Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 16, 2019

Over een regenachtige dag en happy hour

Als ik om twee minuten over zeven mijn ogen opendoe zie ik dat Ricks kant van het bed al leeg is. Ik ben ook meteen wakker, maar het is zo koud in de kamer dat ik nog een kwartiertje in mijn warme bed lees. 

Beneden staat de koffie al klaar en ik maar weer een bordje met tomaatjes, mini paprika's en mini komkommers. Daarbij een gepocheerd ei en mijn ontbijt is weer zeer smakelijk. Het is regenachtig buiten en daarmee bedoel ik dat het nu nog licht regent, maar straks gaat plenzen. Zo hard dat er meer dan twee centimeter zal vallen! Na maanden geen regen is het goed voor de natuur, maar waarom altijd meteen zoveel?
Terwijl ik mijn uur op de elliptische machine doe is Rick in de weer met een paar elektriciens. Ik houd Orion bij me en als ik klaar ben neem ik ook gelijk maar mijn douche. Dan neem ik Orion aan zijn riem mee naar beneden. 

Als de mannen even weggaan naar Home Depot lukt het me zelfs een mooie foto van ons hondenkind te maken. Zodra ze echter terug zijn trekt Orion mijn arm er bijna uit en doet me daarmee flinke pijn. Er zit niets anders op dan hem toch maar in zijn bench te doen.
Dat is ook goed omdat om half twaalf Al, de wasmachine monteur, er weer is. Alles gaat dit keer prima en hij raadt aan de machine met bleekmiddel schoon te maken. Daar is een speciaal programma voor. Op weg naar mijn lunch stop ik dus even bij de Giant voor een fles bleekmiddel.

Met dit regenachtige weer heb ik weer eens zin in pho. Bij Viet Aroma bestel ik mijn gewoonlijke soep, maar nu met garnalen in plaats van kip. Lani wil weten waarom dat is en ik heb het hart niet te zeggen dat het vanwege hun kip in de pho was een aantal maanden geleden. Ik vertel haar dus maar in het algemeen dat ik slechte kip had en er ziek van werd.
Intussen wacht Orion in de van. De schoonmakers zijn er en ik wilde hem niet nog langer in zijn bench doen. Hij vindt het heerlijk in de van want er is van alles te zien. Bij Lofty Salon laat ik hem dus ook wachten terwijl Carmen mijn haar weer bekwaam bijkleurt. Het ziet er weer heel natuurlijk uit als zij klaar is.
Intussen zijn de schoonmakers klaar en kunnen we weer naar huis. Daar verkleed ik me in mijn nieuwe Halloween shirt. Chris komt me ophalen voor het maandelijkse happy hour. Dit keer zijn we met zijn vijven, Marielle, Chris, Lea Ann Carolyn en ik. Altijd ook leuk zo'n kleinere groep want dan loopt het gesprek tussen ons allemaal.

We bestellen onze drankjes en eten. Voor mij weer de sashimi. Het is inmiddels droog maar het waait keihard. De stroom valt uit en komt dan weer aan, maar na een paar keer blijft het uit. We blijven nog een tijdje napraten nadat de serveerster een lampje op onze tafel heeft gezet. Gelukkig kunnen we daarna nog wel betalen met creditkaarten want ze hebben een generator.

Lea Ann brengt me thuis en daar ga ik bedenken wat ik morgen zal dragen. Het zal heel hard waaien en daardoor koud aanvoelen. Moeilijk weer om me voor te kleden. Ik heb wel zin in de komende twee dagen, mogelijk de laatste rondleidingen van dit jaar.

3 reacties:

Petr@ zei

Niks aan zo'n regen dag. Maar liever één dag veel regen en de rest droog, dan elke dag regen.

Fijn dat de wasmachine weer werkt. Reinigen met een vaatwasblokje werkt ook goed.

Succes met je rondleiding.

Anja L. zei

Mijn vorige opmerking verdween.
Ik doe af en toe een was (met lege trommel) op 95 graden en wat soda.

Petra zei

@Petra - Inderdaad, liever heel veel regen in een keer dan weken lang grijs en regenachtig

@Anja - Ook een idee, ik moet dat vaker doen