Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 17, 2019

Over een zwoele zomerdag eindigend in onweer

Rick ging gisteravond pas heel laat naar bed en ligt nog helemaal in diepe rust als ik om zeven uur opsta. Het is al 23 graden buiten dus ik open de deckdeur. Ik zet koffie, Douwe Egberts door Rick meegenomen uit Michigan. Ik vind dat nog altijd lekkerder dan Starbucks.

Met mijn mok en mijn cracker met brie en twee minikomkommertjes eet ik ontbijt op het deck. Het kolibrietje komt ook ontbijten. De nieuwe voeder, die ik heb, heeft ook een staafje waar ze op gaat zitten. Wat zijn het toch leuke vogeltjes!


Rick maakt zich langzaam klaar voor zijn werk en als hij afscheid neemt ben ik alweer bijna klaar met mijn op de plaats hardlopen op het deck. Ik trek even een droog t-shirt aan en rijd dan naar Anytime Fitness voor mijn enige personal training deze week.
Een van de historische gebouwtjes aan Church Street vlakbij Anytime Fitness

Het halve uur met Sharon gaat weer snel. Ik vind het ideaal om thuis mijn cardio te doen. Nu ik toch bezig ben ga ik ook maar gelijk wat winkelen. Als eerste haal ik mijn topjes op van de kleermaker/stomerij.

Ze hebben ze werkelijk heel mooi gemaakt. Ik kan een ervan nu eindelijk dragen zonder dat het helemaal openvalt. De andere had een scheur in een van de naden waarvan ook niets meer te zien is.

Blij daarmee rijd ik naar Dick's Sporting Goods. Het wordt flink koud 's nachts in Wyoming en aangezien we waarschijnlijk voor zonsopgang op pad willen wil ik graag een fleece trui. Nu is het natuurlijk zomer dus de meeste kleding is met korte mouw.

Twee verdiepingen met alleen maar sportkleding en -spullen

Gelukkig vind ik nog precies een fleece The North Face sweater in mijn maat en die is nog licht turquoise ook, een van mijn favoriete kleuren. Hij is 50% afgeprijsd dus voor een The North Face trui heel goedkoop.

Verder koop ik nieuwe sportsokken. Om de een of andere reden verdwijnen de mijne in het niets. Nike heeft t-shirts voor maar $20 waarvan ik er ook twee meeneem. Kortom een succesvol bezoek aan deze gigantische sportwinkel.

Inmiddels loopt het al tegen lunchtijd. Ik bestel via de Lei'd Poke app mijn favoriete poke bowl. Die staat dus al klaar zodat ik niet in de lange rij hoef te wachten. Thuis smul ik ervan. De perfecte lunch op een hete dag als vandaag.

Het is inmiddels 33 graden en ik maak me klaar voor het zwembad. Er worden later vanmiddag onweersbuien voorspeld dus ik wil er zo vroeg mogelijk zijn. Het is pauze waardoor het bad leeg is en ik besluit er meteen in te springen. Br, koud, maar wel verfrissend met deze warmte.

Zo ga ik er iedere drie kwartier even in en verder lees ik mijn boek uit en speel Boggle en Scattergories. Het zwembad zal om vier uur sluiten voor een zwemteam wedstrijd en om kwart voor vier begint het te spetteren. Ik ga dus maar huiswaarts.

Links en rechts van ons dondert en bliksemt het maar na die paar spetters is het hier droog. Tot ik om half zes opeens een keiharde donderslag hoor en op dat moment breekt de hemel open. Goede genade wat kan het hier toch hozen!

Rick komt midden in die bui thuis en maakt zich zorgen dat hij nu toch niet kan grillen. Gelukkig is het net zo snel weer afgelopen en kan Rick onze zalm- en garnalenburgers op de grill maken. Die garnalenburgers zijn iets nieuws van Whole Food en krijgen onze volledige goedkeuring.

We hebben er mijn komkommersla bij. Rick wilde die zoals ik hem vroeger maakte, geschilde komkommerplakjes in appelazijn en zout geweekt. Ik maakte die salade de afgelopen tijd met de mini komkommers en niet geschild want dat heeft meer voedingswaarde. Rick smult van deze "oude" versie.

Verder is er een heel lekkere superrode vleestomaat en de bloemkool tots. Al met al een zeer smakelijk maal, maar ik kan lang niet de hele zalmburger op. Ik denk dat ik een volgende keer maar een burger neem.

Intussen dondert het nog steeds en ziet de radar er druk uit. We hebben geluk dat het net even droog was want er komt nog een onweer aan. Dit is typisch zomers weer voor hier. Zolang het verder overdag maar droog is vind ik het prima. Zo hoef ik de planten op het deck geen water te geven.

Rick gaat naar een buurtvergadering over onze daken. Vijf andere buren hebben dezelfde verzekering en willen hetzelfde bedrijf inhuren. Ik verbaas me erover dan vier van de tien huizen aan ons plein niets doet om het dak door de verzekering te laten vervangen. Iedereen heeft dezelfde schade, neem ik aan. Ik ben benieuwd wat er uit de vergadering komt.

Oriontje en ik blijven thuis. Hij ligt lief aan mijn voeten te slapen. Er komt nog een onweer aan dus hopelijk zijn de mannen dan klaar. Ik hoor het vervaarlijk rommelen in de verte. Hopelijk gaat het vannacht niet door.

5 reacties:

Eveline zei

Mijn plantjes hebben ook goed water gehad! Wat een water kwam er omlaag!

Petr@ zei

Fijn dat je geslaagd bent in de sportwinkel.

Ik zag gisteren op Facebook een filmpje voorbij komen van een stel dat een bizon tegenkwam in Yellowstone. Mooi om te zien maar wel eng zo dichtbij. Ik moest gelijk aan jou denken.

Je schrijft dat je hoopt dat het 's nachts niet onweert. Kun je dan niet slapen?

Anja L. zei

Fijn dat je geslaagd bent voor een lekkere fleece, ik vind het heerlijke vesten om te dragen.
Dit jaar hebben we veel vaker onweersbuien dan andere jaren, voor morgenmiddag voorspellen ze ook weer onweersbuien.
Ik zit iedere keer weer jaloers te lezen dat je bij het zwembad ligt!
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Ik vind onweer, zolang ik niet onderweg ben, wel iets (zomers) hebben. En inderdaad, het scheelt een hoop sproeiwerk.

Ongelooflijk dat niet alle buren belangstelling hebben voor het vervangen van de daken. Tenminste, als het zo goed als gratis is. Misschien zien ze tegen de rommel op?

Petra zei

@Eveline - Na vanavond verdrinken ze bijna!!

@Petra - Ja, de vorige keer dat we daar waren waren we er soms heel dichtbij. Ik denk dat ik dit keer wat voorzichtiger ga zijn. Inderdaad kan ik niet slapen als het dondert en bliksemt, maar gelukkig was het voor middernacht klaar.

@Anja - Dat zwembad is ideaal! Ik hoop dat het als ik terugkom warm genoeg is om baantjes te trekken. Het was me nu nog iets te koel.

@Marion - Ik vind het ook wel spannend, die onweersbuien. Het kan hier zo enorm tekeer gaan! Ik heb geen idee waarom de andere buren niet naar hun verzekeringsmaatschappij stappen.