Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 27, 2019

Over een typisch zomerse dag

Tot mijn verbazing sta ik om kwart over zeven helemaal wakker naast mijn bed. Inderdaad heeft het aanhouden van onze tijdzone tijdens de vakantie dus goed gewerkt. Het is mooi weer en al 27 graden als ik beneden kom.

Daar heeft Rick mijn koffie al aan het pruttelen. Alleen sputtert het apparaat enkel maar zet geen koffie. Na meer dan twintig jaar heeft mijn trouwe Black & Decker Spacemaker koffiezetapparaat er de brui aan gegeven.

Jammer genoeg maken ze dat Spacemaker model (onder het keukenkastje gemonteerd) niet meer en kosten die op Amazon nu $400. Dat gaat hem dus niet worden. Ik krijg op Facebook veel adviezen over dure apparaten. Die zullen heerlijke koffie zetten, maar aangezien ik de enige hier ben, die koffie drinkt, vind ik dat het geld niet waard.

Na wel nog een Nespresso apparaat te hebben overwogen ga ik toch voor de gewone Cuisinart. Met Nespresso heb ik het gevoel te veel plastic weg te gooien met die individuele pods. Rick drinkt thuis geen koffie dus het is stukken goedkoper om gewoon ouderwets met een filter koffie te zetten.

Dan ga ik op het deck op de plaats hardlopen. Kennelijk tot ongenoegen van mevrouw kolibrie. Die komt een aantal keren razendsnel over mijn hoofd vliegen. Het lijkt wel om me weg te jagen zodat zij nectar kan drinken. Zo grappig!


Rick is inmiddels naar zijn werk vertrokken en ik heb nog een uur voor mijn personal training begint. Ik pak mijn tas uit en werk dan wat correspondentie af. In Grand Teton en Yellowstone had ik nauwelijks bereik en ik moet o.a. een recept voor Orions medicijnen online vernieuwen.

Sharon wacht me bij Anytime Fitness al op met een intens half uur training. Het is een goed gevoel om weer gewichten te heffen. Als ik mijn douche daarna thuis neem zie ik dat ik geen ons ben aangekomen de afgelopen week. Dat verwachtte ik ook niet maar je weet nooit op vakantie.

Na ook nog bij gekletst te hebben met Christine, die over iets meer dan een week naar Austin, Texas, verhuist, bestel ik lunch van Panera. Ik neem dit keer een halve Griekse salade met feta en olijven en eet hem met Orion als gezelschap op het deck op.

Het is inmiddels 34 graden en het zwembad roept. Ik loop erheen en vind een ligstoel in de schaduw. Naast mij ligt een tiener te zonnen. Ik kan me niet voorstellen hoe ze het uithoudt! In de zon is het minstens veertig graden.

Het water is lekker, verkoelend maar niet te koud. Bij de eerste pauze voor kinderen onder de vijftien ga ik wat baantjes trekken. Twintig minuten later heb ik er een halve kilometer opzitten. Of ik de andere halve kilometer ook nog ga doen weet ik niet.

Nu heb ik het wel verdiend om lekker te gaan zitten lezen. De tijd vliegt voorbij. Op een gegeven moment komt Chris naast me liggen lezen maar vertrekt om half vijf zonder te zwemmen. Ze lijkt een beetje down, misschien heeft zij langer nodig om weer in het gareel te komen.

Om kwart voor vijf zie ik donkere wolken onze kant opkomen en ga huiswaarts. Niet veel later hoor ik donder en wordt het zwembad voor tenminste 3 kwartier (uiteindelijk meerdere uren) gesloten. Niet voorspeld onweer komt over ons heen. Het houdt flink huis en ik hoef zeker de planten geen water meer te geven!

Als Rick thuiskomt komt het nog in bakken naar beneden dus in de stromende regen rijden we naar Neisha Thai. We hebben hiervoor een bon van tien procent korting dus altijd de moeite waard. Jammer genoeg vind ik het eten vanavond niet zo goed als anders.

Mijn soep is bijna alleen bouillon, geen vulling. Mijn gamba gerecht in pindasaus is lauw. Het stond dan ook al een tijdje klaar terwijl men bezig was met Ricks gerecht. Rick is wel te spreken over zijn keuze dus misschien bestelde ik dit keer gewoon verkeerd.

Het is droog als we weer naar buiten lopen. De temperatuur ging tijdens het onweer van 34 naar 20 graden, maar nu is het alweer warmer. Typisch zomers weer voor hier en ik vind het heerlijk.

Vanavond gaan we naar een stukje van het tweede Democratische debat kijken. Gisteren was het eerste met tien andere presidentskandidaten. Uit die meer dan twintig moet uiteindelijk de persoon komen, die het tegen Trump gaat opnemen. Ik hoop maar dat het een sterk figuur zal zijn. Er zitten naar mijn mening heel goede kandidaten tussen.


3 reacties:

Anoniem zei

Nog een verlate dankjewel voor mijn online reis naar Yellowstone! Wat is het daar toch mooi en speciaal hè.
Ik probeerde een reactie te plaatsen op het reisblog maar daar verdwijnt die telkens op onverklaarbare manier.

Annemiek zei

Hè, en het was niet de bedoeling dit hierboven anoniem te schrijven.

Petra zei

@Annemiek - Het was werkelijk schitterend! Ik voel me bevoorrecht dat ik er een tweede keer in mijn leven heen kon. De natuur is er onbeschrijflijk mooi.