Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 12, 2019

Over een gezellige dag met familie

We hebben gisteravond besloten de wekker voor 7 uur te zetten. We hebben beiden heerlijk geslapen dus staan meteen op. We nemen onze douches en gaan dan op zoek naar ontbijt.

Het Novotel ligt valkbij de gezellige By Market. We halen eerst wat koffies van Starbucks.  Het is maar 6 graden dus zelfs ik neem een warme koffie.

We zien dat een leuke Franse bakkerij, Le Moulin du Provence, ook ontbijten met eieren heeft. We vergapen ons al wachtend aan de vele zoetigheden die ze hebben. De koekjes zijn schattig. Obama at die hier in 2009. Onze ontbijten zijn ook zeer smakelijk en niet duur. Een goede keuze was dit.


Dan gaan we een wandeling maken door het centrum van Ottawa. Zo krijgen we ook wat stappen bijeen.
Ottawa is de tulpen hoofdstad vanwege het Nederlandse koningshuis dat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef.


We lopen door een mooi park bij de Houses of Parliament. De zwarte eekhoorntjes zijn zo tam dat een bijna op mijn hand komt zitten.








Na de Houses of Parliament lopen we terug naar de By Market. Die is intussen open. We kiezen een bloemstukje in een pompoen om mee naar Berend Jan en Ana Maria te nemen.





We stoppen nog even in de hotelkamer en rijden dan naar BJ's huis. Daar wacht hij ons al op en we vertrekken meteen naar de Nederlandse winkel in Nepean. Daar vinden we weer van alles lekkers. We nemen haringen mee voor de lunch en verschillende kazen voor snacks.

BJ heeft verder nog een lijstje af te werken. We beginnen by Loblaws, waar Rick ook een bodem voor zijn pompoen pie koopt. Daarna bezoeken we nog een Oosterse supermarkt en een Britse winkel waar Rick ook wat nostalgische dingen uit zijn kindertijd vindt.

Terug thuis zijn Sandy en Athena en Athena's vriend Anthony er. Het is leuk hen weer te zien en Anthony te ontmoeten.

Gisteravond ging het lichtje voor niet genoeg bandenspanning aan in de van. Ik ben dan meteen bang dat we door iets zijn gereden, maar alle banden zien er ok uit. We checken de spanning en alle banden blijken wel wat lucht te kunnen gebruiken. BJ heeft een opblaaspomp en een kwartiertje later gaat het lichtje gelukkig uit. Hopelijk blijft dat zo.

Voor de lunch smullen we van de haringen en komkommer en tomaatsalade. De jongeren daarentegen doen  zich tegoed aan suikerkoekjes en Bailey's. Ah, too be young again!

Na het eten genieten we gewoon van elkaars gezelschap. Het is zo fijn om heel goede vrienden te zijn met onze broers en (schoon)zussen en zwagers.
Stavro, de tamme (levend in het wild) chipmunk

Het regent helaas en dat voel ik in mijn spieren. Ik moet gewoon bewegen en BJ stelt voor naar de mall te gaan. Rick, BJ en ik gaan, Ana Maria blijft thuis. Daar is het droog en we wandelen er rond.

Tot mijn grote vreugde is er een Pandora winkel. Ik bedacht me dat ik nog helemaal geen Canadese bedel heb. Ik maak dat gauw goed en kies een leuk rood esdoornblaadje. Verder vinden we een grappige kerstkabouter voor onze verzameling. De mall is maar klein dus we zoeken de auto al snel weer op.

Het is cocktailtijd en Ana Maria maakt een Bloody Caesar voor mij. Dat is de Canadese Bloody Mary, die gemaakt wordt met Clamato, tomatensap met clamsap. Die heb ik leren drinken in St. Kitts, erg lekker, maar ik vind de Bloody Mary's meer kick hebben. 

Voor het avondeten grilt Berend Jan een aantal enorme biefstukken en groentespiesjes en asperges. Ik ben vergeten een foto van de biefstukken te maken want er ligt een halve stier op tafel! Ik neem minder dan de helft van een ervan en dat is meer dan genoeg. Hoe de anderen zo'n heel ding op kunnen is me een raadsel. Het is wel perfect gegrild en zeer smakelijk. 

Net na het eten komen de andere Thanksgiving genoten aan. Ana Maria's 89-jarige moeder, Voula, hebben wij al bijna twintig jaar niet gezien. Het is heel speciaal haar weer te zien. Ook Ana Maria's zus, Christina, en haar zoon Dimitri hebben we zoveel jaren niet gezien. Haar dochtertje Evita hebben we nooit ontmoet. Zo leuk dat wij erbij kunnen zijn!

Niet veel later nemen Rick en ik afscheid. Morgen zal het Thanksgiving diner dus zijn en zijn we met zijn twaalven. Het menu ziet er heel goed uit en er zal ham zijn, dus ik ben blij dat ik geen kalkoen hoef te eten. Ik zal er misschien een beetje van eten, maar ham is meer mijn ding. 

Zo eindigt een gezellige dag met familie. 


2 reacties:

Petr@ zei

Wat een leuke bedel voor je armband. Canada kan inderdaad niet ontbreken.

Ik wens jullie een hele fijne (Canadese) Thanksgiving met allemaal lieve mensen.

Petra zei

@Petra - Het was een super weekend!