Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 02, 2019

Over de warmste oktoberdag ooit

Zonder Ricks wekker word ik opeens met schrik om tien voor acht wakker. Met een gevoel van me verslapen te hebben sta ik meteen op. Waarom ik dat gevoel heb weet ik niet want ik heb niets in mijn agenda staan vandaag.

Als Rick op reis is trakteer ik mezelf op een Starbucks ontbijt. Ik bestel het via de app en als ik bij het cafe kom staat alles al klaar. Maar als ik thuis de egg bites wil gaan eten blijken het opeens de bacon met gruyere te zijn in plaats van de eiwitten, die ik getuige het etiket op het zakje toch echt besteld heb.

Die egg bites vind ik niet lekker dus er zit niets anders op dan teruggaan. Daar verontschuldigt de barista, die vandaag het eten voorbereidt, zich enorm. Ze vertelt dat een andere klant dan mijn egg bites heeft gekregen. 

Ze warmt de juiste egg bites op en met veel "I'm sorry"s krijg ik ze. Overal in het cafe staat dat als je bestelling niet goed is uitgevoerd je een tegoedbon voor hetzelfde krijgt. Nu gaat er wel vaker iets mis hier en nog nooit is mij zo'n tegoedbon aangeboden. 

Als ik het ter plekke merkte heb ik het maar laten gaan, maar hiervoor moest ik helemaal terugkomen. Ik vraag dus naar de tegoedbon. Dat heeft allerlei voeten in de aarde schijnt het en ik vind het raar dat ik er als klant om moet vragen als het overal om hen heen vermeld staat. Dat geeft mij het gevoel dat ik zeur. Maar goed, uiteindelijk vertrek ik met een bon voor de volgende keer dat ik egg bites (of iets gelijk geprijsds) bestel. 

Het is inmiddels al 25 graden op wat de heetste oktoberdag ooit moet worden. Ik kan me inderdaad niet veel dagen boven de 30 graden heugen in al die tijd dat ik hier woon. Hier moet ik natuurlijk met volle teugen van genieten want het doet mijn spieren ook zoveel goed. Ik loop dus weer een uur hard op het deck om mijn stappen bijeen te krijgen.

Dan ga ik de voortuin nog griezeliger maken door "spinnenwebben" op te hangen. Er zijn nog veel bijen en vlinders dus ik zorg ervoor dat ik ze zo hang dat die insecten er niet in vast kunnen komen te zitten. Laat de spoken en goblins nu maar komen!



Voor ik het weet is het lunchtijd. Ik wil weer een bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen. Ik baal ervan dat ik de app niet aan het werk krijg. Die zegt dat ik een account heb met mijn emailadres maar geen van mijn gewoonlijke wachtwoorden werken.

Dan bedenk ik me dat ik ook nog een Hotmail account heb wat ik nooit gebruik. Ik maak daarmee een nieuw account aan bij Zoe's Kitchen en zowaar, het werkt. Je krijgt bij het inchecken punten en daarmee op een gegeven moment een gratis maaltijd. Gezien hoe vaak ik hier eet gaat dat vast lukken.
Terug in de van zie ik dat het kwik inmiddels tot 33 graden is opgelopen. Bizar heet dus! Bij Petco haal ik wat botjes voor Orion en een nieuw hondenbed. Zijn oude is zo vies en deze zijn voor de helft van de prijs in de uitverkoop. Ik kies een blauwwitte die goed bij ons interieur past. Ik loop dan ook nog even de Whole Foods in om zeker te zijn dat ze de hapklare komkommertjes nog hebben. Dat is het geval dus daar ga ik morgen een nieuwe doos van halen.

Intussen zijn de schoonmaaksters bij ons thuis gearriveerd. Omdat het dan het beste is Orion in zijn bench te laten heb ik mijn water en Kindle al voor ik vertrok op het deck gelegd. Ik laat de van op de oprit staan zodat Orion niet door het openen van de garage weet dat ik thuis ben.

Zo lees ik tot ze vertrekken op het deck en laat Orion dan uit zijn bench. Grappig genoeg blaft Orion helemaal niet tegen de schoonmaaksters als hij in zijn bench zit, wel als hij los is. Die bench is denk ik ook zijn veilige plekje.

De rest van de middag besteed ik al lezend en spelletjes spelend op het deck. Voor ik het weet is het alweer tijd voor het avondeten. Bij Viet Aroma bestel ik mijn favoriete "Fantastic Four", maar varkensvlees in plaats van kip. Ik laat het me weer heel goed smaken.
Thuis ga ik tv kijken en Rick zou om half tien thuiskomen, maar belt net dat hij nog steeds in Chattanooga is. Hij heeft zo zijn vlucht naar huis gemist en hoopt nu na middernacht thuis te komen. Anders moet hij overnachten in Atlanta. Hopelijk haalt hij het vanavond!

4 reacties:

Eveline zei

Ik reed na 6pm naar huis van het boodschappen doen, het was toen nog 33,5°C. Belachelijk warm!

Anja L. zei

Hier is de herfst echt wel begonnen hoor.
Ik hoop dat Rick nog thuis gekomen is.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Geen goede service van Starbucks. Ze horen dat uit zichzelf aan te bieden, zeker als ze het zelf overal melden. Het is toch vervelend dat je er voor terug moet rijden.

Jaloers hoor op jullie temperaturen! Vandaag schijnt hier gelukkig wel het zonnetje.

Petra zei

@Eveline - Ja, bizar! En dan opeens een hele ommekeer de komende dagen.

@Anja - Gelukkig wel!

@Petra - Het gaat hier na vandaag ook omlaag.