Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 15, 2019

Over een mooie herfstdag en een gezellige lunch

Ricks wekker gaat zoals gewoonlijk om zeven uur. Hij staat op en ik blijf nog even op mijn telefoon liggen lezen. Net als ik opsta belt mijn zusje en tijdens mijn ontbijt kletsen we bij. Zij is op weg naar haar werk waar ze eens in de zoveel tijd haar gezicht moet laten zien. De rest van de tijd werkt ze van huis. 

Als mijn zus bij haar werk is begin ik met mijn op de plaats hardlopen. Door het telefoongesprek heb ik niet zoveel tijd als gewoonlijk en pas 9000 stappen als ik naar Anytime Fitness moet. Natuurlijk komen de rest van de stappen er makkelijk bij. 

Sharon wacht me al op en aangezien ik dit weekend een boeking voor een rondleiding op vrijdag kreeg wordt dit de enige personal training deze week. Volgende week gaat het weer lukken om twee sessies te doen. 

Het halve uur gaat weer snel en door de buurt rijd ik terug naar huis. Na alle mooie herfstkleuren dit weekend valt het me op hoe groen het hier nog is. Slechts een paar bomen zijn al aan het verkleuren. Het zal zeker nog een paar weken duren voor het hier op zijn hoogtepunt is. 

Er zijn na dit weekend nog meer tuinen versierd voor Halloween. Ik maak foto's van de leukste, die ik tegenkom. In heel veel tuinen liggen de lege opblaasfiguren, die zijn alleen in het donker leuk.  


Thuis maak ik me gauw klaar voor de lunch. Ik heb bij Matchbox afgesproken met Lea Ann. Hier ben ik alweer een tijd niet geweest. We bestellen beiden een salade, voor mij de gegrilde tonijn salade, erg lekker. We hebben ook weer genoeg gesprekstof dus voor we het weten is het anderhalf uur later. We nemen afscheid, maar waarschijnlijk maar voor kort want Lea Ann komt morgenavond naar het maandelijkse happy hour.

Terug in Vienna ga ik een boodschappenlijstje afwerken. Als eerste haal ik Orions medicijnen op van Walgreens. Daar krijg ik te horen dat een ervan niet gevuld kan worden. De dierenarts moet daarvoor gebeld.

Nu is Orions gedragsdierenarts haar eigen praktijk begonnen en daar hebben ze als ik opbel Orions gegevens nog niet. Nu worden die hopelijk overgedragen van de oude praktijk en krijg ik als het goed is de medicijnen binnenkort van een online apotheek, die zij gebruiken.

Bij Petco haal ik wat kluifjes en zie dat de Halloween kostuums halve prijs zijn. Ik zie een leuk voor Orion, die alleen maar op zijn rug gaat. Die gaat dus mee, als eerste van ons drieen weet Orion dus al wat hij gaat zijn voor Halloween.

Na nog wat etenswaren gehaald te hebben bij Giant en The Fresh Market ga ik voor het huis van het zonnetje genieten. Ik wacht ook op Al voor onze wasmachine. Al wachtend lees ik in onderstaand boekje wat we mee hebben genomen van de Nederlandse winkel. Het leek Rick leuk nog meer Nederlandse uitdrukkingen te leren, maar als ik het zo lees kent hij er al een heel aantal van.



Al komt pas om een uur of half vijf. Hij komt de rubberen ring vervangen, die helemaal beschimmeld is. Alleen gaat een van de metalen houders stuk dus moet Al morgen terugkomen met een nieuwe. Hopelijk is de machine daarna weer helemaal in orde.

Als Rick thuiskomt maken we avondeten. Ik heb garnalenburgers van The Fresh Market en daarbij bloemkool tots en spinazie. Een simpel en lekker maal is het.

Vanavond zit heel Washington in spanning want het honkbalteam is maar een wedstrijd verwijderd van de World Series, de strijd om het landelijke kampioenschap. Als ze winnen is het voor het eerst sinds de jaren dertig dat een Washingtonian honkbalteam zo ver is gekomen. Go Nats!



4 reacties:

Anja L. zei

Hier beginnen de bomen ook te verkleuren.
Jammer dat je wasmachine nog steeds niet in orde is.
En, hebben ze gewonnen?
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Ik ben wel benieuwd wat je nu voor kostuum hebt gehaald voor Orion. Jullie hebben voor jezelf nog geen idee?

Het is wel wat hoor, met jullie wasmachine! Gelukkig heb je nu een monteur die zijn afspraken nakomt.

Leuk dat boekje met uitdrukkingen. Er staat vaak nog wel wat in dat je zelf ook niet kent.

BiancaMA zei

Ooh spannend voor de Nats dan, wat hebben ze gedaan?
Ik heb een zoon die honkbalt hier in NL.

Petra zei

@Anja - Ja, gewonnen, heel leuk!

@Petra - Orion wordt een alligator. Wij gaan denk ik wat oudere kostuums van zolder halen.

@Bianca - Ze hebben gewonnen, nu uitvinden wie hun tegenstander wordt.