
Ze worden over het algemeen geleverd als bouwpakket dat je zó in elkaar kunt "clicken".

Anja L. zei

Wat fijn dat de infrarood sauna zo goed hielp, je rustige middag in het park zal ook geholpen hebben.
Mooie foto’s ook al zijn ze met je telefoon gemaakt.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Wat fijn dat de infrarood sauna goed helpt! Lief dat Mona het aanbood.

En verder ook een heerlijke relaxdag. Fijn om zulke mooie natuur om je heen te hebben. Met een boek erbij zou ik me daar wel een paar uurtjes kunnen vermaken. Ik ben te onrustig om gewoon te gaan zitten.

Grappig dat Rick zegt dat hij de poeder in de thee wel proeft. Is het niet omdat hij dat verwacht, omdat er iets 'geks' in zit?

Petra zei

@Irene - Als het inderdaad goed helpt gaat het op mijn verjaardag of kerst verlanglijstje. Eerst maar eens vaker doen en resultaten zien.

@Anja - Dat park is zo fijn! Vooral op dagen als gisteren als het heerlijk en niet vochtig weer is.

@Petra - Ik zit er ook niet gewoon, hoor. Ik lees wat en speel spelletjes op mijn telefoon. Geen idee hoe Rick de poeder proeft maar hij wil het nu niet meer, jammer genoeg.