Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 24, 2019

Over een weekend met alle kinderen en het grote feest

Zaterdag

Gisteravond ging het allemaal niet zo goed. Mijn ingewanden speelden weer op en de kinderen kwamen allemaal heel laat pas aan. Daardoor hebben Rick en ik dus slecht geslapen en staan pas na half negen op. 

Kai is al beneden maar de rest ligt nog op een oor. Rick en ik gaan dus voor Kai en ons koffies en ontbijt halen van Starbucks. Op weg naar huis koop ik probiotica bij Whole Foods en halen we recepten op bij Walgreens. 

De dag begint zonnig maar voor vanavond is helaas regen voorspeld

Als het ontbijt op is doe ik rustig aan drie kwartier op de elliptische machine. Zoals altijd voel ik me daarna beter en klaar om met de voorbereidingen voor het feest door te gaan. Rick laat me trots de bar zien, die om elf uur gisteravond eindelijke helemaal klaar was. Hij is prachtig geworden!
Orion houdt me tijdens het sporten gezelschap, een echt hondenleven!

Dit is nog vrij kaal, nu hangt er een wijnrek en zijn er veel meer bierborden aan de muur (en Rick heeft er nog een heel stel!)

Dan volgen voor mij de gerechten op de bordjes schrijven, alles vast klaar leggen en heel veel wijn- en bierglazen afspoelen. Rick is intussen hard bezig alles in de bar op zijn plaats te zetten en de recreatiekamer op te ruimen.

De rest van de familie komt langzamerhand ook tot leven en gaat gezamenlijk ontbijt halen. Voor ons is het voor we het weten alweer lunchtijd. Rick en ik gaan er samen op uit om de mooie 60 cake op te halen van de bakkerij en het eten van Panera.
Intussen begin ik de slechte nacht weer te voelen en ga een uurtje op bed liggen. Dat wordt opeens anderhalf uur en dan moet ik opschieten! Rick is nog steeds bezig met de bar en ik maan hem ook tot haast. We kleden ons beiden voor het feest en dan gaat Rick weer verder aan de bar, die er intussen heel goed uitziet.

Om half vijf haal ik de falafels op van de Libanees. Ons eten komt van Plaka Grill en het blijkt dat de Griekse variant van falafel niet veganistisch is. Daar had Saskia zich juist so op verheugd dus dit restaurant brengt uitkomst.

Precies op tijd voor de grote verrassing ben ik terug. Mijn neef en Lisa, Ricks zus, komen net aan. Rick verwachtte absoluut niet dat Lisa zou komen en zijn reactie is dan ook super. Lisa heeft een bijzonder cadeautje voor Rick, een houdertje met een kinderfoto van hen tweeen erop met daarin 60 herinneringen, die zij aan Rick heeft. Iedere dag mag hij zo'n herinnering lezen. Zo leuk bedacht!
We hebben een barman, Dave, en een Black Jack dealer, Josh, ingehuurd. Zij zetten al hun dingen klaar in de basement. Het is erg leuk dat de bar wordt ingewijd door een professionele barman. Hij blijkt de rest van de avond ook een enorme hulp te zijn.

Niet veel later komt Plaka Grill met het eten. De spanakopita en falafels plus drie verschillende dips gaan in de keuken. De kip en het gyrovlees, salade, boontjes in tomatensaus en aardappelen als hoofdgerecht gaan in de eetkamer.
Tegen zessen komen de rest van de gasten binnendruppelen. Onze goede vrienden Tammy en Brent zijn helemaal uit Michigan alleen voor het feest hierheen komen rijden! Verder zijn er vrienden uit de buurt en ook veel van Ricks collega's waarvan ik de meesten ook al jaren ken. Al met al komen er meer dan zestig mensen!
Mijn schoonzus en ik

De bar wordt door iedereen bewonderd en de drankjes vloeien rijkelijk. Ik ben nog niet helemaal de oude dus houd het bij twee glaasjes prosecco. Eigenlijk sowieso fijn want zo hoef ik  niet voor een kater te vrezen.

Het enige jammere van zo'n groot feest vind ik dat ik het gevoel krijg mensen te verwaarlozen. Het lukt me lang niet met iedereen te spreken en verder enkel korte gesprekjes. De Black Jack tafel wordt enthousiast gebruikt en ik waag ook af en toe een gokje. Op de "dollar" biljetten staat een foto van Rick.

Het is werkelijk bijzonder om zoveel mensen hier te hebben die allemaal Rick zo graag mogen. En iedereen geniet want door de mix van genodigden kent iedereen wel iemand anders. Voor we het weten is het half negen en tijd voor de taart. Het is vanille taart met frambozencreme en chocolade botercreme als glazuur. 

Dave, de barman, heeft een goed taartmes en ik heb een zes en een nul als kaarsjes. We zingen eerst met zijn allen "Happy Birthday!" en dan blaast Rick de kaarsjes super snel uit. Hij bedankt de aanwezigen voor het komen en inwijden van de bar en dan verdelen Dave en ik de stukken taart. 


