Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 27, 2019

Over meer testen, kerstversieringen en laatste Thanksgivingboodschappen

Het is weer zeven uur voor we het weten en we staan allebei op. Ik wil mijn uur cardio doen voor mijn medische testen. Ik eet wat zalm en mini paprikaatjes als ontbijt en begin dan. Keurig op tijd om ook nog een douche te nemen ben ik klaar. Ik moet me er na de douche van weerhouden om deodorant op te doen, dat mag niet voor de mammogram.

Gelukkig kan ik vandaag gewoon naar Fairfax Radiology hier in Vienna. Dat is maar vijf minuten rijden en veel minder groot dan waar ik gisteren was. Ik zit pas net als ik al naar achteren word geroepen. 

De eerste test is een DEXA scan om mijn botdichtheid te meten. Hopelijk heeft mijn dokter over een week de uitslag. De mammogram vind ik altijd weer een bezoeking van een test. "Even wat meer druk", zegt de laborante telkens en ik spring bijna uit mijn vel van de pijn. Maar goed, het is weer gedaan. 

Als ik nu toch in Vienna ben tank ik ook maar meteen. De van is bijna leeg en de 40 cent per gallon korting bij Shell is dan mooi meegenomen. Daarna besluit ik mezelf te trakteren op een poke bowl van Lei'd Poke. Het is pas half twaalf dus het is nog niet druk en ik heb $10 korting. 

Thuis besluit ik voor ik lunch ga eten de laatste hand te leggen aan de kerstversieringen binnen. Nu hoeft alleen de boom achter nog, maar die gaan we pas over iets meer dan een week halen. Het is altijd weer zo gezellig zo!





Mijn nieuwe kerst telefoonhoesje, er valt "sneeuw"

Kai en ik eten samen lunch. Hij is dol op de falafels met tahini dus heeft dat nog eens als maal. Ik smul natuurlijk van mijn poke bowl. Saskia heeft al bij Laura gegeten en die twee spelen nu spelletjes in de basement.

Rick heeft vandaag de halve dag vrij dus om een uur of een komt hij ook binnen wandelen. Wij gaan er meteen op uit voor het verkeer helemaal verschrikkelijk wordt. Eerst gaan we naar Cocoa Vienna want we willen Kai een doos bonbons voor Raquel en hem meegeven voor Kerst. Raquel heeft het niet op met cadeautjes dus dit is in plaats van een gevulde stocking.
Dan gaan we de drukte bij de nieuwe enorme Whole Foods trotseren. We vinden er alles wat we nodig hebben en ze hebben er wel meer keuze dan het filiaal dichterbij ons. Het verhaal gaat dat "onze" Whole Foods over een jaar of zo dichtgaat dus dan zullen we wel naar deze grote moeten.

Terug thuis zijn we helemaal onder de indruk want Saskia en Kai hebben het bed frame voor Saskia's bed in elkaar gezet. Nu ziet haar kamer er helemaal perfect uit en kunnen daar eventueel ook andere gasten slapen.

De rest van de middag lummelen we wat. Dan besluit ik dat de bar niet alleen leuk is als er veel gasten zijn. Ik besluit dat we ons eigen "happy hour" gaan hebben en Rick is er meteen voor te vinden. We genieten met zijn vieren van een kir royale en Justin doet virtueel mee vanuit Houston.

Zoals altijd neemt het even tijd voor Saskia het eens is met een restaurant om te gaan eten. Iedereen is echter enthousiast te krijgen voor de Silver Diner. Een Nederlander, Ype van Hengst, is daar mede-eigenaar van en ze adverteren met veganistische gerechten.

Saskia en Kai delen als eerste een vegan Oreo milkshake. Kai bestelt een bord met frietjes met gesmolten kaas en bacon en ik moet toegeven dat ik daar ook een paar uitpluk. Intussen luisteren we naar liedjes op de jukebox, echt zoals in een ouderwetse diner.

Rick neemt de meatloaf, waarschijnlijk het lekkerste van ons vieren. Kai en Saskia nemen een gerecht met vegan gehaktballen en bloemkool waar ze niet van onder de indruk zijn. Het heeft weinig smaak. Datzelfde vind ik van mijn gerecht, de gebakken lever met uitjes. De "verse" groenten daarbij zijn ook duidelijk net ontdooid. Duidelijk geen gourmet restaurant, maar we genieten sowieso van het samenzijn.

Rick zet mij thuis af en gaat dan met Kai en Saskia weer naar Whole Foods. Zij hebben een dessert voor morgen in gedachten en willen daar de ingredienten voor kopen. Intussen zijn Katja en Kevin onderweg hierheen. Morgen hebben we dus iedereen weer bij elkaar, ik zie ernaar uit!


4 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet het er weer gezellig uit.
Aan de mammografie heb ik ook zo’n hekel maar waarschijnlijk gaat geen enkele vrouw hier juichend naar toe.
Wat een grappig telefoonhoesje!
Fijne dag vandaag!

Petr@ zei

Weer een onderzoek van je lijstje. Mammografie is niet prettig inderdaad.

Jammer dat het eten niet zo lekker was maar zoals je zelf al zegt: het samenzijn is het belangrijkst.

Fijne Thanksgiving!

Marion2 zei

Wat een gezellige dag was dat weer. Heel veel plezier vandaag met het complete gezin. Happy Thanksgiving!

Anoniem zei

Fijne Thanksgiving gewenst. Geniet ervan dat je je gezin weer lekker even bij elkaar hebt!

Groetjes, Maria