Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 16, 2019

Over een leuk Vaderdag weekend

Zaterdag

Uitslapen is er niet bij als de zon de kamer binnen schijnt en net na zevenen staan Rick en ik naast ons bed. Hij gaat Orion even uitlaten terwijl ik mijn ogen indoe, zoals ik dat noem, en mijn medicijnen neem.

Oh, en een veegje oogpotlood en mascara moet ook voor ik me aan de buitenwereld kan tonen. Rick heeft het zo makkelijk dat hij gewoon zomaar klaar is als hij wakker wordt.

Voor ons ontbijt gaan we natuurlijk naar Starbucks. Rick bestelt via de app en bij de drive thru in Vienna staat het allemaal klaar. Egg bites als ontbijt, Rick ham en cheddar, ik eiwit met paprika, en nitro brew ijskoffie en cappuccino om te drinken.

Zaterdag is marktdag dus we lopen even door het gezellige wekelijkse marktje. Veel stelt het niet voor, maar het is een leuke zomerse traditie. Dit keer komen we geen bekenden tegen. De markt bij Mosaic op zondag is veel groter en interessanter maar daar gaan we morgen geen tijd voor hebben. 



Er wordt van alles aan gedaan om vlinders en andere insecten aan te trekken

We spelen wat Pokémon Go en gaan dan huiswaarts. Ik doe mijn deck routine en Rick gaat de tuin opruimen, die weer bezaaid ligt met takken na de laatste storm. Rick is altijd een bezige bij op zaterdag.
In de tuinen van de buren bloeien de hortensia's en ik wil ook zo graag zo'n struik!

Als hij klaar is met stokken ruimen neemt Rick Orion mee in de van en brengt zijn oude fiets naar de schroot. Hij heeft gekeken of fietsenmakers er interesse in hadden en dat was niet het geval. Het valt Rick zoals altijd zwaar om afscheid van iets wat hij al lang heeft te nemen. Maar op deze fiets kon niet meer gefietst worden.

Na ons vroege ontbijt hebben we ook al vroeg weer trek in lunch. We rijden naar het Mosaic District en besluiten bij Choolaah Indian Bbq te gaan eten. Ik neem dit keer de salade met zalm want de kip staat me tegen. De zalm is heerlijk en die wordt het voortaan. Ik zou mezelf bijna een pescatarian kunnen noemen als ik niet af en toe biefstuk of varkensvlees zou eten.

Het is zulk bijzonder mooi weer dat we er op het deck van gaan genieten. Halverwege de middag maakt Rick de hot tub klaar voor mij en daar bubbel ik lekker in met een glaasje wijn en mijn boek. Voor ik het weet is het vijf uur en tijd om me klaar te maken voor het avondeten.



We gaan extra vroeg in de hoop aan de bar bij Founding Farmers plaats te kunnen nemen. Daar is het nog lekker rustig. We bestellen drankjes, een bloody Mary voor mij en een Pilsner Urquell voor Rick. Daarbij delen we de overheerlijke gevulde eieren met krab, kreeft en gerookte zalm.

Die eieren zijn erg vullend en ik bestel er verder enkel een voorafje van steak tartaar bij. Die is erg lekker bereid al zit er wel heel veel brood bij wat ik niet eet. Rick heeft een gerecht met stoofvlees en allerlei groentes.

Het eten is hier erg goed, geen wonder dat het altijd zo druk is. Als we om half zeven vertrekken staat er alweer een flinke rij voor een tafel. De bar is als we met zijn tween zijn (of als ik alleen ben) altijd het makkelijkst.

Thuis gaan we buiten zitten computeren. Onze achterburen waar we jammer genoeg geen contact mee hebben, aangezien die man altijd op Orion loopt te vitten terwijl zijn Mia net zoveel blaft, hebben muziek aan. Het is precies de jaren tachtig muziek waar Rick en ik ook van houden. Bijna ga ik naar beneden om hem te feliciteren met zijn muziek keuze, maar zie daar toch maar vanaf.

Het was een ontspannende en leuke zomerse dag vandaag. Onze tuin is zo'n oase omdat we met alle bomen de buren en de straat om ons heen bijna niet zien. Het geeft een gevoel van privacy en natuur.

De kolibrietjes die af en aan vliegen om van onze "nectar" te drinken maken het geheel af. Jammer genoeg zijn ze me telkens te snel af voor foto of film. Nu het donkerder wordt zien we ook de lichtjes van de vuurvliegjes weer. Daarom alleen al ben ik zo dol op de zomer hier.

Zondag


Alweer schijnt de zon vrolijk en we hebben dus geen enkel probleem met gewoon om zeven uur opstaan. Zo zijn we al om half acht bij de Starbucks waar het uitgestorven is. Rick verbaast zich daarover, maar de meeste mensen slapen uit op zondagochtend.

Na het ontbijt doe ik mijn uur op de plaats hardlopen op het deck. Rick probeert intussen een van de sloten van onze schuur met hulp van onze buurman te openen. Het is dicht geroest en het lukt ze niet het open te krijgen. Daar zal een slotenmaker bij nodig zijn.

