Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 09, 2019

Over nieuwe nagels en remblokken

Als Rick om zeven uur opstaat word ik wakker en denk bij mezelf nog een kwartiertje te doezelen. Drie kwartier later doe ik pas mijn ogen weer open. Tot mijn verbazing is het zonnig. Er werd een grauwe regenachtige dag voorspeld. 

Weliswaar heeft het vannacht zo te zien wat geregend, maar de voorspelling klopt alweer niet. Mij hoor je niet klagen, ik grijp alle mooie herfstdagen met beide handen aan. 

Na mijn gepocheerde ei met tomaat en komkommer begin ik aan mijn uur op de plaats hardlopen. Morgen doe ik de elliptische machine wel weer, denk ik. Als ik klaar ben neem ik Orion mee voor zijn wandeling en maak me dan klaar om naar de nagelsalon te gaan. 

Bij Pro Nails 3 wacht Phuong me al op. Ik kies dit keer een donkerder kleur, donkergrijs met witte en blauwe glitters. Eens wat anders en ik vind het mooi bij Halloween en de herfst passen. 

Het is al bij enen als ik weer buiten sta dus ik bestel mijn poke bowl via de app van Lei'd Poke. Daar geniet ik thuis van in gezelschap van Orion. Dan doe ik hem in zijn bench en ga naar Jiffy Lube. Bij de vorige beurt zeiden ze al dat de achterremblokken van de van hard aan vernieuwing toe zijn. 

Aangezien we een paar lange ritten gaan maken wil ik niet tot de volgende beurt wachten. De automonteur is het met me eens en laat zien dat de blokken nog maar een millimeter dik zijn, bijna helemaal versleten dus. Die worden dus vervangen en het zal een uur duren. 

Ze hebben wel een wachtkamertje, maar ik heb met dit mooie weer geen zin daar een uur te verspillen. Ik besluit een wandeling door Vienna te gaan maken en onderweg Pokemon Go te spelen. Zo gaat dat uur snel voorbij. Inderdaad is de van klaar als ik terug bij Jiffy Lube ben. Ik reken af en rijd naar Whole Foods. 

Onderweg heb ik nog wat tuinenfoto's gemaakt. Van de onderste foto weten Rick en ik niet zeker wat ze bedoelen. Van jong naar oud? De evolutie van de mens?

Bij de supermarkt koop ik ingredienten voor ons avondeten. Omdat er vis bijzit laat ik mijn plan om nog een stukje te gaan wandelen varen. Het is me te warm in de auto om die vis er lang in te laten liggen.

Thuis zie ik tot mijn verbazing Ricks auto al op de oprit staan. Het is pas vier uur. Hij blijkt klaar te zijn met zijn trainingsklas voor vandaag en wil nog wat dingen rond het huis doen zolang het nog licht is. Nou, altijd gezellig als hij vroeg thuiskomt!

Na nog wat huishoudklusjes mag ik van mezelf een virgin bloody Mary. De Finest Call mix, die ze bij de bioscoop ook hebben, vind ik heel lekker en fris. Ieder slokje heeft zoveel smaak.

Voor ons avondeten maak ik zalm in de air fryer, we hebben er gegrilde mini paprika's en bloemkool tater tots bij. Het is weer smullen geblazen. Deze mooi herfstdag eindigt zoals gewoonlijk met televisie kijken.

Een van mijn favoriete quiz shows is Jeopardy. Helaas heeft de presentator daarvan, Alex Trebek, alvleesklierkanker en eerst leek het goed te gaan, maar nu is de kanker terug en gaat hij snel achteruit. Hij hoort bij deze show dus een groot verlies straks.


6 reacties:

Anja L. zei

Lekker hè, als ze een grijze dag voorspellen en dat het dan toch zonnig wordt.
Ik denk dat ze bedoelen van baby tot bejaard, Ik vind het wel leuk gedaan.
Maar goed dat je de remblokken hebt laten doen zeg.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Leuk je nagels. Past inderdaad goed bij het seizoen en door de glitter is het geen harde kleur.

Oei, die remblokken waren zeker aan vervanging toe. Daar had je niet meer mee naar Canada willen rijden.

Unknown zei

Erg leuk die kleur van je nagels. Goed dat de auto nu 100% is, voor zo'n lange reis naar Canada is het fijn om zeker te zijn van de auto.
(Dutch store is closed Sunday and Monday for Thanksgiving, and closes Saturday at 5:30)
Have a safe and happy trip.
Groetjes, Ida

Petra zei

@Anja - Dat denken wij ook maar snappen de pompoen erbij niet.

Petra zei

@Petra - het zat me eigenlijk al niet lekker bij de vorige beurt.

Petra zei

@Ida - als het lukt gaan we zaterdag. Bedankt voor de uren!