Voor we het weten loopt het tegen tienen en komen mensen afscheid nemen. Als de meesten vertrokken zijn helpt barman Dave ook nog eens enorm mee met opruimen. Niet alleen de bar maar hij helpt mij ook het eten in de ijskast doen en nog meer!

Katja en Kevin wassen de glazen af en tegen half twaalf is alles redelijk netjes. Dave ontvangt zijn welverdiende fooi en vertrekt. Rick vermaakt zich intussen nog prima met lekkere biertjes en dergelijke. Katja en Kevin houden hem gezelschap maar om middernacht verander ik in een pompoen en ga naar bed.

Het was een heel bijzonder feest waar Rick nog lang mooie herinneringen aan zal houden. Er zijn al allerlei plannen voor de bar gesmeed met verschillende vrienden. Wij dames hebben besloten dat er ook een "Ladies Night" moet komen. 

Zondag

Om drie uur kwam Rick naar bed en kennelijk zijn Katja en Kevin ook zo laat opgebleven. Als ik om negen uur beneden kom zijn Saskia, die Justin heel vroeg naar het vliegveld moest brengen, en Kai al op en hebben al ontbeten. 

Het plan van Katja was dat we bij Ted's Bulletin zouden gaan brunchen maar Rick en zij komen pas om kwart voor elf naar beneden. Katja en Kevin kennende gaan Rick en ik toch maar koffies en een snack halen bij Starbucks.

Inderdaad is het al na twaalven als we allemaal klaar zijn om te gaan. Nu heeft Saskia ook weer trek en Ted's Bulletin heeft helemaal niets veganistisch. Le Pain Quotidien wordt door iedereen goedgekeurd. 

Daar hebben ze nog zes plaatsen aan de gemeenschappelijke tafel. Katja en ik weten het al, we bestellen het "Baker's breakfast", een zachtgekookt ei, avocado toast en gerookte zalm. Die avocado toast is vooral heel erg lekker! Het is gezellig en iedereen smult van zijn of haar keuze. 

We hebben lang getafeld en het is al na tweeen als we vertrekken. Jammer genoeg alweer tijd voor Katja en Kevin om afscheid te nemen. Gelukkig niet voor lang want voor het eerst in jaren zullen ze er voor Thanksgiving komende donderdag bij zijn. 

Nadat Rick al zijn cadeaus (voornamelijk bier, wijn en sterke drink) heeft opengemaakt en we zover het kan hebben opgeruimd gaan we gezellig in de family room met Kai en Saskia kletsen. Rick neemt zijn "Things Dutch People Say" boekje tevoorschijn en zo leren hij en de kinderen er nog wat Nederlandse gezegdes bij. 

Voor ons avondeten gebeurt er iets ongewoons. Rick stelt voor Chinees te halen. Dat gebeurt zelden en ik ben er dol op dus meteen voor. Kai en Saskia eten wat overgebleven dingen van gisteravond. Rick is van plan er morgen een lunch van mee te nemen. Mijn buik is nog steeds (!) niet helemaal happy dus ik houd het bij soep en dumplings. 

En zo is het weekend weer voorbij gevlogen. We gaan een drukke week tegemoet, gezellig met Kai en Saskia thuis. Jammer genoeg zitten er wel wat medische testen voor mij bij, maar die gaan hopelijk snel. 




7 reacties:

Jeanine zei

Wat een geweldig feest, en een prachtige taart! Ik hoop dat je toch hebt kunnen genieten, ondanks dat je je niet 100% voelde.

Petr@ zei

Klinkt als een super gezellig feest. Wat zal Rick genoten hebben.
En wat ontzettend lief dat mensen van ver zijn gekomen speciaal voor het feest. Zij zijn toch niet meer teruggereden gelijk na het feest?

Anja L. zei

Wat fijn dat het feest zo geslaagd is!

Sonja zei

Geweldigfeest, de foto's zijn super!

Anoniem zei

Wat een gezellig feest hebben jullie gehad,met zoveel mensen.
Dan die geweldig mooie bar...zo mooi gemaakt!Echt een juweeltje.
Handig zo met feestjes e.d,
Wat fijn dat je zoveel ruimte in huis hebt om zoiets te realiseren.
Denk dat er van die ruimte,nu geregeld gebruik van zal gemaakt worden.

groetjes Joke

Marion2 zei

Wat een mooi feest hadden jullie! Kosten noch moeite gespaard
en het resultaat was er dan ook echt naar.
Heel fijn om zo'n mooie ruimte in je huis te hebben.
Gelukkig zat er niets meer tegen en was het net op tijd af.

Petra zei

@Jeanine - Jawel, hoor, ik heb alleen niet veel gegeten/gedronken

@Petra - Nee, ze zijn de volgende dag teruggereden.

@Anja - Zeker!

@Sonja - Dank je!

@Joke - Het is heel fijn om zo'n ruim huis te hebben! Dat deel beneden werd eigenlijk nooit gebruikt dus nu komt daar hopelijk verandering in

@Marion - Ik zie ernaar uit dingen te organiseren aan die bar, nu moet hij ook gebruikt worden!