Rick heeft op deze Vaderdag natuurlijk de keuze van waar we gaan lunchen. Hij kiest Moby Dick's Kabobs. Daar bestel ik een salade met een zalm kabob en Rick de salade met gyro vlees. We zijn er beiden niet van onder de indruk. De zalm en het vlees zijn droog en de salade is heel saai. Alleen de Sumak die we erop strooien geeft het nog een lekkere smaak.

Bij de Giant en Whole Food gaan we ons boodschappenlijstje afwerken. Ik koop ook een aantal dingen om mee op reis te nemen. Bij Starbucks ben ik vanochtend vergeten de oploskoffie te kopen dus we rijden nog even door de Drive Thru om die te halen.

Het is inmiddels heerlijk warm met 30 graden en ik vind het jammer dat we geen tijd voor het zwembad meer hebben. Hopelijk gaat dat morgen of overmorgen lukken al zit er dan wel onweer in de voorspellingen.

Rick zou Rick niet zijn als hij niet naar de bioscoop zou willen voor zijn Vaderdag. We gaan naar Men In Black International in het Dolby theater met de ligstoelen. Wat een leuke film is dat, heel vermakelijk! De twee uur zijn dan ook zo voorbij.

Thuis laten we Orion even uit en geven hem zijn avondeten. Dan roepen we een Uber, die ons naar het Yard House in Springfield brengt. Dit gebied was vroeger vervallen en gevaarlijk, maar nu is het helemaal opgeknapt met een Europees aandoend winkelcentrum. De restaurants hebben ook allemaal een terras.

Yard House heeft dat ook maar wij gaan aan de lange bar zitten. Hier hebben ze al Ricks favoriete Belgische bieren. Hij begint met een Gulden Draak (en daarna Chimay Blauw). Op het menu staat allemaal gerechten met vleesvervangers (behalve de gewone gerechten).  Saskia zou hier lekker kunnen eten.
Nog niet eens de helft van hun tapbieren

Wij bestellen de Gardein buffalo "kipvleugels" en die smaken heel goed! Daarna neem ik de cobb salade met blauwe kaas, bacon, avocado, tomaat, radijs, wortel en meer. Ik neem er gegrilde garnalen bij. Rick zondigt op zijn dieet met zwarte pasta met pittige garnalen en calamari. Ik neem daar ook wat hapjes van en het is heel lekker.

De Uber terug naar huis komt vrijwel meteen want hij is al op de parkeerplaats. Thuis geef ik Rick zijn kaart en cadeau. Dat is een nieuwe barbecue set. Deze is helemaal roestvrij staal want zijn oude had houten handvaten, die helemaal vergingen.

Rick is er erg blij mee en kan niet wachten morgen te grillen, ook omdat hij de kapotte elementen van de grill vorige week heeft vervangen zodat die nu weer perfect werkt.

Nu kijken we het einde van de US Open in golf. Ik vind het een leuke sport om af en toe te kijken. Verder hebben de USA dames vandaag weer gewonnen in Frankrijk. Zouden ze tegen het Nederlandse team moeten spelen op een gegeven moment? Dat zou leuk zijn!

Ook vanavond is de tuin weer vol met vuurvliegjes. Ik probeer het te filmen, maar het blijft een zwart geheel zonder lichtjes. Er is vast een manier om het vast te leggen, maar een telefoon video werkt niet voor mij.

En zo eindigt het weekend weer veel te snel! Geen van de kinderen kon vandaag komen, maar ze hebben Rick allemaal een fijne Vaderdag gewenst.

4 reacties:

Marion2 zei

Wat een fijn zomers weekend. Jullie maken er echt wat van.

Grappig om te lezen dat Rick ook moeite heeft om afstand van oude en ongebruikte spullen te doen. Hier in huis wordt er ook regelmatig strijd over gevoerd. Ik denk dat het een
mannending is.

Anja L. zei

Wat een lekker weekend hebben jullie gehad.
Wij zijn voor Vaderdag met mijn ouders gaan eten. We hadden van te voren al voor mijn vader besteld want vanwege zijn dementie wordt iets kiezen veel te lastig voor hem. Maar de gehakbal ging er goed in en wij hebben ook allemaal een leuke avond gehad.
Zijn kado had ik thuis laten staan, voordeel van de dementie is dat hij dat dan niet meekrijgt.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Ik ben ook gek op hortensia's. Ik heb er altijd een paar in potten staan op mijn terras. Als ik een tuin had, zou ik van die grote struiken willen.

Ligstoelen in de bioscoop zou niks voor mij zijn. Ik zou zo in slaap vallen.

Petra zei

@Marion - Praat me er niet van! Mijn moeder kon nooit iets weggooien en daardoor was huis helemaal vol met prullen. Ik kan er absoluut niet tegen!

@Anja - Wat naar dat je vader zo dementeert. Sterkte daarmee!

@Petra - Ik vind het heerlijk ontspannen kijken op die stoelen. Ik val niet snel in slaap gelukkig (hoewel ik dat soms wel zou willen).