Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 03, 2019

Dag 1 Disney: Magic Kingdom en Epcot

Mijn wekker gaat om zes uur, voor ons gevoel zeven uur. We maken ons klaar om op pad te gaan en nog voor half zeven hebben we de van al van de valet.

We halen koffies en egg bites  bij de Starbucks in het hotel. Dan rijden we naar ons Disney hotel, het Coronado Springs Resort.


We waren gewaarschuwd dat er door een hardlooprace veel verkeer zou zijn, maar dat valt alles mee. Wel zien we de race en de deelnemers luisteren onderweg naar Disney muziek, grappig.

Bij het Coronado Springs Resort zijn we zo ingecheckt en worden onze Magic bands geactiveerd. Die van mij is Figment en Rick heeft een blauwe, die hij wellicht gaat inwisselen voor een leukere.

We parkeren de van en roepen dan een Uber. De vrolijke Ennio brengt ons naar het Contemporary Resort waar we de monorail nemen.

Als we bij de ingang van de Magic Kingdom aankomen kunnen we op Main Street de winkels al binnen.

We kijken even rond en zien het openingsdansje. Dan lopen we naar het kasteel voor de openingsshow.




Als het park open gaat lopen we direct door naar Peter Pan's Flight. Die is heel populair en slaan we daarom vaak over. Het is een kort maar leuk ritje door Neverland.

De volgende rit volgen we Winnie de Poeh en zijn kameraden. Ook een leuk kort ritje. Gelukkig zijn de wachttijden heel redelijk.

Als we uit het schattige Under the Sea met de kleine zeemeermin homen is het opeens een stuk drukker. We haasten ons naar de Pirates of the Caribbean, altijd een favoriet.


Het is pas half elf en onze fast pass voor de Haunted Mansion is voor later vanmiddag. De wachttijd is te doen dus we laten de fast pass gaan en wachten.

Na dit leuke spookritje hebben we nog tijd voor een attractie voor onze lunchreservering. Dat wordt de 3D Mickey's Philharmonic waarin Donald door allerlei bekende Disney films reist. Zo vrolijk en leuk gedaan is deze altijd.

We gaan lunchen bij de Skippers Canteen.  Daar bestellen we beiden de salade met biefstuk. We hebben flinke trek na het vroege ontbijt dus het gaat er goed in!

Tijd voor nog wat vertier in de Magic Kingdom. Eerst Monsters Inc, wat een interactieve show is met allemaal grapjes met mensen in het publiek.

Rick wordt gekozen als "that guy" en mag zo gekke bekken trekken op het scherm. Het is heel leuk gedaan en na afloop krijgt Rick een sticker mer " I was "that guy"".

In de Carousel of Progress zien we een familie met alle uitvindingen van de 20ste eeuw. Er zijn vier kamers beginnend in 1900 en als laatste Kerst in 1999.

Dan gaan we onze ene fast pass gebruiken voor Buzz Light Year. Tijdens het ritje vergaar je punten door je lazerstraal op doelen te richten. Om de een of andere reden win ik altijd ruimschoots van Rick.

 Geconcentreerd "schieten"

Nu hebben we hier gedaan wat we wilden. Tijd om de winkels te bekijken. In het winkeltje met Kerstspullen zien we een heel leuke Knabbel notenkraker. Die moeten we hebben! We laten hem naar ons hotel sturen zodat we het niet mee hoeven te zeulen.


Natuurlijk moet ik ook bij de Pandora selectie kijken. Daar hebben ze allerlei nieuwe bedels dus moeilijk kiezen. Het wordt na enig aarzelen een Kerst Stitch, super leuk!


Na nog wat typische Magic Kingdom foto's zoeken we de monorail op. Bij het Transportation Center stappen we over naar de monorail naar Epcot.

Daar valt het ons meteen op dat de fonteinen weg zijn en er van alles afgeschermd is. We zijn benieuwd wat voor nieuwe attracties er gaan komen.

Als eerste lopen we naar de grote Mouse Gear winkel. Er staat een kil windje en we kopen beiden iets met lange mouwen.

Die van mij is een kerst Mickey en Minnie jasje. Ik zie me dat vaker dragen dan het Donald Duck sweatshirt dat ik eerst op het oog had.
Wij komen iedere avond eten in Epcot en zullen hier woensdag het gros van de dag zijn. Vansvond zijn we hier voor het Food and Wine Festival.

Er zijn allemaal standjes van allerelei landen met eten en deinken van dat land. Wij proeven van o.a. Ierland, Brazilie, Frankrijk, Belgie, Japan en mijn favoriet hier, Spanje. Zij kennen tapas en die zijn dan ook heerlijk!

Na helemaal rond de "wereld" gelopen te hebben zijn Rick en ik gaar. We lopen naar de Uber ophaalplek. Daar komt Nelson ons al gauw ophalen, ideaal omdat we beiden wat wijn of bier op hebben.

We halen de van bjj het hoofdgebouw op en rijden naar Casita 2 waar onze kamer is. Daar open ik de kamer met mijn telefoon.

Op het tv scherm worden we verwelkomd. We zijn onder de indruk van hoe modern de kamer is met USB en alles.

We zijn doodmoe en zoeken snel ons bed op. Morgen weer een heel lange dag in de planning.


4 reacties:

Petr@ zei

Wat heerlijk om weer in Disneyworld te zijn!
Erg leuk die kerstbedel.

Anja L. zei

Leuke dag hoor, en je bedel is schattig!
Veel plezier nog.

Anoniem zei

Wat heerlijk! Wij zaten dit weekend deels zonder stroom, dus ik had helemaal gemist dat jullie naar Disneyworld gingen. Echt geweldig joh, helemaal nu het weer hiet zoveel kouder wordt. Ik leef altijd vicariously met je mee, en met dit soort reizen helemaal!

Judith

Petra zei

@Petra - Het blijft een heerlijke zorgeloze bestemming.

@Anja - Doen we.

@Judith - Ik weet het, we gaan naar winterse temperaturen terug, brr!